CLO: bepaalde Surinaamse ambtenaren egoïstisch

7

PARAMARIBO, 2 aug – Bepaalde groepen van ambtenaren stellen zich egoïstisch op en willen hun geprivilegieerde positie van vroeger terug. Dit stelt ambtenarenvakcentrale CLO. De zogenaamde strategische groepen, waaronder politie en douane, zien de voorkeursbehandeling door de werkgever steeds meer teniet worden gedaan door nieuw beleid.

Zo zal met de uitvoering van het functioneringsrapport Tjong A Hung het aantal functies gesaneerd worden. Dit zet kwaad bloed bij de strategische groepen. “De regering is in de loop der jaren met ze meegegaan. Er was een soort evenwicht ontstaan met als strategie: de CLO gaat eerst onderhandelen en daarna gaan die groepen met een pakket van toelagen onderhandelen”, zegt CLO-topman Michael Miskin tegenover de Ware Tijd.

Straks is er een gelijke behandeling voor gelijke functies, zonder extra’s als de risicotoelage. ”Met de introductie van de strategische groepen door de regering Wijdenbosch konden groepen, waaronder leerkrachten, politie en douane, rechtstreeks over loonaanpassing onderhandelen met de overheid”, aldus Miskin. Dit moet de acties verklaren die onder meer de douane nu voert op de haven.

Het zou ook de reden zijn achter de oprichting van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren, Col. Miskin ziet geen heil in een krachtmeting tussen beide vakcentrales, zoals het houden van een referendum. “De enige oplossing naar mijn mening is de strategische groepen in een apart instituut te plaatsen, waardoor ze zelfstandig, apart alle onderhandelingen kunnen voeren.”


7 REACTIES

  1. Meneer Miskin, zonder onaangenaam te willen naar de overige ambtenaren wil ik toch stellen dat Leerkrachten, politie en Douane daadwerkelijk een ander soort ambtenaar zijn. Als ambtenaar hoef je niet te studeren om een bevordering/benoeming te krijgen(bijv. Hesdy Pigot van schaal 7 naar 17)Je moet slechts een goede relatie met je baas/politiek hebben. Als leerkracht moet je studeren om een in aanmerking te komen voor een baan en voor elke bevordering moet je tenminste 4 jaren weer naar school.
    Dit is slechts een van de verschillen, over de werkattitude zal ik het maar niet hebben.


    Maak melding

  2. alfons je hebt gelijk met die vergelijking van pigot hij was timmer man op groen djari en wat is hij nu zonder studie,daar als secretaris van de president had een goed geschoolde kracht moeten zitten maar ja wiens brood men eet diens taal men spreekt


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.