Onderzoek tegen Surinaamse politicus in Nederland

10

PARAMARIBO, 7 aug – Het onderzoek in de witwaszaak rond ex-minister Gilds mag worden uitgebreid naar Nederland. Dit zegt procureur-generaal Subhas Punwasi. De rechter-commissaris heeft toestemming gekregen van zijn Nederlandse ambtgenoot om een rogatoire missie uit te voeren als onderdeel van het gerechtelijk vooronderzoek, GVO.

De missie van ongeveer twee weken zal naar waarschijnlijk eind augustus worden uitgevoerd. De bedoeling is het GVO af te ronden na terugkeer. Het strafproces kan dan worden ingezet tegen Gilds, die verdacht wordt van samenspanning met Andy Groenewoud. Die zit in Nederland vast voor drugshandel. De zaak gaat mogelijk al in oktober voor, zegt Punwasi tegenover Future Radio.

Gilds is in het vorige kabinet minister van Justitie & Politie geweest en heeft onder meer de wet Melding Ongebruikelijke Transacties helpen invoeren. Volgens medeverdachten heeft hij honderdduizenden euro’s helpen omzetten in onroerend goed. Zijn positie als minister van Handel & Industrie in het huidige kabinet werd onhoudbaar begin dit jaar, nadat hij formeel in staat van beschuldiging was gesteld.


10 REACTIES

 1. Het onderzoek zal uitwijzen hoe ze Gilds kunnen ontlasten om anderen niet mee te sleuren.
  Gilds weet immers veel van wat er mis is in Suriname en zal anderen meesleuren in zijn ondergang, en dat reikt tot in Nederland.


  Maak melding

 2. Hahaha, waarom geldt de zelfde aanpak niet voor de andere medeverdachten? Tegen C.A. is zelf al een straf geeist van 4,5 jaar. Dus nog meer dan de hoofdverdachte A.G. die maar twee jaar straf heeft gehad.
  Waarom laten wij als volk ons steeds als debielen behandelen door onze LIJDERS (leiders)?
  Sranang, what is going on?


  Maak melding

 3. Beste Sranangmangs,

  De reacties zijn typisch Surinaams, behalve een. Laten we het onderzoek afwachten en niet een verdachte meteen veroordelen.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 4. Laat justitie rustig zijn onderzoek doen en laat vervolgens de rechter beslissen.
  Er is toch een principe dat niemand schuldig is voordat hij door de rechter schuldig is bevonden.
  Waarom is men altijd zo negatief over Surinaamse politici?


  Maak melding

 5. Het negativisme omtrent Surinaamse politici komt van de Surinamer zelf.
  Als het hun uitkomt, of wie ze niet mogen uit rancune dan is diegene fout of slecht, vandaar dat ze vallen in de kuilen die ze zelf graven.
  De belangen van anderen veilig stellen dat is ook hun strop omdat de andere partij altijd een stap voor is door drogredenen te hanteren als stokpaardje.


  Maak melding

 6. Als je politiek gekleurd bent in Suriname kom je OVER AL. Bij de VHP, NPS en PL (Patja Luhur). Ben je lid van een van deze partijen dan krijg je gratis, Domeingrond (Petja Luhur, wordt je gedekt om geen belasting te betalen, makkelijker importeren, makkelijk contracten krijgen die je niet hoeft uit te voeren (Openbare Werken Balessar)en ga zo maar door.
  Waar is het einde? Dit is al JAREN de Surinaamse cultuur die maar door blijft gaan. Hoe lang nog? Wie kan mij hierop antwoord geven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.