Surinaamse regering soepeler tegenover vakcentrale

2

PARAMARIBO, 4 aug – De regering heeft haar houding versoepelt tegenover de ambtenarenvakcentrale Col. Vice-president Ramdien Sardjoe heeft een urenlang onderhoud gehad met het Col-bestuursleden. Een protestdemonstratie tegen de weigering tot erkenning kon zo ter elfder ure worden afgeblazen. Het is een eerste stap.

Col ziet het onderhoud als een goede aanzet tot serieuze onderhandelingen over de arbeidsvoorsvoorwaarden van ambtenaren. Tot voor kort volhardden leden van het kabinet in het standpunt dat de oudere Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO, de enige legitieme vertegenwoordiging was voor ambtenaren. Sardjoe’s besluit om te praten wordt op prijs gesteld.

In elk geval bestaat binnen de Col de indruk dat aangestuurd wordt op maatschappelijke rust. “Ook de Col is voorstander van rust”, zegt Col-bestuurslid Romeo Chin A Loi tegenover De West. Onder zijn leiding is de douane al ruim een week in staking. Behalve arbeidsvoorwaarden staat ook erkenning van de vakcentrale op het verlanglijstje van de douaniers.


2 REACTIES

  1. Het is prijzenswaardig dat VP Sardjoe een onderhoud heeft gehad met de vakcentrale COL over erkenning.
    Wat een schril contrast met de houding van ATM minister Marica die niets wil weten van erkenning van de COL en liever kiest voor de CLO.
    Begrijpelijk want de CLO is de vakbondstak van de politieke partij SPA, waarvan Marica lid is.
    Maar minister Marica, die nota bene rechten heeft gestudeerd, zou bliksems goed moeten weten dat in Suriname er nog steeds recht op vereniging bestaat(vastgelegd in de grondwet) en daaruit voortvloeiende de plicht van de zijde van de regering om ook met de COL te onderhandelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.