dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wacht nog op Braziliaanse smokkeldata

Suriname wacht nog op Braziliaanse smokkeldata

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 aug – Suriname wacht nog steeds op informatie van Brazilië over wapensmokkel in het grensgebied. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De betrokkenheid van Surinaamse legerofficieren, zoals in Brasilia is beweerd, kan dus niet bevestigd worden. Ook is niet zeker of er een verband bestaat met de recente wapendiefstallen bij leger en politie.

“Nee, ik kan niet bevestigen of er een relatie bestaat tussen de laatste wapendiefstallen en de kwestie van de wapensmokkel in Brazilië”, zegt Fernald tegenover de Ware Tijd. Nadat het Braziliaanse parlement begin dit jaar suggereerde dat Surinaamse legerofficieren deel uitmaken van een internationaal netwerk van wapensmokkelaars, is officieel om informatie gevraagd.

“Wees ervan verzekerd dat wij er goede nota van genomen hebben”, aldus Fernald. Er is een verzoek ingediend via de militair attaché van Brazilië. Overigens moet gewaakt worden voor generalisatie, ook als enkelingen binnen de organisatie over de schreef gaan. “Al zou er een rotte appel in de mand zijn, dan nog is het niet juist om het totale instituut te criminaliseren.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. het is te hopen dat er geen Surinaamse legerofficieren betrokken zijn bij de wapensmokkel in Brazilie. Suriname is maar een klein landje qua inwonerstal en economie. als men zich in suriname gaat wagen aan dit soort activiteiten en landen als Brazilie en Amerika zich hiermee gaan bemoeien, dan ben ik bang dat Suriname deze bemoeienis over zich heen moet laten gaan, juist omdat deze landen groter en machtiger zijn dan Suriname. Iedereen weet wat er gebeurt als Amerika teveel gelegenheid krijgt om zich met de binnenlandse politiek van chaotische landen te mengen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES