Massaontslag grootste bakker in Suriname afgewezen

4

PARAMARIBO, 1 aug – Het ontslag dat ruim tachtig werknemers van Fernandes Bakkerij is aangezegd, is niet rechtmatig. Dit heeft het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, beslist. Suriname’s grootste bakker zegt nu naar de rechter te zullen stappen om zijn gelijk te krijgen.

Volgens de dienst Arbeidsinspectie van ATM was er geen reden voor het op staande voet ontslaan van de werknemers. Het ontslag volgde op een bondsvergadering onder werktijd. De arbeiders besloten in staking te gaan, omdat ze het niet eens waren over de betalingswijze van een uitkering. Fernandes vindt dat uiteindelijk de rechter beslist over de rechtmatigheid van handelingen.

Aan de andere kant wordt de deur open gehouden voor alternatieve oplossingen. “We vragen ons nog af waarom Fernandes nog naar de rechter gaat”, zegt vakbondsleider Duncan Grames tegenover de Ware Tijd. Volgens Fernandes gaat het om principes. De betalingswijze is afgesproken per overeenkomst. “Je kunt niet zonder meer terugkomen op je eenmaal gegeven woord”, zegt bestuursvoorzitter Michel Brahim.


4 REACTIES

 1. Onze vader Fernades.
  Geef on heden ons dagelijks brood

  Eerst een grote massameeting,en dan volgt een grote massaontslag.Dat is pas lachen in het land van Vene.


  Maak melding

 2. elke staking valt onder bondsvergadering, daar zorgt de vakbond voor, ze liegen gewoon dat het met hun toestemming is.De vakbond was kort voor de ontslagen nog aan tafel met Fernandes, heeft handjes geschut, heeft de mensen medegedeeld dat ze hun salaris verhoging en lumpsum krijgen. Bonnd gaat naar huis, de arbeiders bedenken zich en staken, en dat onrechtmatig. fernandes ontslaat ze, dan komt de bond met het verhaal dat ze op de hoogte waren van de staking. waarom hebben ze hun misnoegen niet eerst aan fernandes geuit, gezien ze nog net aan tafel zaten met fernandes.omdat het allemaal geregeld was is het antwoord, de staking is zomaar begonnen


  Maak melding

 3. Meneer de rechter laat het recht zegevieren en meneer Fernandes vergeet niet dat God een rechtvaardige rechter is die ten alle dagen toornt.Je kan zoveel arme mensen niet brodeloos maken en dan zitten kijken. Het zelfde had Kersten gedaan. En dat je niet eens luistert naar het Ministerie van Arbeid. Bakrabasi keba, katibo keba, maar vaak lijkt het niet erop he. Waarom vieren we dan 1 juli?? op deze dag in het jaar 1863 is de slavernij officieel afgeschaft.
  Mogen we dan niet opkomen voor onze rechten???
  Wie zal dat dan voor ons doen???

  Meneer fernandes geef antwoord
  ik wacht rustig erop

  wan pasensi oeman na wan goedoe oeman


  Maak melding

 4. een serieus woordje tegen de “super bakker”:
  “wie zijn buik vol vreet, graaft zijn graf met zijn tanden”
  dus heer fernades denk vakker na aan: maria vol genade geeft ons heden brood met……

  en tegen rechter: laat je sociale hart spreken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.