zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit NederlandVoetbalkampioen Suriname verliest van FC Den Bosch

Voetbalkampioen Suriname verliest van FC Den Bosch

-

De Nationale Carrierebeurs

De Surinaamse voetbalclub Walking Boyz Company (WBC) is er gisteravond niet in geslaagd te winnen van FC Den Bosch. De landskampioen van Suriname verloor met 1-3 van de Boschenaren in stadion De Vliert.

Rondom de wedstrijd was een feestelijk programma opgesteld waarbij WBC werd ontvangen door de Gemeente Den Bosch. Ook waren er allerlei Surinaamse activiteiten, Surinaamse hapjes en drankjes en een voorwedstrijd gespeeld tussen oud-Suriprofs en VVV Himmat.

De wedstrijd tegen FC Den Bosch vormde voor WBC onderdeel van een tournee door Nederland, welke mogelijk gemaakt is door de Stichting Dosti en de sportfederatie Overseas. Eerder speelde WBC al tegen ADO Den Haag (0-2) en FC Volendam (1-4). Op 12 augustus is Sparta Rotterdam de tegenstander.

Ondanks het verlies is er toch nog een pluspuntje voor Suriname: de opbrengst van de wedstrijd gaat naar een Surinaams weeshuis.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
 1. Bij elke wedstrijd lees je “Rondom de wedstrijd was een feestelijk programma opgesteld met Surinaamse hapjes en drankjes”.
  Misschien moeten we erkennen dat we verschrikkelijk goed kunnen feesten met z’n allen, maar niet goed kunnen voetballen met z’n allen.Wel individueel, maar niet met z’n allen. Criticaster lezen jullie goed waar het accent ligt; met z’n allen.


  Maak melding
 2. daarom tijd voor dubbele sport paspoort, zoals andere landen al doen. jamaica, trinidad voor voetbal en recent voor stijldansen op de olympische games(zie artikel time magazine)
  de realiteit is voetbal van sur is niet hoog.
  wbc is het voorbeeld.


  Maak melding
 3. Alleen de voetballers van Surinaamse afkomst (en dat zijn dus de surinamers met een bepaalde afkomst of anders van gemengd bloed) die in Europa voetballen, presteren op hoog niveau.
  Dank zij de trainers van Europese afkomst en hun doorzettingsvermogen, zijn zij erin geslaagd zover te komen.
  Maar gelukkig zijn er nu ook Surinamers die goed kunnen trainen zoals Rijkaard, Ten Cate.
  Suriname heeft behoefte aan zulke trainers.
  En met de nodige mentaliteitsverandering onder de Surinamers, hoop ik dat ze zich nog eens mogen plaatsen voor het WK-voetbal.


  Maak melding
 4. Pffffffffffffffffff……..wat een vertoning.
  Ik blijf er bij, ze moesten gewoon thuis blijven. ze kunnen echt niet voetballen.
  Zeker last van de “”kou””. of dit keer misschien van de warmte???

  Marron


  Maak melding
 5. Toch is het een prestatie voor de surinaamse voetballers.want als je goed kijkt zijn de surinaamse voetballers niet betaald,maar de europese voetballers wel.En de europese voetballers worden ook wel heel goed getraind maar de surinamers niet.dus de verschil moet men ook weten!!!


  Maak melding
 6. Beste Shareena,
  Die gasten worden goed betaald nu in suriname hoor. Huis, jeep en cash. Maar het ontbreekt hun nog aan discipline om gereld te trainen en op tijd te komen. Kijk maar wat ze met de bondscoach in Su hebben gedaan. Ze hebben hem ontslagen omdat hij de discipline strak trok en consequent was naar laatkomers en verzuimers van de centrale training. De jongens die niet werden opgesteld gingen muiten en het bestuur steunde die lapzwanzen. We kunnen nu nauwelijks van aruba en frans guyana winnen, terwijl we vroeger die landen niet eens zagen staan


  Maak melding
 7. Tja,jammer voor WBC,maar die jongens zijn geen profs,ze trainen na het werk dus,ze zijn eigenlijk hobby voetballers klaro.
  Men,wil het Surinaams voetbal met het Nederlands of Europeesvoetbal vergelijken hiero en wat komt er wederom uit de bus,jaa het neersabelen van hun eigen soort.Daar moet je echt een Surined voor zijn pfffffffff.De aso`s onder jullie zullen wel weer schelden ,ik zou zeggen kom maar op identiteitsverloochenaars!!!!!!!!!!!pfffffffff.

  WBC,jullie hebben je best gedaan,dus trek je maar niets aan van die nagemaakte Suribakra`s, in Nederland zijn ze ook 10x niks,maar ik ben beretrots op jullie.


  Maak melding
 8. He marron niet zo negatief denken over onze broeders WBC ze hebben hun best gedaan, maar dachten in suri dat ze profs waren.Dus nu weten ze hoe hoog hun plafonds ligt. Hoop dat ze harder hun best zullen doen en beter omgaan met de toekomstige jeugd zodat ze de top niveau halen.Het beste voor al die Suri´s en wbc die hun best doen met het voetballerij.Maar tegen sparta ga ik wbc zeker steunen hoewel ik een spartaan ben.


  Maak melding
 9. Ik heb het niet gezien, maar ik denk dat ze wel zo reel zullen zijn om te weten dat het niveau hhier hoger ligt, dus goed gedaan boys. Next time better. Weten ze het niet dan hebben ze een mooie reality-check gehad. En kunnen ze thuis serieuzer aan de slag gaan. Om te beginnen met alle golddiggers eruit te gooien, die alleen in het team zitten omdat ze trainer kennen, of omdat ze auto en geld willen.

  Sranang ptata


  Maak melding
 10. Even dimmen. Zaterdag is er nog een wedstrijd tegen Sparta en zullen deze walking boys nu echt running boys worden. Wé nak deng drie. blijft een illusie. Ik hou me hart vast. WBC begint zo zoetjes aan een lachertje te worden.Als we naar de WK willen moeten we het ook met de profvoetballers in Ned doen.

  Makoe


  Maak melding
 11. hoe halen ze het ook in hun hoofd om tegen hollandse teams te gaan spelen, ze kwamen misschien, vast wel wel hierheen met een hidden agenda, politiek asiel, meiden te versieren, drugs of zoiets? Of om als illegalen hier te kunnen overleven..je weet het maar nooit met die gasten, trouwens als ik hun was zou ik het ook doen hoor..geen keus..! lach niet, ik meen het..!


  Maak melding
 12. Beste janssen,
  Rot op terug naar de plek waar je thuis hoort. namelijk een kuifje stripboek. Je tweelingb(r)oer, kapitein Haddock en professor Zonnebloem wachten vol ongeduld op je. En vergeet je wandelstok en bolhoed niet mee te nemen. De Karaboudjan wacht vol met opium op jullie om uit te varen naar tanger.
  Alaaf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES