vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEntertainmentSurinaams-hindoestaans Milan Festival in Zuiderpark

Surinaams-hindoestaans Milan Festival in Zuiderpark

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Haagse Zuiderpark staat dit weekeinde (28, 29 en 30 juli 2006) weer in het teken van het Surinaams-hindoestaans ‘Milan’ Festival. Dit jaarlijkse festival is het grootste hindoestaanse evenement op het Europese vasteland en heeft elk jaar minstens 50.000 bezoekers. Het festival wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd.

‘Milan’, dat in het Nederlands letterlijk ‘ontmoeting’ betekent, kent ook dit jaar weer een podium met allerlei optredens en shows. Er is dit jaar op het podium veel aandacht voor zowel moderne als klassieke als volksdansen. Ook zijn er buikdans- en salsa-optredens. Bij de volksmuziek is er op vrijdag 28 juli onder meer een nagara-optreden en op zondag 30 juli een zogeheten ‘launda ke nach’ show (dansende man verkleed als vrouw). Ook treedt zaterdag de jonge Haagse hindoestaanse R&B-zangeres Pravini op.
Milan
Tot 1992 werd Milan structureel gesubsidieerd door de gemeente Den Haag en werd deze onder de verantwoordelijkheid van de toenmalige stichting voor Surinamers uitgevoerd. Bezuinigingen bracht de gemeente ertoe de subsidie aan Milan te beëindigen. De toegangsprijs bedraagt daarom 3 euro per persoon.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

37 REACTIES
 1. Hallo mensen kan iemand me vertellen tot hoelaat s’avonds de milan gehouden wordt en/of het betaald parkeren is en waar je het beste kunt parkeren, want in Den Haag ben ik niet zo bekend.

  nog bedankt en groetjes,,,


  Maak melding

 2. Het is tot 23.00 s avonds. Je kan overal parkeren, zonder betaling, bepaalde gedeeltes wel. En de entree is jammer genoeg 3 euro. Dus als je wat koopt moet je deze erbij optellen. gr


  Maak melding

 3. Beste redactie,

  MILAN heeft van de gemeente Den Haag ook dit jaar een subsidie ontvangen. Ik meen dat het 80.000 Euro is. Argument hierbij was dat er in voorgaande jaren verlies is geleden.
  Onbegrijpelijk dat de Haagse burgers 3 euries moeten neertellen voor iets waaraan ze zelf mee hebben betaald. Waar is geld dat verdiend is (wordt) met verhuur van de kraampjes en attracties en de toegangsprijzen? Kennelijk heeft MILAN een heel creatieve boekhouder.


  Maak melding

 4. ….hallo..kenners…bestaat er misschien een connectie tussen MILAN in den Haag en de Italiaanse voetbalclub AC MILAN??? Wie legt het me uit????…Heeft Berlusconi misschien hindoestaanse voorouders?????……


  Maak melding

 5. Milan wordt steeds commercieler en dat gaat ten koste van de hele gezelligheid van wat het eigenlijk had moeten zijn.
  Ga zo door organisatoren en we zullen een stukje van ons cultuur moeten missen.
  En trouwens 1500 tot 2000 euro voor een stand, hoe haln ze het in hun hoofd!

  We wachten het af.


  Maak melding

 6. Dat het een puur commercieel aangelegenheid is in een culturele jasje is al lang bekend bij mij. Alles in en om de Milan is vergeleken met vroeger, veel duurder geworden in de loop der jaren. Een heleboel mensen kunnen het niet meer betalen en blijven daarom dus weg. En dat er absoluut mensen zijn die er rijker van worden dat zal heus wel, maar wel knap om zoiets te kunnen organiseren. De keuze ligt gewoon aan jezelf heb je het wel ervoor over ja of nee. Het blijf een leuk feestje voor hindoestanen en anderen. Alleen is het jammer dat het te commercieel is geworden in vergelijking met vroeger, het had zeker ook anders gekund. Daarom snap ik de gemeente Den Haag ook niet waarom ze zoveel subsidie geven,(als het waar is tenminste) en niet kijken wat er met dat geld gedaan word, als het waar is vind ik het een heel rare zaak.


  Maak melding

 7. Ik ben ook voor een feest waar iedere surinamer zich thuis voelt, dat hokjes gedoe vind ik ook niks. straks ook surinaams-creolen-chinezen-javanen-indianen-marrons-hollanders-libanezen-boeren en …………..

  Marron


  Maak melding

 8. vroeger was het niks beter dus kraai niet wat in het rond. Als je geen 3 euro kan betalen ga maar lekker tv kijken ofwat, maar zeur niet. Milan is elkaar ontmoeten en die shit eromheen is meegenomen..Dus mensen wie te klagen heeft meot maar oprotten naar kwakoe of apengeul ofzo


  Maak melding

 9. Sarka,
  Van de oude Romeinen was bekend dat het Indiers waren. Vandaar dat de Romeinen ook zoveel goden aanbidden. Er zijn ook hindoestaanse series ervan, wat zeker het kijken waard is.

  Tot je dienst!


  Maak melding

 10. Van de kleine man, vrouw en kinderen.
  Aan de elite uitbuitende milan organisatie

  De historie van milan was eens een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te smullen van de lekkernijen en gezellig er op uit te trekken. Vroeger mocht het gesubsidieerd worden en had vooral het karakter om Hindoestanen kennis te laten maken met hun wortels, afkomst, geschiedenis en om na lange tijd elkaar weer te kunnen ontmoeten. Heel sociaal dus. Nu heeft de gemiddelde Hindoestaan een minder positieve tot negatieve beleving bij het horen van milan. Het is nu commercie, een winstgevende activiteit van de uitbuitende Hindoestaanse elite die zich onder valse voorwendselen verrijkt over de ruggen van de kleine man, vrouw en kinderen. Milan? Het is allemaal duur geworden, wordt er geroepen. En begrijpelijk ook. Want een kaartje kost al gauw 3 euro en voor een gemiddeld gezin van vijf mensen, die al moet zien uit te komen van een klein inkomen, is het een grote uitgave. Grote delen van deze elitegroep heeft vaak geen volledig besef van wat er zich allemaal afspeelt bij de Hindoestanen (met een klein inkomen). Neen, dat kan hen niet interesseren want de elitegroep is uit op geld (paysa!). Wij vragen ons af waarom het kwakoe festival wel gratis is en milan niet. Het antwoord van de kleine man op straat: “Het zijn de elite hindoestanen die het organiseren daarom”. Het verhaal doet de ronde dat milan wel in aanmerking komt voor subsidie door de gemeente, maar de organisatie wijst deze doelbewust af. Omdat subsidie betekent dat de organisatie zich moet houden aan voorwaarden van de gemeente. De gemeente eist dan bijvoorbeeld dat de toegang gratis moet zijn. Dit betekent dat de organisatie dan geen geld kan maken over de ruggen van de kleine man. Door de subsidie doelbewust af te wijzen, bepaalt de organisatie zelf de toegangsprijs en de winst. En dezelfde organisatie doet voorkomen alsof zij de belangen van de kleine man zo graag wil behartigen.
  Maar waarheid is anders! Wat de waarheidsgehalte van het verhaal van het doelbewust weigeren van de subsidie is (nog) niet bekend. Maar omdat de handel en wandel van deze organisaties bekend zijn bij de kleine man, maakt het verhaal minimaal geloofwaardig.
  De omgekeerde redenering is dat een organisatie uiteraard vrij is om evenementen te organiseren en de toegangsprijs te bepalen. In het geval van de milan is dit anders, want de geschiedenis en de bedoeling van de milan zijn anders. Het was eentje zonder winstoogmerk en om de vele Hindoestanen die overal in het land verspreid zijn, bijeen te brengen. Het heeft een sociaal karakter en zijn er redenen genoeg om in aanmerking te komen voor subsidie. Milan is door organisaties en vooral de bezoekers opgebouwd tot een groot evenement van wat het vandaag de dag is geworden. Als de organisaties (stichtingen) dit zouden koesteren en waarderen dan zouden ze respect en waardering hiervoor hebben. Helaas ontnemen en bestelen “ onze eigen organisaties” ons en hebben milan tot hun inkomstenbron gemaakt. Respect en waardering hebben vaak belemmeringen, en dat zijn GELD, VALS EGO en GIERIGHEID! In deze tijd waarin het materialisme steeds meer de overhand bij mensen neemt, moeten helaas ook “onze geliefde stichtingen” aan geloven. De elite groep mag ook best wel weten dat wij ons afvragen of een stichting winst mag maken. Als zij van mening is dat het toch mag, doe het alstublieft niet in naam van milan. Bedenk je eigen activiteit met eigen naam. Aan rechtgeaarde mensen het oproep zuivere milans te organiseren. Zonder omrastering, beveiliging en uitbuiting maar wel open en eerlijk.


  Maak melding

 11. Ik ben het met je eens Radjen.

  Prijs 2006 milan kramen Borg
  01)9x Algemene eettenten €2250.00 € 250.00
  02)12x Snackkramen € 1150.00 € 250.00
  03)3x Worstkramen € 550.00 € 125.00
  04)5x Schaafijskramen € 550.00 € 125.00
  4x Mechanische ijskramen€ 750.00 € 125.00
  05)3x Tropische vruchtenkramen € 3700.00
  06)2x Shoarma kramen € 550.00 € 125.00
  07)2x Vietn.loempiakramen € 550.00
  08)3x Mithaikramen € 550.00 € 125.00
  09)2x Creoolse koekkramen € 550.00
  10)4x Sur.amusementskramen € 500.00
  11)12x Platen en videokramen € 850.00
  Videotenten € 1250.00 12)3x Planten en bloemenkramen€ 350.00
  13)3x Ballonkramen € 650.00
  14) Cultuurkramen € 500.00
  en de toegansprijs van 3 euro excl… p.p.
  enz.enz.enz.

  Dus als je iets gaat consumeren bedenk goed waar je het allemaal voor doet. En of het wel waard is. Als je een gezin heb met 3 kinderen kan je beter naar de Efteling gaan dan ben je goedkoper uit. Het word tijd dat dit commerciele feestje wordt afgeschaft of geef het een ander naam aub., want MILAN (MELA) is een heel sociale culturele merknaam wat nu door sommige elite heren misbruikt wordt. Ik wilde eerst wel gaan maar ben tog van mening veranderd.


  Maak melding

 12. ….my dear Pretima….
  .volgens mij ben jij een reincarnatie van Aphrodite…wanneer kan ik je ontmoeten om me ervan te overtuigen????….


  Maak melding

 13. De Organisatoren krijgen wel subsidie van de Gemeente, maar willen hun eigen zakken vullen door € 3,- p.p. aan entreeprijs te vragen. Als er parkpop is (gratis)worden er speciale bussen en politemensen ingezet. Ik heb hierover met Wethouder Rabin gesproken op de radio. Hij had NIET verwacht dat ik kritiek zou leveren op de te ontvangen subsidie, toen ik dat wel deed, zette mij de microfoon uit en zei als je wat wilt zeggen kom dan een keer naar ons kantoor en dan praten we verder. Surinamers zijn altijd al materialistisch en gierig geweest en kennen GEEN eenheid binnen hun eigen cultuur. Er zijn ook nog surnamers die alles gratis willen terwijl Dansie, Daroe en Doksha vele euries mogen kosten.

  Uitgaan mag van mij wel wat kosten, maar organisatoren blijf wel eerlijk als jullie subsidies hebben ontvangen en krijgen, lieg dan NIET erover en buit je eigen mensen en volk NIET: stelletjes zakkevullers…!!

  Yakuza


  Maak melding

 14. naar milan gaan is het zelfde keuze als op welke politieke partij ga je stemmen(voorbeeld lpf). om naar milan is een keuze die je zelf moet maken. als mensen kritiek hebben op de huidige organisatoren zoals vragen van bijdrage, zakkenvullersgedachte etc. dan lijkt het mij verstandig je stem te laten horen. in het verleden heb ik in milan als vrijwillger gewerkt als voorlichter sport en gezondheid. milan is een hindoestaans woord en is niet alleen voor de hindostanen. naar kwakoe of zomervestival in rotterdam zijn de bezoekers van allerlei aard zo ook in milan. hokjes denken is doemdenken en bevordert alleen ontwetenheid. milan =ontmoeten, samenzijn in gedachte van ongedwongenheid dit is te vergelijken hoe een mens zijn of haar god verlangt (sarka/pretima:er is 1 god maar mensen kenen hem als jan, piet, ram, kries,ahmet, ali,moussi,aboilassie etc).over goden gesproken: de weergoden is milan behoorlijk zonnig gestemd! milaan=een stad in italie.
  dus haal je voordeel uit milan door niet te gaan dan bespaar je 3 eurie, of te gaan en je ontmoet zoveel leuke, minder leuke of mensen die langgeleden hebt ontmoet of je ziet onrechtvaardigheden en loopt naar de burgermeester/college ervan om je beklag te laten horen of een milan op eerste gezicht. dus met milan kan je alle richtingen uit en doe je keuze en gedraag aub niet alle kudde vee.
  en nu dit:
  “stralende milanzon, is dit uw ondergang?
  ja, zonder ontmoeting, om te herrijzen.


  Maak melding

 15. satya

  Volgens mij zijn er hier mensen met een opleiding professor doctorandus milanologie, gevolgd op de italiaanse of haagsche universiteit zo te zien. Maar vergelijk niet iedereen als jezelf want ik ben maar een domme hindoestaan. En laten we iedereen in zijn waarde laten a.u.b. vrijheid van meningsuitting is hier een kostbaar bezit en zo hoort het ook.


  Maak melding

 16. http://www.milanzuiderpark.nl .jullie hindoestaanse organisators. jullie zijn bloedzuigers. waarom zuigen jullie niet de bloed van de rijke mensen.
  ik zeg dit als een normale hindoestaan. ik geloof niet meer in de hindoe geloof. want ik zag hoe de hindoestanen pikken van de armen. dit alles hebben jullie te danken aan de cultuur geloof. de hindoestaanse cultuurgeloof. maakt mensen arm. hindoe en moslim zijn één potnat. ik geloof in mijn geweten. dat is een god die niet liegt. weet je waarom hindoestaanse god. hindoestaans is. omdat dat gemaakt is door mensen. alle cultuur god is gemaakt. die rijke hindoestaan. die laat mensen voor twee euro het hele huis schoonmaken. en als hun zoon gaat trouwen. dan geven ze duizende euro uit. een goed doel. die kennen ze niet. het tegendeel is waar. dat betekent. ze gaan een goed doel oprichten in de naam van de armen. en waneer de subsidie binnen is dan pakken ze het. ze stoppen in hun zakken. of delen ze met hun familie. die hindoestaanse pandiet is een voorbeeld. zij werken huis aan huis zwart. de pandiets. die lichten de belasting op. ze krijgen een uitkereing. maar werken toch huis aan huis zwart. in suriname laten hindoestanen mensen werken voor drie euro per dag. ik heb het over nu. ano 2006. bloed zuigers. ik ben ook een hindoestaan. maar ik zuig geen bloed. de rijke hindoestaan zuig bloed in india en overal.


  Maak melding

 17. 1. Bedenk dat de organisatoren eerst aan zichzelf hebben gedacht en dan aan u. Waarom is “Milan”een stichting en geen vereniging, omdat je bij een vereniging door leden weggestemd kunt worden als je de boel belazert.Bij een stichting hoef je niemand verantwoording af te leggen.
  2. Inkomsten: subsidie, entreegelden, verhuur kramen etc. is een miljoenen bussines geworden.
  Uitgaven: huur terrein, schoonmaak en vaak alleen maar een onkostenvergoeding! Waar blijft de winst.
  3. Wordt tijd dat de belastingdienst de bezittingen en de spaarrekeningen van de bestuursleden e.d. eens napluizen en controle op de Milan zelf uitoefenen en een degelijk financieel verslag opvragen en deze ook toetsen aan eigen waarnemingen en tellingen. Waar blijft de winst, in een kluis?
  4.De gemeente Den Haag moet in de toekomst geen vergunning aan oplichters geven maar aan een vereniging die transparant is.
  5. Sinds enkele jaren ga ik niet meer naar Milan, omdat je duur betaalt voor een rondje over het middenveld( bij de kramen is het 10 rijen druk) en eten en drinekn daar duurder is dan elders.
  5. Praat aub niet meer over ontmoetingen
  ( milan) want als je echt iemand wilt ontmoeten dan ga je bij die persoon langs.
  Milan bezoek je voor de gezelligheid maar dat is het al lang niet meer met 20 keer hetzelfde soort eettentje, muziektentje , dure kermisatracties! en ergens in de verte een podium die je niet eens goed kunt zien.
  Wie gaat een keer met de gemeente praten!!


  Maak melding

 18. Nou Bhannie.

  Goed,dat jij dit ter lezing brengt,je hebt groot gelijk,het is een poppenkast,rondjes draaien,duur betalen,en verder niets te halen…een groot kermis is het geworden ja.
  Nou wij gaan er ook al jaaaaaaren niet meer heen;niets meer aan,wel voor de organisatoren ja zoals jij het aangeeft hier.


  Maak melding

 19. realist

  als super realist onder schuilnaam “domme hindostaan” heb ik bewondering voor je rekenkwaliteit. met mijn simpele opleiding in een afgelegen achter gebied in suriname had ik niet zoveel als jij kunnen bedenken. wat ik wel weet dat domme mensen (niet of nauwlijks op school kennis vergard te hebben) zeer rijk waren en sommigen nog steeds. wie weet ben je ook zo´n geluksvogel.
  er heeft iemand mij een keer verweten over vrijheid van meningsuiting met de woorden:
  jij als mens je zoekt je vrijheid en daarmee loopt je gevangenschap na.
  toen reageerde ik heel fel dat ik een realist / optimist ben. maar ja weet jij wat dat betekent? neen zei ik. toen gaf hij mij de volgende opdonder: een realist accepteert de kans te verliezen en een dom mens verliest de kans om te winnen.
  ik had geen verweer en was totaal afgebluft.
  toch geef ik hem gelijk en probeer een simpele realist volgens mijn elementaire nivo te zijn (mischien ga ik mavo/havo/vwo volgen om mischien op hu,haagsche univ. worden toegelaten. studeren kent geen leeftijdgrens)

  satya


  Maak melding

 20. hoi mensen,

  waarom gaan jullie niet naar beverwijkse bazaar dan milan, daar is ook zo leuk en kom je goedkoper uit, ik hoef niemand te ontmoeten hoor, het moet gewoon leuk zijn, inderdaad zijn die hindostanen bloedzuigers, zakkenvullers. Of gaan ze die geld verzamelen voor onze 2 de boeing slm, dan kunnen wij ook goedkoop naar suriname vliegen, hebben wij ook het zelfde tenten als milan voor niks.

  Bedi


  Maak melding

 21. De efteling kost 3 euro? Dat is goedkoop, zeker een actie of zo? Is dus minstens 13 euro, bij Milan kan je daar dus binnenkomen bami en nasi eten en ook nog een fris nemen. Prijzen van eten zijn vergelijkbaar met Kwakoe, ik ben bij beiden geweest. Diegenen die al jaren niet Milan zijn geweest, moeten niet zeuren. Kritiek leveren waar je niet naartoe gaat is verspilde energie. Voor het overige is Kwakoe vele malen groter, festivals zijn niet met elkaar te vergelijken. Daar, bij Kwakoe, komen de laatste jaren ook steeds meer Hindoestanen en Javanen. Waarschijnlijk voelt de jongere generatie zich steeds meer Surinamer, inplaats van Hindoestaans, Javaans etc. Door de subsidie bij Milan is de toegangsprijs overigens omlaag gegaan en voor kinderen onder twaalf is het gratis. Bij kraampjes: dit is nodig om een gedeelte te kunnen bekostigen, iets wat ook bij Kwakoe voor een gedeelte gedaan wordt, maar zoals ik zei dat zijn het geen vergelijkbare festivals.


  Maak melding

 22. Ach,ach wat zijn jllie een stelletje zielige figuren.in Leiden heb je de 3 octoberfeesten,elk jaar wordt het steeds duurder,maar wat je voor terug krijgt jeemig 3 dagen een geweldige happening daar hebben wij het voor over,gezlligheid.De Leidenaars hoor je niet klagen ze sparen het hele jaar voor die dagen.Goh,niets en dan ook niets is goed in jullie ogen wat een klagers zijn jullie.Al met al ik ga graag naar Milan en Kwakoe en geef mijn geld graag uit daar,ik krijg er een hoop voor terug,lekker eten,gezelligheid ben tussen mijn mensen en de laatste jaren komen er meer andere bevolkingsgroepen ,voor zover ik weet klagen die niet.Maar jullie hier,mie gadoooo jere,maar goed jullie doen je best maar,klagen jullie maar verder pfffff weer ede .


  Maak melding

 23. Beste heren het gaat er niet om dat er geklaagd wordt omdat de Milan zo duur is, dat is okee. Maar neem dan geen subsidie van de overheid en als je die subsidie in je eigen zak steek, maak het dan betaalbaar, ook voor degene die het bijna niet kan betalen. Dan pas kun je het een sociaal en culturele bijeenkomst noemen. Milan hoort voor iedereen te zijn… Ik ken genoeg mensen om me heen die klagen dat het te duur geworden is en dus niet gaan. Dit is mijn advies: maak het goedkoper dan zul je zien dat het populairder wordt en dat er veel meer mensen op af komen, waardoor het meer bekendheid onder de andere bevolkingsgroepen zal ontstaan.


  Maak melding

 24. Hé, Hé, eindelijk kritiek geven op zijn eigen mensen en zo hoort het ook. Ik vind het SCHANDALIG dat een cultuurfeest dat bedoeld is voor, vooral het hindustaanse volk bij één te brengen en gezellig onder elkaar zijn en goede en slechte ervaringen met elkaar uit wisselen, vervallen is naar een commerciele graaibak evenement.

  Begrijp mij goed, commerci moet er ook zijn, maar wanneer je je eigen mensen gaat UITBUITEN vind ik het ronduit een schande.
  Niet alleen de eigen mensen met een SMAL beurs worden gepakt, maar ook anderen die het festival bezoeken is dit ronduit gemeen.

  Het is iets dat nu begint te wijzen naar de richting van organisatoren, die hun eigen mensen voor houden dat zij erbij horen, maar op een SLINKSE en GERAFFINEERDE manier het geld uit hun zakken kloppen.

  Waarom nogeens bezoekers 3 euro laten betalen, terwijl een stand ook veel kost, en dus de hapjes en drankjes ook duur zullen kosten.
  Men weet dat hindustanen graag onder elkaar zijn en ze dus toch zullen komen.
  Begrijp mij goed zelf ben ik het één en ander van KWAKOE ook niet mee eens, vind bv hun stands ook vrij duur en zeker voor één weekend. De mensen uiten ook hun boosheid hierover en terecht, want het moet ook LEUK blijven voor ALLE culturen en niet alleen voor de CREOOL.
  Het doet mij ook goed als ik nu lees hoe de hindustaanse gemeenschap denkt over het feest.Kwakoefeest hoef je geen toegangskaart te kopen om er heen te gaan en dat trekt ook velen naar Kwakoe toe.
  Toch moet de bezoeker ‘kritisch’naar de prijzen kijken wat zij bv voor eten en drinken enz vragen. Het is alleen maar goed en zet de organisatoren tot denken.

  Willen zij meer mensen een plaatsje geven op het terrein dan moet dit betaalbaar blijven, want een weekend stand dat 1100 euro moet kosten, is omgerekend al zo’n 2300 gulden.

  Je weet dus niet ofdat je het bedrag terug zult verdienen in twee dagen die je er staat.
  Goede zaak mensen en blijf vooral KRITISCH en laat je niet uitbuiten, dat is door de KOLONIALISTEN in het verleden gebeurd en het lijkt als of dat onze eigen mensen dezelfde weg weer inslaan, door ons weer uit te buiten onder het ‘mom’CULTUURFEEST. BAH, BAH, BAH. SHAME ON YOU.


