vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams grondbeleid duister boek voor burger

Surinaams grondbeleid duister boek voor burger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – De uitgifte van domeingrond is te onoverzichtelijk, onbegrijpelijk en ongrijpbaar voor de doorsnee burger. Dit zegt parlementariër Rabindre Parmessar van de oppositionele NDP. Er moet zo een lange bureaucratische weg worden afgeleged, dat mensen ontmoedigd raken nog lang voordat de eerste stappen zijn voltooid. De recente registratieronde was weer een schoolvoorbeeld.

De lange rijen bij de registratiecentra spraken boekdelen, zeker voor wat betreft de ondoorzichtigheid van procedures. “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”, had het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting gesteld bij de oproep. Per dag mochten zich maximaal tweehonderd en vijftig personen laten registreren voor een perceel op de oude plantage Richelieu, in Commewijne.

Volgens Parmessar is het fout gegaan. De beurtnummers begonnen bij 180. De voorgaande reeks zou gereserveerd zijn voor partijloyalisten. Volgens officiële cijfers is er een achterstand van ruim zeventigduizend aanvragen voor domeingrond. Het aantal woningzoekenden wordt geschat op ruim dertigduizend. Sociale Zaken & Volkshuisvesting overweegt de registratieperiode te verlengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Suriname!! Suriname !! echt een vraag, wanneer komt het goed met U (Su).Als registratie van eenvoudige mensen,niet wil lukken,en er blijkt daar ook weer politieke spelletjes plaats te vinden dan blijft niets over van geloof een waardige buger in een land te zijn,het is er echt niet meer. Wie helpt (SU)Wie o Wie!!!!


    Maak melding
  2. Wanner,gaan ze beginnen met het onteigenen van onroerendgoed-bezit van de gevluchte Surinamers?Overal in Paramaribo en ook in de distrikten zie je dat alles overwoekerd wordt door onkruid.
    Hierbij roep ik de min.van Socialezaken enVolkshuisvesting op daar spoedig aan te beginnen.

    Dan is een klein deel van het probleem opgelost,niet in je eigen zakken steken ,maar geef het aan de behoeftigen.


    Maak melding
  3. Als de beurtnummers idd bij 180 beginnen dan vraag ik me ook af waar het mis is gegaan!

    Overal ter wereld komt corruptie voor.
    Maar wat ik een schande vindt is dat het in Suriname kennelijk erg makkelijk is om er mee weg te komen!

    Aan de andere kant heeft de “vriendjes politiek” er al die tijd wellicht voor gezorgd dat er niet grotere spanningen in Suriname zijn ontstaan. Vooral in de periode na Bouterse…

    De oplossing is volgens mij dat bevoordeling best mag, als er maar duidelijke regels voor zijn zodat mensen weten waar ze aan toe zijn.
    Bijv. iemand die aan de regering geld geeft om gedurende 10 jaar een wijk te onderhouden heeft recht op bepaalde priveleges (percelen of vergunningen)
    MAAR DAT MOET DAN WEL VOOR IEDEREEN BEKEND ZIJN !

    Het moet dus transparant worden.
    Op deze manier weten mensen wat iemand gedaan heeft om aan die priveleges te komen. En kun je achteraf altijd nog bepalen of het terecht of niet terecht was.

    Off topic:
    Hier in NL heb je ook zoiets. Het heet PPS (publiek private samenwerking). Een bedrijf legt bijv. voor de overheid de A59 aan en belooft die gedurende 10 jr. te onderhouden. En de overheid geeft dan bijv. het recht om tol te heffen of het verleent bepaalde vergunningen….

    Groeten van een SuriNed


    Maak melding
  4. IK SNAP NIKS MEER VAN ME EIGEN LAND
    zoveel bos en toch is er sprake van woning nood
    surinamers hebben slechts een stukje grond nodig, dan kunnen ze bouwen
    terwijl wij daar in het donker zaten in de kou dan zaten de parlementariers rustig thuis , maar wanneer ze jou stem nodig hebben komen zij naar je toe
    wij kunnen niet eens naar ze toe
    is toch een schande, geen een is geweest
    maar ja we hebben een kudde bevolking dus hoe anders

    sranang mi kondre


    Maak melding
  5. Inderdaad zoveel grond en geen woningen beschikbaar voor eigen volk, maar wel buitenlanders die alles komen opkopen.
    Dit zal nooitttttttttttt gebeuren in een BLANK land.

    Ooitttttt gehoord dat zwarten in Ned, Amerika, Zuidafrika en andere witte landen, zwarten ONGESTOORD en zonder HINDERNISSEN van overheid en gemeente hun gang kunnen gaan.

    Shame on you LEIDERS van Suri. Opo kondreman, oen OPO.Men is bang het volk SCHOLING te geven.HOW SAD.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES