dinsdag, december 5, 2023
HomeNieuws uit SurinameHervorming Surinaams grondbeleid riekt corrupt

Hervorming Surinaams grondbeleid riekt corrupt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 jul – Het Glis-project dat de uitgifte van domeingrond transparant moet maken, dreigt zelf ten onder te gaan aan corruptie. Dit meldt de Ware Tijd. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, RGB, heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke malversaties bij de gunning van projecten. Ook schijnt sprake te zijn van belangenverstrengeling.

Alle projecten van het Grondregistratie en Land Informatie Systeem of Glis zijn aangehouden. Het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos en de Nederlandse ambassade zijn op de hoogte gesteld. het project wordt compleet gefinancierd door Nederland. “De gecommitteerde middelen blijven ongeacht het resultaat beschikbaar”, zegt RGB-adviseur Sylvia Ang.

Vanuit de Nederlandse ambassade zijn geen negatieve signalen gegeven. Volgens Glis-directeur Eric Schalkwijk dreigt Suriname een groot deel te verliezen van de gereserveerde elf miljoen euro door getreuzel bij de doorvoering van de Glis-wet. Ang ziet het probleem dieper zitten. Glis lijkt niet meer zaligmakend en dat zal ook aan de donor kenbaar worden gemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Zo wanneer gaat de vakbond , de oppositie, ….Hooghart gillen
  dat deze corrupte bende naar huis moet.
  waarom zegt de oppositie niks, vergeet Hooghart die adviseur is van de minister van arbeid, vergeet de overige vakbonden wiens voorzitters ook in de zakken van de politici zitten,waarom zegt de oppositie niks?


  Maak melding

 2. Ik denk gewoon dat mw Sylvia Ang met de 11 miljoen euro wil gaan sjoemelen daarom rent ze zo achter dit project. Het GLIS- project is een heel goed initiatief om uiteindelijk te komen tot een ruimtelijk en breed georienteerd grondbeleid. Maar als we continue steen en been klagen over alles dat met paisa te maken heeft dan hoeft niemand ons te vertellen waar we aan toe zijn.
  Ik denk dat de direkteur gewoon de kans geboden moet worden om zijn beleid uit te voeren en ondersteund door RGB goede resultaten verkregen zullen worden.


  Maak melding

 3. Aantonen waar en wanneer er sprake is van corruptie is een moeilijke zaak. We weten dat er veel corrupte figuren zijn in het land, daar moeten wij met z’n allen iets aan doen. Maar dan wel grondig en gefundeerd.
  Wat ik echter belangrijker vind in deze kwestie is de vraag hoe het mogelijk is dat directeur en beleidsmedewerker elkaar zo kunnen tegenspreken in de media. het kijkt er zo op dat men langs elkaar heen werkt, z’n huiswerk niet doet. En dat terwijl er een grote achterstand is in de verwerking van aanvragen, door mensen die wel degelijk een stuk grond nodig hebben voor hun bestaan. En een goed werkend registratie systeem juist corruptie zou moeten tegen gaan. Wanneer worden wij wakker?


  Maak melding

 4. Hallo broerders en zusters,

  Het glis systeem houdt iedereen in de gaten,
  dat is ‘m juist wat een surinamer niet wilt
  die met boze bedoelingen een stukje grond
  wilt bemachtigen.

  Het is ook bedoelt voor hen die al een stukje
  grond heeft, maar niks aan doet, met de bedoeling later met veel winst uit te halen bij overdracht.

  Daarom probeert men de boel te saboteren.

  Zo zie je maar…!!!,suriname heeft veel zon-licht, maar bepaalde dingen kunnen niet het zon-licht verdragen.

  Het moet donker blijven…!!!.

  Groetjes, pakromo.


  Maak melding

 5. is dit nieuws? volgens mij is het daar een en al corruptie. Die gasten vallen daar steeds maar in herhaling. Ze vullen hun zakken en verbeelden zich dat de bevolking tegen hun opziet. Ze helpen Suriname naar de donder en doen dit lachend.


  Maak melding

 6. ik ben niet geschrokken. waarom. daarom.
  corruptie in suriname. dat heb ik zoveel gehoord. als ik een hoogopgeleide sur hoord of zie. dan denk ik direct aan corruptie. het is wel zielig voor de nieuw komers. want die zijn verplicht om corrupt te worden. want als je in de jungel woont. dan kun je niet zeggen. ik ga naar de mecnonald. als je in de jungel woont dan zou je een beetje aan moeten passen. het is ook gevaarlijk om tegen een leeuw te vertellen dat men vegetarisch is.


  Maak melding

 7. Sylvia Jong-Tjieng-Fa – Ang, dat is nieuws voor mij. Dus familie van de minister. En dan heeft deze mevrouw het over belangenverstrengeling en familieleden die bij het GLIS “schijnen” te werken. Hopelijk kent ze het woord nepotisme, want daarmee zijn ze bezig. Dit is zuiver partijpolitiek. Ze willen een mannetje daar hebben die doet wat zij zeggen, maar die geen kaas heeft gegeten van van ruimtelijke ordening en grondbeleid.


  Maak melding

 8. Wat moet er met dit “POTI VOLK” gebeuren?
  Zij moeten de kans krijgen om te weten wat het GLIS voor ze betekent.
  Ik begrijp niet dat Mevrouw Jong Tjieng Fa zoveel geld verdient en toch meer wil.
  Aub, help het volk ook een beetje mee te eten.
  Silvia jij bent Nederlandse en woont in een mooi huis in ons land en eetiedere dag.
  Er zijn anderen die geen huis hebben en niet iedere dag eten en Surinamer zijn.
  Laat die man met ervaring zijn werk afmaken en het volk geven wat hen toebehoort.
  Ik heb het over de directeur van het GLIS Schalwijk.


  Maak melding

 9. het hele familie doet mee aan corruptie.
  dat betekent volgens mijn. samen uit. samen thuis. samen pikken, samen naar hel,
  ik denk dat het leven in de hel zwaar is,
  de misdragers. die zullen het moeten mee maken, het is zielig voor ze.
  voor een beetje geld naar de hel,
  stoppen is een optie,
  wie berouw toont van zijn fouten,
  die mag altijd opnieuw beginnen, ik zou zeggen, kiest maar, wil je blijven pikken of werken, pikken is later leiden, werken is later de vrucht van plukken, wat je zaait, die men plukt,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES