Surinaamse regering wil geluidsoverlast aanpakken

25

PARAMARIBO, 6 aug – Geluidsoverlast zal in al zijn vormen aangepakt worden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De reeks klachten die vrijwel dagelijks de politie bereiken, moeten nu eindelijk gehoor krijgen. Weliswaar voorziet de wetgeving in sancties, maar de uitvoering laat om allerlei redenen te wensen over. Daar komt verandering in.

Met name het tegenstrijdig handelen van de oveheid zal onder de loep worden genomen. “Er blijkt geen eenduidigheid te bestaan over het overheidshandelen bij het verlenen van vergunningen”, stelt Santokhi. Het komt dan voor dat vergunningen worden verstrekt voor openbare gelegenheden in woonwijken. Dit leidt niet zelden tot wrijving met bewoners, die zich dan tot de politie wenden.

Het betekent dus een beroep doen op dezelfde overheid, waar de overlast in de eerste plaats aan te danken is. Ook bromfietsen zonder geluidsdempers en auto’s met dreunende muziek vormen een groeiende bron van ergernis. Santokhi heeft een werkgroep ingesteld, waarin verschillende ministeries vertegenwoordigd zijn. Binnen drie maanden moet er een compleet overzicht op tafel zijn.


25 REACTIES

 1. Juist, Santoki is goed bezig eindelijk heeft Suriname een sterke man als minister. Masra Santhoki Gado moes blessie joe. Verander sang joe kang verander in sranang kondre.in Suriname zijn er niet 2 van jou.
  Gado bless joe.


  Maak melding

 2. Meneer Santokhi, ik ben heel erg tros op u. Ook al leest u mijn mail niet. Ik ben zo blij met de harde aanpak, omdat het verschikkelijk is om te zien en te horen wat er allemaal gebeurt in mijn land. Persoonlijk had ik ook geklaagd, maar ja niemand gaf gehoor. Sommige mensen hebben geen respect meer voor een ander. Hopelijk dat alles nu goed wordt aangepakt. Goed zo en ga zo door.

  Janny


  Maak melding

 3. Complimenten aan het adres van minsterSantokhie die de overlast wil aanpakken,maar voorzichtigheid is geboden,omdat er veel werk aan de winkel is dit probleem op te lossen .Wij Surinamers zijn over het algemeen gewend met de verschillende vormen van overlast b.v luidruchtige muziek in de auto of bij feesten.Maar de tijden veranderen en wij gaan met de tijd mee en ik juich mtoe dat er iets gedaan zal worden aan de verschillende vormen van overlast.


  Maak melding

 4. Hallo minister Santokhi
  suriname is een vrij land,wij zijn niet in nederland,waar mee zijn jullie bezig,het is al zo moeilijk,en nu komen jullie met geluidoverlast,muziek is om te ontspannen
  jullie moeten goed na denken,er zijn andere dingen te doen,
  groeten uit Rotterdam


  Maak melding

 5. de geluid overlast in suriname dat is niet niks. trouwerij savonds in een woon wijk. dat is niet goed voor kinderen die naar school gaan. zo als iedereen het weet hebben kinderen rust nodig. men heeft het over na middernacht. ik vind dat een fatsoenlijk mens savonds niemand lastig moet vallen. als je het niet breed heb dan mag je van mijn thuis doen. maar niet na midder nacht. denk aan je eigen kinderen.


  Maak melding

 6. hoi F.Brewster,

  Ik weet niet of jij kinderen hebt of ooit slaapt,maar er zijn veel mensen die in de avond lekker rustig willen slapen en ook kinderen,als jij alles normaal vindt dan ben jij geen gewonen mens.Muziek is om te ontspannen en dat wil niet zeggen dat je het geluid keihard mag open zetten. Ik vind het goed dat het keihard aangepakt wordt.
  Ja suriname is een vrij land,daarom gaat alles naar de klote met het land en zeker met mensen zoals jij.

  Gebruik je hersens een keer.


  Maak melding

 7. Hallo Breuwster,

  Ik heb respect voor jou mening, maar ik hoop dat je zelf in een situatie terecht kunt komen om ook mensen te begrijpen die anders reageren.
  Groet


  Maak melding

 8. Volgens mij kunnen we de energie aan betere dingen besteden. Jullie laten je blij maken met een dooie mus.
  Laat hij ze,n energie stoppen in de criminaliteit, de corruptie of laat hij de sexuele intimidties die vrouwen op hun werk onder vinden aanpakken.
  Waarom laat hij de twee ex ministers die strafbare feiten hebben gepleegd niet vervolgen?
  Surinamers blijf wakker en laat je niet voor de gek houden


  Maak melding

 9. Heel goed Santoki en als je dit voor elkaar hebt gekregen ga je onderzoek doen naar de herkomst van de gelden waarmee heel jonge ondernemers -uit een bepaald bevolkingsgroep- in staat worden gesteld om grote winkelpanden te laten bouwen.


  Maak melding

 10. In een vrij land leven wil nog niet zeggen, dat men alles kan en mag doen.
  Ook in een vrij land is er regelgeving nodig en handhaving daarvan.
  Anders wordt het een niet overziene janboel.
  Trouwens dat schijnt het toch al te zijn in Suriname.
  Ik word er echt niet vrolijk van als ik al die berichten lees, dan weer schort er hier iets, dan weer daar.
  Er zal toch structuur moeten komen. En dat kan alleen door ingrijpen van hogerhand.
  Of de burgers er nou mee eens zijn of niet.


  Maak melding

 11. Geluidsoverlast aanpakken, is toe te juichen minister Santhokie, maar begin dan met de overlast die de EBS centrale veroorzaakt aan de saramaccastraat want dat is niet te harden.Ik kan mij niet voorstellen dat de bewoners in de omgeving van de centrale nooit daarover hebben geklaagd bij de instanties.


  Maak melding

 12. Prik

  Als we op dezelfde “lijn” zitten >> hoe moet dat geschieden als hij zelf tot die bev.groep behoort (het zijn zoooooooooooooon hard werkende mensen noh?)….. Maar 1 ding moeten we deze man nageven (ongeacht zn ras/afkomst)….hij is een strever…..en doet zn best Althans dat beoogt ie……..maar nogmaals PRIK daar zit een punt van waarheid in….want er wordt gesproken….over de Marowijne rivier….maar wat about the Corantijn dan????? Was Roger Khan via de Marowijne rivier gekomn??? think about it….>>>dit was ff n ondronsje tussen Prik en Ik (jay)….BLAAI>>> of zit j op n ändere “lijn” Prik??


  Maak melding

 13. pakt u het zeker aan, want binnenkort krijgt u een brief van mij afkomstig van de hele buurt daar op balona
  geluidsoverlast veroorzaakt door een bepaalde familie daar op Balona, waarbij de politie niet optreedt omdat deze familie vrienden heeft op politiepost Tammenga
  Al zoveel keren heeft men deze post gebeld , maar er komt geen hulp
  Gisteravond was het weer gaand


  Maak melding

 14. Als je aan de mensen moet gaan storen, dan kun je liever in het bos gaan wonen, zoals in matapica, maar dan ben je een gevaar weer voor rovers en blunderaars, weer niet veilig.


  Maak melding

 15. Geluidsoverlast is half niet zo erg, het is sinds jaar en dag zo in Su. weet u wat ik erg vindt in Su. vuilverbranden voor de deur of op een hoek van de straat, dat is erg, je hele huis begint te stinken als je je was buiten hangt kan je het weer zo binnen halen en opnieuw gaan wassen, en er wordt ook van alles op die brandstapel gegooit ook autobanden enz enz, vreselijk is dat punt 1 niet goed voor het milieu, en je ademt van alles en nog wat naar binnen, daar moeten jullie wat aan doen.


  Maak melding

 16. In deze ben ik mee eens het is wel verschrikkelijk, dat je in een diepe rust ben en je hoort een van die gekke langs rijden liefs in een personen auto met keihard muziek de rillingen raken je tot in je hart het voelt echt niet prettig uit je slaap te springen sorry ik ben gesteld opmijn rust.dit kan wel aan gepakt worden nou geef uren aan. het kan zoniet verder straks wordt ik ook het bos ingejaagd niet erg twee uur in de middag of diep in de nacht kun je dit niet maken wij Surinamers zijn gesteld op gezeligheid zowel ik maar wij moeten toch rekening houden.
  akuba.


  Maak melding

 17. Men praat al zolang over een oplossing van de geluidsoverlast maar tot nu toe geen oplossing,maar ik heb het over de bedrijven die in woonwijken steeds meer komen en dagelijks hun werkzaamheden doen,zelfs bedrijven zonder vergunnings plichtig dat ook geluidsoverlast zorgt,,dat je als buurtbewoner niets verder kan doen,men praat over de industrie terreinen maar waarom is het zo dat er toch bedrijven in de woonwijken worden opgezet?? ik hoop dat er een goeie oplossing komt,,men moet meer doen dan praten en hopelijk al het corruptie te bestrijden,,groetjes,,,


  Maak melding

 18. Is 2014 nu en strax 2015.Er zijn nog steeds geen oplossingen hiervoor…Polities doet niets en ze zijn brutaal…Ze zijn wel flink met akties houden in het verkeer om wat centjes te kunnen persen van mensen…er moet een wet komen om de geluidsapparatuur van die vrijpostige mensen in beslag te nemen en een flinke boete te geven dan is het een win-win situatie..ze gaat eventueel moeten goed nadenken om hard muziek te draaien en de agenten kunnen wat centjes verdienen i.p.v. alleen acties te houden in het verkeer

  Groeten,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.