Behandeling Surinaams-Frans verdrag opgeschort

1

PARAMARIBO, 5 aug – Het parlement heeft de behandeling opgeschort van het Surinaams-Frans verdrag over terugname van illegaal verblijvende personen. De opschorting geschiedt op verzoek van de regering. Volgens president Venetiaan behoeft het op 30 november 2004 gesloten verdrag behoeft nader onderzoek.

Er wordt rekening gehouden met opmerkingen van het parlement. Venetiaan zei niet wat precies bedoeld wordt, wel gaf hij aan dat “zaken helemaal in Parijs” uitgezocht moeten worden. Deze overeenkomst is getekend door ex-minister Marie Levens van Buitenlandse Zaken en de Franse minister van Overzeese Gebieden, Brigitte Girardin. De bedoeling is illegale immigratie tegen te gaan.

In buurland Frans Guyana bevinden zich honderden Surinamers zonder legale status. In het verdrag is rekening gehouden met internationale verdragen en principes. Beide landen mogen zonder nadere formaliteiten onderdanen terugnemen, die niet of niet meer aan de voorwaarden voor binnenkomst of verblijf in het ander land voldoen. Het verdrag moet drie jaar geldig zijn.


1 REACTIE

 1. Beste Sranangmans,

  Ja, er moet nu na vele jaren iets met de slachtoffers van de binnenlandse oorlog gebeuren. Het kan niet zo zijn dat deze mensen permanent op Frans grond gebied iilegaal blijven wonen c.q. bivakkeren. Vooral omdat ons land deze mensen zeker kan gebuiken, Suriname heeft al een veel te kleine bevolking. De Surinaamse regering moet dit dossier serieus oppakken.

  Sranangmans,
  Tang Boeng
  Eigenwaarden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.