maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieOpsporingsbevoegdheid MP Suriname in overweging

Opsporingsbevoegdheid MP Suriname in overweging

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 aug – Het ministerie van Defensie bekijkt nog in hoeverre het nodig is om het Korps Militaire Politie weer algemene opsporingsbevoegdheid te verlenen. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Daar het korps zich sinds de militaire periode heeft ontwikkeld tot een meer verantwoordelijke organisatie, hoeft niet meer gevreesd te worden voor excessen.

“De MP is een dienend apparaat en het zou jammer zijn als de expertise en kennis van die mensen verloren gaan. Ze hebben zich toch ontwikkeld vanaf de tachtiger jaren tot een professionele organisatie. Ze menen het positief”, zegt Fernand tegenover de Ware Tijd. Eerder heeft MP-commandant Carlos Li Fo Sjoe gepleit voor bevoegdheid die verder reikt dan de eigen organisatie.

Onderzoek in zaken waar militairen bij betrokken zijn, stuiten vaak, omdat gewacht moet worden op de inbreng van de politie. Bovendien zouden de gemeenschap en de politie zelf voordeel kunnen trekken van een versterkt veiligheidsapparaat. “We zijn er heel intensief mee bezig en hebben deze zaak in studie,” aldus Fernand. Hij hoopt nog dit jaar meer zicht op zaken te krijgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Het plan van minister Fernald is het bestuderen waard, aangezien inderdaad gebruik kan worden gemaakt van de expertise van de Militaire Politie inzake het veiligheidsvraagstuk.
  Tenslotte ben ik het niet eens met de opvatting van de minister dat in onderzoek naar zaken waarbij militairen betrokken zijn, gewacht moet worden op inbreng van de politie.
  De MP heeft volledige vrijheid in opsporing en onderzoek naar strafbare feiten door militairen gepleegd en hoeft in feite niet te wachten op inbreng van de politie.


  Maak melding

 2. Hopelijk gaat de criminaliteit naar beneden. Het niveau van de veiligheid in het land gaat weer omhoog. Trouwens men is dat de burgmaatschappij schuldig.Hopelijk krijgen ze heel gauw hun algemene opsporingsbevoegheid weer.

  Groet


  Maak melding

 3. En of het een positief zaak is. Het volk heeft recht op maximale bescherming van de overheid. Ik hoop wel dat ze niet te gauw hun handen gebruiken, zoals de politie doet. De staat stopt heel veel geld(belastinggeld) in de opleiding van de MP’s, en het doet geen kwaad om de MP’s dan maximaal te gebruiken(inzetten)De jaren 80 is verleden tijd, en ik weet zeker dat de heer LI Fo Shoe weet wat hij doet en dat hij het voor het landen volk doet. Goed zo Carlos.

  Groet
  Ex lid


  Maak melding

 4. De algemene opsporingsbevoegdheid weer toekennen aan de Militaire politie vind ik een goede zaak.Het korps heeft zich sinds de militaire periode ontwikkeld tot een meer professionele en verantwoordelijke organisatie en kan eindelijk de hele maatschappij van dienst zijn.Ook de politie zou van de expertise en kennis van die mensen gebruik kunnen maken.
  Dus waarom niet.

  Koemboe


  Maak melding

 5. Een korps met gezag en respect, loyaliteit en bovenal deskundigheid dient de mil.pol. uit te stralen. Het moet het wettige gezag loyaal zijn en het vok naar eer en geweten dienen. Dat heeft zij al jaren bewezen.Opleidingen die zijn met de tijd aangpast en is beter dan voor jaren tachtig.De samenwerking met het korps Politie is optimaal en zou nu beter dan ooit moeten zijn nu ex inspecteur Lie Fo Sjoe de leiding heeft bij de Mil.Pol. Politieke leiders die misbruik maken van het korps en een spel spelen. Het is erg naief om van haat dragende leiders te verwachten dat ze het algemeen belang gaan dienen en de Mil.Pol.alg. opsporings bevoegdheid geven.


  Maak melding

 6. dit overweging duurt wel lang, en heel lang,
  zo als altijd met surinamers……………
  ik ben voor bescherming van alle mensen,
  waar dan ook op de werld. ook bescherming betreft voedsel en kleding, goede verzorging van kinderen. en veiligheid, dat bevorderd het toekomst van alle burgers. het leven is toch kort en rot, dus leef en laat leven.
  zolang een mens.mens is.moeten zij met elkaar beschermen, want dat kan alleen bij mensen,ieder mens is een individu. help de individuen. geef ze een beetje plezier. als je het kan.mischien worden zij in de volgende fase jou familie. als je op een eiland samen moet overleven. pak niet al het eten voor je zelf.die anderen hebben ook recht op de grond waar op ze geboren zijn. de grond is de moeder van alle surinamers. en de werld is van ons allemaal. de leiding die vandaag jullie rooft. die zal zijn kadootje moeten krijgen,de volgende keer zijn zij aan de beurt.nu misbruiken, betekent.later zelf misbruikt worden, er is wel iets die kijkt. kijk naar iemand die geld heeft maar geen geluk, ondanks geld gaat hij bedelen, venetiaan is een voorbeeld,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES