Reisplannen Surinaamse ministers even bevroren

12

PARAMARIBO, 3 aug – De reisplannen van een aantal leden van het kabinet moeten voorlopig in de ijskast. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Ook hooggeplaatste ambtenaren mogen niet weg, zelfs niet voor een studiebeurs. Het is all hands on deck voor de begrotingsbehandeling in het parlement. Van rancune tegen wie dan ook is geen sprake.

Het is niet waar dat de dienstreis van topambtenaar Subhas Raghoenath van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij is afgeketst, omdat hij zich dissident opstelt in Sardjoe’s politieke partij VHP. “Ik ontken dit ten stelligste”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd. Bekennen zou uitgelegd kunnen worden als toegeven dat er vriendjespolitiek bedreven wordt.

“Laat het duidelijk zijn, dat het lidmaatschap van een politieke organisatie, al zou die de VHP zijn, niet betekent dat men daar aanspraken en rechten aan kan ontlenen om alles gedaan te krijgen en voor alles in aanmerking te komen”, aldus Sardjoe. Hij zegt zeker vijf ministers te hebben verzocht om hun voorgenomen dienstreizen “in heroverweging” te nemen. Dit zou ook voor ambtenaren moeten opgaan.


12 REACTIES

 1. Soort heroverweging??? (tjoerie) Mek den man tan lek drape! alla san fout! a tank long dree!, paisa nahe, duwet orah eneng!!! Stelletje dieven…pfff.


  Maak melding

 2. Weer een politieke spelletje.
  Geld is er niet,schulden zijn berghoog maar opstap gaan of opreis gaan naar Dubai ,daar hebben ze wel geld voor.Om een dak te maken boven het hoofd van de zwervers ,daar hebben ze geen geld voor.Om een bedrijf een extra duwtje te geven om te gaan investeren en stabieliseren daar hebben ze geen geld voor.

  wat wil Vene met zijn beleid doen.

  Korjalen van die djoeka’s vervangen met waterscooters?????
  Terwijl arme stervelingen op het punt staan te sterven.


  Maak melding

 3. Ja Ja, staatsschuld neemt eindelijk wat af, al die reizen leveren toch niks op(toch wel meer schulden)laat ze eerst wat presteren dan mogen zij op reis. JA TOCH.

  Blakkapie


  Maak melding

 4. Maar beste blakkapie.
  Als je presteert bij je baas stuurt hij je toch ook niet op reis? Dus waarom mogen zij op reis als ze presteren? Volgens mij worden ze goed betaald door de staat. Ongeacht hun prestatie.


  Maak melding

 5. Terecht dat de reisplannen van de kabinetsleden en wie verder nog meer aan de begrotingen werken, niet door kunnen gaan. Ze kunnen zich geen plezierreizen en dat soort akkefietjes permitteren, omdat Suriname in crisis verkeert. Voorzover ik me kan herinneren valt Suriname van de ene crisis in de andere, en die crisissen worden steeds ernstiger. Als ik als doodgewone sterveling die geen kaas heeft gegeten heeft van een land besturen dat ziet, hoe kan het dan dat degenen die daar in het regeringskabinet zitten, lekker op reis willen gaan terwijl het land er zo aan toe is?


  Maak melding

 6. Prik you meki mi lafoe yere,die vind ik een goeie van 6.38 uur.!

  Overigens vind ik het erg jammer,dat de dingen gaan zoals ze gaan in suriname…ik vraag me nog steeds af hoe het nu gaat met die zwervers,die zijn verbrand;?


  Maak melding

 7. Hier is minister amafo niet blij mee.
  Ze kan niet meer die snoepreisjes maken naar Pilburg herstel Tilburg alwaar ze haar land/soortgenoten weer kan begroeten en nog eens bij de burgemeester zonder aankondiging aankloppen op zondag.
  Die denkt bij zijn eigen Oh Yee wat moet ik met deze chocotof doen op mijn kerkelijke zondag. Nou dan maar ergens in brabant lintjes doorknippen en dan weer uitzwaaien en niet meer totziens zeggen want anders komt ze weer opdraven op kosten van de surinaamse overheid zonder enig doel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.