Lilian Callender nieuwe voorzitter programmaraad NPS

19

Mevrouw Lilian Callender (51) is met ingang van 1 augustus 2006 door de minister van OC&W benoemd tot de nieuwe voorzitter van de programmaraad van de NPS. Dit heeft het radioprogramma Zorg en Hoop van de NPS zaterdagmiddag bekend gemaakt.

Lilian CallenderMevrouw Callender volgt Mr.Lilian Gonzalves-Ho Kan Yu op, die deze functie vanaf de oprichting van de NPS heeft bekleed. Mevrouw Callender is oud-VVD-gemeenteraadslid in Den Haag en tegenwoordig directeur van de School of Economics INHOLLAND in Den Haag. Verder is zij lid van de Onderwijsraad Nederland en adviseur van het Oranjefonds.

In een interview met Zorg en Hoop gaf Callender aan – ook als VVD-er – voor alsnog geen enkele aanleiding te zien het programmapakket van de NPS bij de Publieke Omroep onder te brengen, zoals het kabinet Balkenende II in de planning had.


19 REACTIES

 1. Van harte gelukgewenst Lilian.
  We kennen je als een zeer integere en
  enthousiaste Surinaamse vrouw.We zijn bijzonder trots op je.
  SUCCES met je nieuwe functie.


  Maak melding

 2. Ik heb je meegemaakt als een uitstekend raadslid in Den Haag. Je zal je ook onderscheiden in je nieuwe functie, is mijn overtuiging. Van harte gefeliciteerd en veel succes met het voorzitterschap van de NPS.


  Maak melding

 3. mevrouw Callender heeft in ieder geval een passend cv. dat kun je niet zeggen van iedere Surinaamse politicus. Niet dat je cv iets zegt over het feit of je correcte politiek kunt bedrijven of niet, maar soms stoort het me dat bepaalde Surinaamse politici hooguit een mulo opleiding al dan niet afgerond hebben, dat merk je aan hun nederlads, en die het toch tot minister hebben geschopt.


  Maak melding

 4. If you cannot do anything about it than just stop trying to do anything about it. Paramaribo heeft niet eens een milieuwerf waar je zaterdags gratis je grof vuil naar toe kan brengen. Geen wonder dat de stad ligt volbezaaid met milieuafval. Als je met Google Satallite kijkt dan is de kust van Zuid-Amerika vevuild vanaf de Suriname rivier tot aan Trinidad. Nergens anders in de wereld zie je zoveel vervuiling. Alles wat over de toonbank gaat in de apotheken van Suriname zie je terug in de Suriname rivier . . .


  Maak melding

 5. Van harte gefeliciteerd Lilian.
  Goede wijn behoeft geen krans. Niet zonder reden word je steeds weer voor topfuncties benaderd. Zonder hoog van de toren te blazen vallen jouw kwaliteiten toch steeds weer op.
  Ook op deze nieuwe stek veel succes toegewenst.
  Hedwig.


  Maak melding

 6. Lilian,

  Je bent weer helemaal terug. Het verbaast mij niet dat de keus weer op jou is gevallen, omdat jij je bij In Holland de afgelopen jaren als een uitstekende manager heb doen kennen.
  Ook nu weer zal jij jouw kwaliteiten moeten aanwenden om orde op zaken te stellen bij de de Programmaraad van de NPS. Ik ben blij dat de toekomst van de NPS met het vertrek van D66 uit het kabinet verzekerd is. Want wie doet nou zoiets dwaas om het medium, waarmee achtergestelde groepen worden bereikt de das om te doen.

  Nogmaals proficiat met deze benoeming

  John


  Maak melding

 7. Van harte gefeliciteerd Lilian.
  Goede wijn behoeft geen krans. Niet zonder reden word je steeds weer voor topfuncties benaderd. Zonder hoog van de toren te blazen vallen jouw kwaliteiten toch steeds weer op.
  Ook op deze nieuwe stek veel succes toegewenst.
  Hedwig.

  Taurus


  Maak melding

 8. Beste Lilian,

  Gefeliciteerd met deze benoeming! Hopelijk mag Raymann is laat op net 3 blijven maar verwijder a.u.b. die Prem! Jij hebt het nu voor het zeggen bij de NPS – gedoog a.u.b. geen racisten op dit net.


  Maak melding

 9. het heeft mij altijd zwwar gerergerd dat
  gedoe boj zorg en hoop
  het is gewoon een verlengstuk vd vhp
  aan de positieve reactie van bepaalde mensen betrefgfende mevr callender kun je ook zpnder meer zien fuck zorg en hoop of zorg
  voor een groep objectieve sranamangs


  Maak melding

 10. Lilian,

  van harte gefeliciteerd met je benoeming. aan enkele reacties merk ik dat men zich vergist in de afkorting NPS. deze afkorting staat namelijk niet voor de bij veel surinamers bekende politieke partij maar voor nederlandse programma stichting. ik denk dat de minister een goede beslissing genomen heeft door jou te benoemen in deze functie. Ook zij verdient een felicitatie.

  Kenko


  Maak melding

 11. Beste Lilian,

  Ook ik wil je feliciteren met je nieuwe functies, directeur in Den Haag en voorzitter van de programmaraad NPS. Je weet telkens weer nieuwe wegen in te slaan. Leerzaam en je als mens breed vormend. Ik wens je heel veel sterkte met die nieuwe uitdagingen en ben er van overtuigt met jouw politieke empathie dat je er de nodige positieve verandering zult realiseren.

  Mvg,
  Roderik Rot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.