zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse ambassadeur vertrekt uit Suriname

Nederlandse ambassadeur vertrekt uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 aug – De Nederlandse ambassadeur, Henk Soeters, vertrekt na acht jaar dienst in Suriname. “U heeft enorm bijgedragen aan versteviging van de relaties”, zei president Venetiaan bij de toekenning van ’s lands hoogste onderscheiding, het grootlint bij de Ereorde van de Palm. Volgens Soeters is veel gebeurd de afgelopen periode.

De relatie is niet altijd rimpelloos verlopen, maar er uiteindelijk beter op geworden. “Er waren goede tijden en er waren slechte tijden”, zei Soeters. Beide landen hebben bewezen respect voor elkaar op te kunnen brengen. De relatie kan best tegen een stootje. Het is dan ook gerechtvaardigd te verwachten dat het steeds beter wordt. Dit is van belang met het oog op de uitdagingen.

Die dienen zich in hoog tempo aan. “AIDS, globalisatie en terrorisme roepen om meer samenwerking”, aldus Soeters. Hij heeft onder meer bijgedragen aan de opzet van de Business Coalition on HIV/AIDS. “De eerste in het Caribisch gebied”, zei Venetiaan. De colaitie moet het bedrijfsleven meer betrekken bij het maatschappelijk omgaan met HIV en AIDS. Ook op cultureel gebied heeft Soeters zich ingezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. laat vene alvast gaan praten over afschaffen van het mvv plicht voor de surinamers.is het beste wat hij doen kan. want dat hebben wij surinamers niet nodig als je kijk naar het verleden de band die suriname heeft gehad met nederland en wij een kolonie waren van ze das het belangrijkste voor onze suri broeders en zusters daar over moet die baviaan praten met zijn geslijm.
  milla


  Maak melding
 2. De ondergang van suriname hebben we te danken aan venetiaan.
  Heulen met de multinationals en chinezen.
  Vind jet het gek dat hij niet meer dan 20 kilometer mag rijden op zijn brommer.


  Maak melding
 3. En word er ook nog een nieuwe Nederlandse ambassadeur benoemd. Of ziet men zoveel problemen aankomen dat men op tijd de benen neemt, voor de hel losbreekt. Wat is er precies aan de hand?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES