dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVerloedering houdt huis op Surinaamse scholen

Verloedering houdt huis op Surinaamse scholen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – De verloedering slaat behoorlijk toe op bepaalde middelbare scholen. Dit zegt Adiel Kallan, parlementariër en topfunctionaris op het ministerie van Ondrwijs & Volksontwikkeling. Volgens klachten worden vrouwelijke studenten gechanteerd door mannelijke leerkrachten met als inzet betere studieresultaten.

Voor wat, hoort wat, blijkt de redenering. Er wordt om seksuele diensten gevraagd, met name aan studenten die er minder goed voor staan. “Er is sprake van verloedering, één zaak was zo ernstig dat ik de politie heb ingeschakeld voor verder onderzoek”, zegt Kallan tegenover de Ware Tijd. Hoe groot het probleem is, valt niet te zeggen. Studenten zijn vaak bang voor rancune en gezichtsverlies.

Ook met examenwerk wordt geknoeid. “Er zijn studenten die zich niet inzetten en voor een hoger punt onacceptabele dingen doen. Daarvan hebben we onlangs rapportage gekregen. We gaan harde maatregelen treffen”, aldus Kallan. Er zijn vaker brieven binnengekomen over ontoelaatbaar gedrag van leerkrachten. Maar de schrijvers blijven anoniem, wat onderzoek vaak belemmert.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. ja wat de directeur zegt zal best zo zijn. Want ik kende ook een geval van een Mulo leerkacht die een derde klas studente van een Distrikt naar Paramaribo liet komen,omdat toen er geen middelbaar scholen in de distrikten waren.Eenmaal in Paramaribo op een middelbaar school kreeg ze meer ruimte en op de zaterdagen kwam de leerkacht
  speciaal om het liefde te delen met de studente.


  Maak melding
 2. Het is goed dat men gaat optreden tegen zulke leerkrachten.Mannelijke leerkrachten zijn jaren lang hun gang gegaan met dit soort praktijken omdat ze ook weten dat ze niet vervolgd zullen worden.Naar wat ik vernomen heb vinden dit soortparaktijken overal in Suriname plaats.In het binnenland van Suriname is het erger, mannelijke leerkrachten bedrijven seks met minderjarige schoolgaand meisjes. Volgens betrouwbare bronnen worden die meisjes aan hun tieten betast wanneer ze in de klaslokaal aan het bidden zijn.Dit soort praktijken moeten voorkomen worden, het is nu tijd om leerkrachten te screenen, kijken of ze geschikt zijn voor het vak. mie takie gran tangie sranangmang. Zet hem op.


  Maak melding
 3. Rommelen met studenten om betere resultaten is van alle tijden en alle plaatsten.
  Onder andere daarom bestaat er een inspectie.
  Als de rapportage er is, doe er dan wat mee. Straf docenten en studenten die zich voor dit soort praktijken lenen goed af.


  Maak melding
 4. Waarom ben ik niet onder de indruk van dit artikel!! Dit soort dingen tja zijn niet nieuw, alleen durven die meiden nupas aan te geven wat er met ze gebeurd op de scholen.
  Soms vraag ik me toch af wat er aan(de meeste)van die mannen scheelt. Anderen hebben vrouw en kinderen en zelf directeuren die meedoen. Waar moet je dan als student naartoe? Niemand die je kan of wilt helpen. Wel zielig hoor. Ik heb echt medelijden met die vrouwen daarzo. Zolang je geen minister of zo lastigvalt wordt je niet gehoord.
  Verkrachtingen zijn daar ook niet abnormaal op school. Meesten zeggen ‘ja ze zocht het zelf, kijk hoe ze zich kleed’. Dat betekent dat je een man die rondloopt in zijn boxershort ook even mag aanpakken? Wat een onzin zeg.
  Ze moeten daar heel erg gaan werken aan hun mentaliteit. Zoveel ziektes die er zijn. En waarop kunnen mensen daar nog rekenen? Op niets of niemand kan je vertrouwen. Zelf de politie probeert vaak zijn slagje te slaan. Wens die meiden gewoon veel sterkte en hoop dat ze niet opgeven ondanks dit alles.


  Maak melding
 5. Geachte Lezers

  Hier is weer gebleken van machtsmisbruik. In dit geval van leerkrachten. Die hebben hun verantwoordelijkheid niet begrepen de goed na niet te noemen. Het is jammer dat men op die manier de toekomst van hardwerkende jongevrouwen worden vernietigd en zelf hun naam besmeuren met hun slechte daden. Laat de leerkrachten in de spiegel kijken en zich afvragen waarmee ze bezig zijn. Het zijn de rotte appels in de lerarenkorps. Op tijd verwijderen daarvan is noodzakelijk om verder verotting te voorkomen. Ik hoop dat de heer Adiel Kallan de juiste stappen onderneemt om dit op te oplossen. Het zal niet makelijk zijn. Ik wens hem veel succes.
  Ik hoop dat de daders worden gestraft en de slachtoffers worden begleidt

  The Pacemaker has spoken


  Maak melding
 6. Dit is een eeuwen oud probleem. Vanaf ik op de school zat had je dit probleem. Wij hadden een leraar Meneer Kalloe op de Bernard Vishnudath school die dat meerdere malen heeft uitgehaald, maar in Suriname wordt er niet naar je geluisterd.
  Ik heb mijn buik vol van al die surinaamse problemen.


  Maak melding
 7. dit soort dingens gebeurt overal. maar bij de donkere mensen gebeurt het een beetje erg veel. kijk zelf maar. afrika. india. bijv. als een vrouw werk zoekt.en die werk gever is een man. dan krijgt de man altijd. altijd.slechte gedachten. hebben die mannen geen zus of moeder. wat zou hij vinden als zijn zus ergens werk gaat zoeken. of op school leren om zich zelf te kunnen zorgen. want uiteindelijk gaat een vrouw bijv, werken om te eten op een normale manier. als ze niet willen stelen of hoereren. geef ze dan een kans. om op een eerlijke wijze brood te verdienen.


  Maak melding
 8. Nu je over de Bernath Vishnudath school ehum. Een studente is daar zelf met de schoonmaker geweest gewoon voor beter punten. Geef toe dat die meiden het soms zelf zoeken, maar tja als ‘machthebber’ is het aan jou om zulke dingen te negeren ipv aan te moedigen.


  Maak melding
 9. de enige manier om hier een einde aan kan maken is A keihard optreden tegen deze mensen die een voorbeeld moeten zijn en de kinderen van ons land opleiden om goede burgers te worden van suriname en nog wat er moet soort schoolraad komen onavankelijk, waar leerlingen hun beklacht kunnen doen . dat was het weer


  Maak melding
 10. Dit komt niet alleen in het onderwijs voor.
  Weet hoe die stewardesses aan een baan komen bij SLM?
  Ze moeten vooraf BHV oefeningen doen om bewijzen dat ze geschikt zijn voor deze functie.

  Baantjer


  Maak melding
 11. Nu wil ik ook wat zeggen..

  Het is makkelijk om de leerkrachten de schuld te geven,,, wel wel,, wat denken jullie van fie jonge meisjes van een jaar of 13.1.4.1.5.1.5 etc, die zonder onderbroeken op school gaan, en expres hun beben wijd open zetten zodat “meester”het kan zien,,?
  Wat zeggen jullie van die vrouwen die zich zodanig opstellen, om een “”bekroning”” te krijgen..?
  Nog een verhaal, een jongen kreeg van zijn oom uit ned. €300 euro dat is 900, sur dollers ( de juf krijgt maandelijks 500 dollers per maand) wel ze gingen met juf met de auto uit, juf kreeg een lekke band, ze had te weinig in haar potemonee, die knaap sponserde juf met een nieuw”tweedehandse’auto band, want juf wad blut…..WETEN jullie hoe de juf het weer compenseerde ?? ja ja,, je raad het, die jongen kreeg voor nederlands en aardrijkskunde en voor rekenen van de juf een””tein””


  Maak melding
 12. Beste mensen,
  Dit gedrag van mannen zie je overal in de Surinaamse maatschappij.Ik kan me nog herrineren, in de jaren tactig toen men die volkswoningen bouwde gingen de moeders zich inschrijven voor die volkswoningen. De heren van de volkshuisvesting wilden vaak seks met de moeders bedrijven in ruil voor een woning Zo was er op de schoonhoven school een docent wiskunde die verkering had met een leerling die ook op de schoonhoven school zat. Op die zelfde wilde een docent tekenen een jong meisje uit het binneland verkrachten. Gelukkig rende dat meisje weg. Dat meisje heeft het verhaal pas jaren later verteld omdat ze bang was.Sroto deng, deze mannen horen geen les te geven op school ze horen thuis in de bajes.


  Maak melding
 13. sari torie.

  wat heeft Vene gedaan hiermee. De ditrecties en de leerkrachten en de polities profiteren hiervan.Vrouwen en meiden geven meestal de aanleiding hiertoe.

  snekie-tere


  Maak melding
 14. is wel belachelijk,maar dat is eenmaal de cultuur daar.
  daarom wordt er gevochten voor topfuncties.
  vrouwen kleden zich uit voor een baan en voor een betere beoordeling en en voor een betere salaris.
  Dus ik kan me voorstellen dat het daar gebeurd.

  men is al heel gauw vergeten wat de ene minister deed met een minderjarige uit het binnenland.

  die loopt nogsteeds op vrije voeten want anders valt de coalitie van Vene uit elkaar.

  snekie-tere


  Maak melding
 15. Dit is geen nieuws. Het lijkt wel alsof iedereen die ook maar een klein beetje macht heeft in Suriname dit flink uitbuit. dus leraar naait studente, directeur laat secretaresse hem verwennen anders is ze haar baan kwijt, enzovoorts ezovoorts.
  Het is een flinke beerput, die nodig geleegd moet worden.
  En weet je wat ik me afvraag? hebben deze mensen geen oema-ptjieng. Wat zouden ze doen als dit hun dochters allemaal overkwam?


  Maak melding
 16. Is gewoon belachelijk en daarom hielden ze niet van mij op de kweekschool want ik zei leerkrachten gewoon de waarheid en daarom kunnn ze me niet geschilderd zien mar ik lach ze uit . het is een flinke beerput die geledigd moet worden. maar wanneer gebeurd dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES