Surinaamse douane hervat werk, zware verliezen

1

PARAMARIBO, 5 aug – De douanebond heeft zijn staking met onmiddellijke ingang opgeschort na de ondertekening van een overeenkomst met het ministerie van Financiën. De arbeidsomstandigheden zullen verbeterd worden en er zal materiaal worden aangeschaft voor het verzegelen van ladingen. Volgens de Belastingdienst is veel verlies geleden.

De overheid heeft inkomsten moeten derven en scheepvaartmaatschappijen dreigen met een schadeclaim. Volgens directeur Roy May van de Dienst der Belastingen is de schade enigszins beperkt door ingrijpen van de douaneleiding. Er is werkwillig personeel ingezet, maar de werkdruk was veel te groot. Om te voorkomen dat de gemeenschap werd gedupeerd is lading vrijgegeven.

Volgens voorzitter Romeo Chin A Loi van de Douanebond is gestaakt voor betere werkomstandigheden en niet om erkenning van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren. “De erkenningsstrijd is al lang een gepasseerd station”, aldus Chin A Loi. Eerder had de bond geëist dat onderhandeld werd met de Col, maar de regering weigerde over douanezaken te praten met derden.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.