  Maak melding

 25. Het is toch vreselijk, wat ze iedere jaar doen ondanks dat ze subsidie voor krijgen. 3 euro p.p. ???
  Nou, een gezin met 4 a 5 kinderen die niet zo breed hebben hoe zullen die mensen het voor elkaar krijgen om een kaart te kopen. Dit moet je hebben van je eigen mensen
  (volk). De organisatie moet eens gaan nadenken wat ze aan het doen zijn.En hoe ze hun eigen mensen aan het plunderen zijn. Het is belachelijk. ik heb er geen worden voor.
  Ik zou maar zeggen geniet met al het geld wat jullie in jullie zak stoppen. god zal jullie zegen.Als het zo door gaat zal de milan niet meer lang leven. Je mag zeggen wat je wilt over de creolen, maar kwakoe is gratis en ze hebben eenheid. dit hebben de hindoestanen niet het is vertezoeken bij ons.

  Ram,ram
  Carla D.-B.


  Maak melding

 26. De meeste hindoestanen zijn huilerig wat betreft geld. Door alles op te spekken naar de spaarrekening, blijft er ook niet veel over om te genieten… dan is €3 Milan p.p wel veel. Bijna de hele gemeenschap is zo opgegroeid


  Maak melding

 27. Naar de kermis gaan is ook een dure aangelegenheid. Dat geldt ook voor de Pasar Malam. Het eten op de Pasar is pas echt duur geworden. En toch klagen de Indo’s niet. Trouwens een toegangskaart voor de Pasar is ook vele malen duurder. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de Pasar Malam een commercieele bussiness is.
  Toegangskaartje voor de Milan kost € 3,– per persoon. Wordt de Milan gesubsidieerd door de gemeente Den Haag, dan vind ik mag er geen toegangsprijs gevraagd worden.
  Echter ik lees in het artikel hierboven dat door bezuiningen de gemeente Den Haag geen subsidie meer verstrekt aan de organisatie van dit festijn. Wat is waar?
  Inderdaad op Kwakoe betaal je net zoveel voor je hapje en drankje.
  De moordende vraagprijzen die betaald worden voor een kraampje zijn belachelijk. Dat geldt ook voor de kermis.
  Het ligt aan de gemeenten om eens kritisch naar die prijzen te kijken.
  Als het zo doorgaat, dan gaat niemand meer naar de volksvermaak dienende feesten.
  Vraag me wel inderdaad af hoe het komt dat Kwakoe geen entreeprijzen kent.
  Huh, naar de Efteling gaan kost goedkoper dan de Milan. Ja als je je eten en drinken meeneemt, dan wel. Maar zeg nou eerlijk is het wel gezellig om met al dat eten en drinken te sjouwen.
  Voor de ifa-award hebben hindustanen diep in hun buidel getast. Enkel en alleen om een glimp van hun idolen op te vangen.
  €3,– per persoon betalen voor de Milan (al of niet terecht) levert niets anders dan klachten op. Mijn advies blijf dan gewoon weg, zoals ik dat doe.
  Ik ga niet naar Milan, maar dan om een geheel ander reden dan die € 3,– toegang.
  Mensen willen altijd als het kan alles gratis en voor niets.
  Of dat nou perse de hindustanen alleen zijn.
  Ach mensen we hebben het hier nog altijd beter dan in landen als India, Indonesie en noem maar ook.
  Verder lees ik dat iemand niet meer in het hinduisme wilt geloven, omdat hij ziet hoe hindustanen hun eigen volk uitbuiten.
  Geen enkel geloof verkondigt de ander uit te buiten. Dat mensen dit doen, doen ze vanuit hun eigen ik. Dus wil ik tegen die persoon zeggen, uit je kritiek op de mensen ( in dit geval dus de hindustanen) zelf, maar laat het geloof erbuiten.
  De pandits zijn oplichters volgens jou, breek mij de bek niet open over het christendom. Het Vaticaan ai ai ai. Vraag jezelf maar eens af hoe het komt dat het Vaticaan zo rijk is.
  Nog 1 laatste opmerking; een dagje uitgaan kost altijd geld. Hoe duur je het wilt maken ligt geheel aan je zelf. ALs je toch naar de Milan wilt, dan eet je maar een bara minder.
  Immers we eten onszelf tonnetje rond met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 28. Het gewee klaag hier bajaaa,hahaha Kwakoe duur,Milan duur??? How comes dat bij beide evenementen het altijd stervens druk is?
  Idd,reactie 24 gaf reeds aan,de bakra`s sparen het hele jaar door,om hun evenementen te bezoeken,vandaar dat ze niet klagen.

  Saya,ik ben het roerend eens met je,het geloof, moet je buiten deze discussie laten.
  En ja, elk weekend ,was het op Kwakoe eten feesten en beesten bere gezellig,dáár
  hoorde je niemand klagen.Ik denk dat de klagers hiero,niets meemaken in hun leven,zie Faradiba,die zeurkous moet weer wat brabbelen.

  Maar goed ik hoop dat MILAN en KWAKOE tot in lente van dagen zal duren,ik geniet elk jaar met volle teugen.


  Maak melding

 29. Als ik alles lees dan zijn de meningen verdeeld en ieder heeft recht op zijn mening, dat ze 3 euries vragen is niet erg maar je te gaan schuilen achter een leugen is in mijn ogen erg zwak. Maar als iemand weet hoe het nummer heeft wat zo een beetje 80 keer gespeeld (gedraaid) is graag het was een vrolijk en swingend nummer iets met Radja heel de tijd…ik heb het naar me zin gehad en een hoop opgestoken ervan. Ik ben een hindoestaan maar geen opvoeding daarin gehad dus ik ben blij met zulke festivals en daar heb ik de 3 euries voor over.

  Alvast Thx


  Maak melding

 30. hallo mensen de efteling kost 23 euro , en als je daar blijft eten is het echt duurder. de kids genieten wel meer, maar milan is ook zo leuk voor 3 euro kom nou mensen we leven in 2007 we gaan niet huilen om geld geniet van het leven en wie niet breed heeft gaat toch lekker werken veel vrouwen blijven thuis om de kids en roddelen daar zijn hindoes goed in en klagen groetjes kreeft


  Maak melding

 31. Ha Si ba als multi culturele activiteit
  (weerspiegeling van de Haagse samenleving) wordt niet meer gesubsidieerd door de gemeente Den Haag.
  En Milan(hindoe) activiteit wel!!
  Komt de gemeente nog met een solide verklaring waarom deze activiteit Ha Si Ba niet meer gesubsidieerd wordt?

  Is dit willekeur of bevoorrechting van een bepaalde etnische groep: mensen die lijken op de wethouder van burgerschap en integratie??

  Milan, Devali, Phagwa, Hindoestaanse immigratie, Mai en Bhaba,Gandhi momument,Brouwersgracht, Seva Netwerk, etc.

  Wanneer wordt het etnische denken en handelen uitgebannen in een multi culturele samenleving met een wereld visie in denken en handelen??

  Opo joe ai !


  Maak melding

 32. nr 34. Opo joe ai: niet klagen het was vroeger zo en zal ook zo blijven…..verdeel en heers…jij weet het, dus doe als jij blind bent.
  Maar wens de ander succes…zij moeten dit ook weten.


  Maak melding

 33. Het lijkt me normaal dat als je iets organiseert winst wilt maken en de entree van Pasar Malam is veel duurder.
  En het is toch leuk een festival waar je leuke en lekkere dingen kunt kopen.
  En van de gezellige muziek te genieten.


  Maak melding

 34. Suriname wij in Nederland zijn gestart met 5-1 voor NL Brabant had gegokt op Spanje helaas gaan we iets harder moeten sporten voor de EK jongens succes ps waarom heeft Suriname geen voetbal team en wanneer komen ze als proffesional terug in de voetbal wereld ps zijn ze bang om te winnen hihihihi anyway fijne vakantie allemaal groetjes -XXX- Scherida uit Breda


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES