zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRBTT Bank: Suriname moet welvaart beter verdelen

RBTT Bank: Suriname moet welvaart beter verdelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jul – Suriname zou zich moeten richten op betere verdeling van de welvaart. Dit zegt president Anne Harmsma van RBTT Suriname. In de vijf jaar dat de Royal Bank of Trinidad & Tobago in Suriname opereert is veel groeipotentie waargenomen. In sociaal opzicht dreigt het juist steeds meer de andere richting op te gaan.

De nivellering van enkele decennia terug, waarbij de welvaart meer evenredig verdeeld werd, is eruit. Het deel van de bevolking dat het moeilijk heeft, is almaar aan het uitdijen. “Dit moet gestopt worden en getracht moet worden om de denivellering geleidelijk terug te brengen”, zegt Harmsma tegenover de Ware Tijd. Steeds meer burgers zouden moeten delen in de welvaartskoek.

Ook zonder kant-en-klaarscenario, zal tenminste het fundament gelegd moeten worden. Zelf heeft RBBT zijn investering al terugverdiend, na de overname van de Surinaamse poot van ABN Amro. Aanvankelijk was de terugverdientijd gesteld op tien jaar. De perspectieven zijn goed, zeker voor de middellange termijn. “Onze visie is dat we voor tien jaar uitstekend kunnen bankieren hier”, aldus Anne Harmsma.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Hallo broerders en zusters,

  De èèn (bank) zegt, ’t gaat goed, de ander (overheid) zegt, het gaat niet goed.

  Soms wel, soms niet.

  Ik word niet goed van mang…!!!.
  Wordt er turreluur van.

  Wie kan mij een antwoord geven.

  Groetjes,pakromo.


  Maak melding
 2. Broeders en Zusters,

  Eindelijk een opjectief beeld van een vriend van de surimaners!

  Hopend, dat het Volk hiermee te werk gaan.

  Fight the power!!!!

  Orlando……..


  Maak melding
 3. Wat RBBT zegt is:

  Suriname heeft veel rijkdom.Tevens zijn er hardwerkenden, ja ook in Suriname, die iets van hun land en rijkdommen willen maken en ook doen; op een goede (Staastolie)maar ook minder(Goudwinning, Houtkap) goede wijze.
  En de overheid: besteed de inkomsten bizar slecht;stelen,corruptie,bureaucratie!Geen wonder dat dezelfde overheid zal schreeuwen…dat het slecht gaat met de economie.

  Duidelijk nu?


  Maak melding
 4. die rijkdom die de surinamse politici nu hebben. die is gestolen geld. met gestolen geld word men nooit rijk. dat blijkt. vooral als je van die zwakeren steelt. die zich niet kunnen verdedigen.
  die politici van sur. als ik hun zou zijn. dan zou ik de armen gunnen dat ze met zeep en schampoo kunnen wassen. en geen honger leiden. zo dat zij niet huilend dood gaan. zo als zij geboren waren. ik vind dat de sur maatschappij de nieuwkomers op een normale manier moeten opvangen. betreft eigen landgenoot.want die gaan toch dood na een tijdje. zoals het voor iedereen geld. ik zeg. dank zij de sur politici zijn de sur bevolking lui.want zonder perspectief is er geen toekomst. voor de sur politici is op dit moment en was altijd zo.dat zij pikken van de armen. die voorbeeld heeft men altijd gehad toen men in sur woonde. de leiding die pikt. die word ook een keertje oud en ziek. die gaat ook in zijn eentje dood. die zou moeten verantwoorden. wat zou die dan zeggen.want daar hebben ze geen advokaat. en vooral geen corruptie. god zegen u.


  Maak melding
 5. die sur politici. zou de rbtt bank hun tot bedaren kunnen brengen. ik hoop het wel.
  maar de sur parlement is een familie bedrijf. dat mag niet zo zijn maar. zo is het wel. die oude traditie dat zal niet makkelijk zijn om in één keer te herstellen.
  want ze zijn toch niet bang voor niemand.
  er is ook niemand. waar voor ze moeten vrezen. de heer venetiaan heeft geen bal aan kritiek van buiten land. want hij zij het al een keertje. dat nederland veel helpt maar moet met zijn eigen zaken bemoeien.


  Maak melding
 6. RBTT bank verkocht aan NBC dat is prima, nu zit Anne Harmsma te ijsberen.
  Ik hoop dat hij wordt vervangen door een integere Surinamer.
  Voor mij kan hij een gratis enkelreis krijgen naar P’tata.
  Soso lobi


  Maak melding
 7. Ik denk niet dat de bouw van het nw. complex a/d kerkampwg nog door gaat.
  vlgs mij heeft het ook geen zin meer.
  Roline heeft toch gelijk laat de leiding over a/e surinamer anders lijkt het erop dat surinamers erg dom zijn en geen leiding kunnen geven.
  laat die bakra maar terug gaan n/h land van herkomst en werken voor de rabobank en te genieten van een oude kermis


  Maak melding
 8. Anna Harsma wordt waarschijnlijk vervangen bij de overname van RBC.
  Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat voelen, uit is de pret want lekker is toch maar een vinger lang.
  Hij kan dan weer gaan werken bij het Ministerie van buitenlandse zaken als te zijn juridische adviseur of hij kan de regering ook van advies dienen bij de behandeling van het decemberproces aanstaande.
  Hij laat hij tenminste bewijzen wat hij is waard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES