Woningplan voor middeninkomensgroepen Suriname

2

PARAMARIBO, 31 jul – Er komt een woningbouwplan voor middeninkomensgroepen. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Het Low Middle Income Shelter Program, LMISP, moet vooral de financiering veilig stellen. Ook moet een stuk maatschappelijke ongelijkheid worden weggemaakt.

“De samenleving wil snelle resultaten zien en de overheid wil voortbouwen op successen”, zegt directeur Philip Tjang A Tjoi van het Sector Housing Implementation Program Team, tegenover de Ware Tijd. De middeninkomens zijn uitgesloten van het Low Income Shelter Program, dat gefinancierd wordt door de overheid en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Aan de andere kant is het loon te laag voor de speciale bouwlening van de algemene banken. Die lenen tegen zeven procent rente aan een selecte groep, wat aanmerkelijk lager uitvalt dan de gangbare hypotheeklening. Bij een vlotte voorbereiding kan het LMISP dit jaar nog gelanceerd worden. Het startkapitaal, een lening van ongeveer twee miljoen euro, is reeds binnen.

2 REACTIES

  1. de heer of mevr. sozavo de mensen van de midden inkomen die kunnen toch voor zich zelf zorgen. wat voor truc is dit weer. u kunt met uw truc door gaan. want u hoeft toch voor niemand te vrezen. voor vene hoeft u niet te vrezen. want zijn aandacht is ergens anders. hij zit volgens mijn te denken. waar hij kan lenen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.