zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevangenisstraf na smokkel bolletjes uit Suriname

Gevangenisstraf na smokkel bolletjes uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De rechtbank in Nederland heeft de 49‑jarige Willem L. veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf wegens het naar Nederland smokkelen van vijftien bolletjes (75 gram) cocaïne. Er was een jaar celstraf geëist. Het is de derde keer dat L. die geboren is in het Friese Lemsterland, getogen is op het Groninger land, maar vaak en lang in Suriname vertoefde, voor drugshandel wordt veroordeeld.

Willem L. was eerder in Suriname directeur van het Polyestercentrum in oprichting. Kansarme Surinamers konden daar werkervaring opdoen en een heus certificaat halen, door het produceren van polyester bootjes. Het plan was om de bootjes te exporteren en dat gebeurde ook. In de eerste bootjes die in Nederland aankwamen zaten echter dertig pakketjes verwerkt met in totaal 20 kilo cocaïne, ter waarde van 600.000 euro.

In april dit jaar kwam hij op vrije voeten om twee dagen later naar Suriname te gaan om drugs in te kopen. Tien dagen later werd hij tussen Drachten en Groningen door een arrestatieteam van de snelweg gehaald, schrijft het Dagblad van het Noorden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Onbegrijpelijk deze inwendige drugskoerier.
  Zitten ze zo lang in een vliegtuig zonder eten of te drinken.
  Eigenlijk moet men reizigers verplicht laten eten, in het vliegtuig veel bruinebonen gemengd met een vleugje laxeermiddel.
  Echt mie boi.


  Maak melding
 2. ja ja, hij werd van de snelweg geplukt , kon dus ongemerkt op schiphol door lopen om dat hij een andere huidskleur heeft , wij sur worden eerst door de mangel gehaald , en ook binnenste buiten gekeerd en ook vernederd , en als je schoon van binnen bent en door het vragen peleton heen ben gekomen, mag je een paar uur later naar huis, maar onze witte slikker wordt van de snelweg geplukt , wat een servies zeg , verschil moet er wezen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES