Lilian Callender nieuwe voorzitter programmaraad NPS

21

Mevrouw Lilian Callender (51) is met ingang van 1 augustus 2006 door de minister van OC&W benoemd tot de nieuwe voorzitter van de programmaraad van de NPS. Dit heeft het radioprogramma Zorg en Hoop van de NPS zaterdagmiddag bekend gemaakt.

Lilian CallenderMevrouw Callender volgt Mr.Lilian Gonzalves-Ho Kan Yu op, die deze functie vanaf de oprichting van de NPS heeft bekleed. Mevrouw Callender is oud-VVD-gemeenteraadslid in Den Haag en tegenwoordig directeur van de School of Economics INHOLLAND in Den Haag. Verder is zij lid van de Onderwijsraad Nederland en adviseur van het Oranjefonds.

In een interview met Zorg en Hoop gaf Callender aan – ook als VVD-er – voor alsnog geen enkele aanleiding te zien het programmapakket van de NPS bij de Publieke Omroep onder te brengen, zoals het kabinet Balkenende II in de planning had.

- Advertentie -

21 REACTIES

 1. Van harte gelukgewenst Lilian.
  We kennen je als een zeer integere en
  enthousiaste Surinaamse vrouw.We zijn bijzonder trots op je.
  SUCCES met je nieuwe functie.

 2. Hey!

  Ik heb afgelopen jaar op In Holland gezeten en het is daar echt een zootje! Roosters, cijferlijsten etc die niet klopppen. Docenten die onbekwaam zijn…. En noem zo maar op…
  Iedereen die volgend jaar naar Inholland wil DOE HET NIET! het is echt de slechtst georganiseerde school in holland die er niet voor terugdeinst leerlingen genadeloos op te lichten.

 3. Van harte proficiat.
  Als je in Nederland net zo voelt als in suriname vervaagt de term allochtoon.

 4. Ik heb je meegemaakt als een uitstekend raadslid in Den Haag. Je zal je ook onderscheiden in je nieuwe functie, is mijn overtuiging. Van harte gefeliciteerd en veel succes met het voorzitterschap van de NPS.

 5. mevrouw Callender heeft in ieder geval een passend cv. dat kun je niet zeggen van iedere Surinaamse politicus. Niet dat je cv iets zegt over het feit of je correcte politiek kunt bedrijven of niet, maar soms stoort het me dat bepaalde Surinaamse politici hooguit een mulo opleiding al dan niet afgerond hebben, dat merk je aan hun nederlads, en die het toch tot minister hebben geschopt.

 6. If you cannot do anything about it than just stop trying to do anything about it. Paramaribo heeft niet eens een milieuwerf waar je zaterdags gratis je grof vuil naar toe kan brengen. Geen wonder dat de stad ligt volbezaaid met milieuafval. Als je met Google Satallite kijkt dan is de kust van Zuid-Amerika vevuild vanaf de Suriname rivier tot aan Trinidad. Nergens anders in de wereld zie je zoveel vervuiling. Alles wat over de toonbank gaat in de apotheken van Suriname zie je terug in de Suriname rivier . . .

 7. Van harte gefeliciteerd Lilian.
  Goede wijn behoeft geen krans. Niet zonder reden word je steeds weer voor topfuncties benaderd. Zonder hoog van de toren te blazen vallen jouw kwaliteiten toch steeds weer op.
  Ook op deze nieuwe stek veel succes toegewenst.
  Hedwig.

 8. Mevrouw Callender,
  Proviciaat met u nieuwe baan.
  De NPS heeft een achterstallig onderhoud van dertig à veertig jaar. Het electoraat is al die jaren niet bijgepraat over fundamentele onderwerpen. De scepsis die er nu is richt zich op de nationale politiek.
  Die reactie is niet zomaar ontstaan. Dat is het gevolg van een politiek van bangmakerij die door NPS wordt gevoerd en waarin wordt gewaarschuwd voor alles wat Surinnams is. Men speelt in op onderbuikgevoelens van burgers en dat vindt een voedingsbodem omdat er jarenlang niet over is gecommuniceerd, zoals dat in de omringende landen wel is gebeurd.
  De verzuilde samenleving is uniek: nergens ter wereld is er een samenleving zo in hokjes opgedeeld en leefde elke groep zo afgezonderd in zijn eigen wereld als in Suriname.
  U bent de enige die het leefklimaat in Suriname een beetje aangenamer moet maken.

 9. Lilian,

  Je bent weer helemaal terug. Het verbaast mij niet dat de keus weer op jou is gevallen, omdat jij je bij In Holland de afgelopen jaren als een uitstekende manager heb doen kennen.
  Ook nu weer zal jij jouw kwaliteiten moeten aanwenden om orde op zaken te stellen bij de de Programmaraad van de NPS. Ik ben blij dat de toekomst van de NPS met het vertrek van D66 uit het kabinet verzekerd is. Want wie doet nou zoiets dwaas om het medium, waarmee achtergestelde groepen worden bereikt de das om te doen.

  Nogmaals proficiat met deze benoeming

  John

 10. Van harte gefeliciteerd Lilian.
  Goede wijn behoeft geen krans. Niet zonder reden word je steeds weer voor topfuncties benaderd. Zonder hoog van de toren te blazen vallen jouw kwaliteiten toch steeds weer op.
  Ook op deze nieuwe stek veel succes toegewenst.
  Hedwig.

  Taurus

 11. Beste Lilian,

  Gefeliciteerd met deze benoeming! Hopelijk mag Raymann is laat op net 3 blijven maar verwijder a.u.b. die Prem! Jij hebt het nu voor het zeggen bij de NPS – gedoog a.u.b. geen racisten op dit net.

 12. van harte proficiat Lilian, je bescheidenheid siert jou, het gaat je goed in je nieuwe uitdaging

  alle goeds Lita d’Arnault

 13. het heeft mij altijd zwwar gerergerd dat
  gedoe boj zorg en hoop
  het is gewoon een verlengstuk vd vhp
  aan de positieve reactie van bepaalde mensen betrefgfende mevr callender kun je ook zpnder meer zien fuck zorg en hoop of zorg
  voor een groep objectieve sranamangs

 14. Lilian,

  van harte gefeliciteerd met je benoeming. aan enkele reacties merk ik dat men zich vergist in de afkorting NPS. deze afkorting staat namelijk niet voor de bij veel surinamers bekende politieke partij maar voor nederlandse programma stichting. ik denk dat de minister een goede beslissing genomen heeft door jou te benoemen in deze functie. Ook zij verdient een felicitatie.

  Kenko

 15. Beste Lilian,
  Ook namens de collega’s van de dienst Marketing&Communicatie van INHOLLAND van harte gefeliciteerd met je benoeming!

 16. Beste Lilian,

  Ook ik wil je feliciteren met je nieuwe functies, directeur in Den Haag en voorzitter van de programmaraad NPS. Je weet telkens weer nieuwe wegen in te slaan. Leerzaam en je als mens breed vormend. Ik wens je heel veel sterkte met die nieuwe uitdagingen en ben er van overtuigt met jouw politieke empathie dat je er de nodige positieve verandering zult realiseren.

  Mvg,
  Roderik Rot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.