TV programma ‘LLiNK op reis’ bezoekt Suriname

14

LLiNK op reis is een eigenzinnig reisprogramma waarin Froukje Jansen en Johan Eikelboom de grenzen van het backpacken verleggen. Elke week doen ze een bijzondere en weinig voor de hand liggende bestemming aan. Vandaag in aflevering 3 reist Froukje naar het zonnige Paramaribo.

Daar aangekomen stuit ze op een avondvierdaagse, op z’n Surinaams wel te verstaan. Ook trekt ze de jungle in en ontdekt dat Suriname een waar paradijs is voor de avontuurlijke reiziger. Froukje laat zich door gastheer Botty Sanches verrassen: een savanne-rally en later een nachtelijke boottocht door een met krokodillen en anaconda’s gevulde rivier.
LLink in Suriname

KL 713 Paramaribo, Suriname
Woensdag 26 juli 21.25u. NED3
Herhaling 28 juli 14.35u. NED1


14 REACTIES

 1. Hallo Peter,

  Ik ken je niet, maar wees blij dat er toch nog mensen zijn die Suriname in een positieve daglicht brengen. Waarom zo een reactie?

  Jan


  Maak melding

 2. Ik heb gekeken en vond het haaaartstikke gaaf
  moeten meer van maken, wordt suriname populairder,

  alleen die politiek, dat moet het nog toestaan, (vermoedelijk doen ze dat nadat ze alle gronden en papier werkt op hun naam hebben staan)


  Maak melding

 3. had al eens een reis reportage bij yorintravel gezien over het binnenland van suriname, maar die viel echt in het niet bij wat ik gister heb gezien… wat een prachtig land!! en zoals froukje al zei: volgens mij hebben we alleen nog maar het topje van de ijsberg gezien…


  Maak melding

 4. Suriname is impopulair door de bavianen aan de surneds, die daar gediscrimineerd worden, als een blanke daar komt dan worden ze als toeristen rondgeleid, maar als een surinaamse nederlander daar komt, dan wordt ie helemaal kaal geplukt, zodat ie nooit meer naar suriname gaat, want die nachtmerrie wordt dan een helse film voor altijd.


  Maak melding

 5. Altijd gedacht dat die Surneds zo bijdehand waren. Dat zij zich vervolgens kaal zouden laten plukken (zeer onwaarschijnlijk),is dan wel om te lachen.
  Kennelijk één nare ervaring die wordt gepresenteerd alsof dergelijke praktijken aan de orde van de dag zijn.
  Mijn ervaring: niet kaal geplukt, niet kaal laten plukken, maar ontzettend blij dat ik van het binnenland heb kunnen en mogen genieten onder deskundige begeleiding van locale bewoners (niet zijnde bavianen, zo uniek is Suriname nu ook weer niet dat apen er de dienst uitmaken).
  Kortom, een unieke ervaring.


  Maak melding

 6. Ja de banken worden gewoon normaal behandeld,omdat ze niet laten blijken dat ze het beter hebben dan de Surinamers.Dit kan je niet zeggen van de Surined,die laten de mensen voelen dat ze uit Blanda komen,en blazen erg hoog van de toren.Als ik naar Suriname ga,ben ik 1 van hun zo voel ik me ook.Ik kan er over mee praten, heb het zo vaak meegemaakt,hoe de Surineds,proberen om zich beter voor te doen dan ze zijn,NIET ALLEMAAL,het zijn maar enkelen die het verzieken.Wie zich aangesproken voelt kan proberen mij uit te schelden I DonT Care .

  Ik heb genoten van het programma, en ga op zeker in oktober naar Matapie,wat een mooie strand en die schildpadden…..
  Schoon Suriname O Land Van Mijn Dromen.

  1 ding hebben Surineds goed geleerd van de ECHTE Nederlanders,hahahaha het woord DISCRIMINATIE.Tja die voelen zich ook hier gediscrimineerd,hahahahahah SARI GIE DING.


  Maak melding

 7. ik sluit mijn aan bij booster. mijn zwager is daar een paar keer geweest. hij ging niet voor de lol. hij vervoerde brazilianen daar naar toe. en die mensen van daar haalde grote wapens en beroofde iedereen.
  en die braziliaanse vrouwen moesten uitkleden en werden één voor één verkracht.


  Maak melding

 8. Het is al even geleden maar ik reageer voor mijn gevoel wel, omdat allerlei gevoelens/reacties de kern van de reportages van Froukje naar de achtergrond laat verdwijnen.
  Suriname is een prachtig land en heeft veel te bieden. Vele Nederlanders kennen het niet en hebben dus vooroordelen. Overal in de wereld zijn er plussen en minnen. ‘T is maar hoe je ze zelf rangschikt.Ik heb er gewoond en er gereisd. Ik ben geboren Nederlander. Een land om te ontdekken zonder vooroordelen maar met open mind. En niet als naieve toerist maar een bewuste..
  Dat wilde ik graag even toevoegen.


  Maak melding

 9. he faukje hoe gaat het ik heb nietgedachtdat jij het
  daar leuk zou vinden .ik ben die jongen die jij ooit heb geintervieuwt met 6packt op tv weet je nog de vraag die jij mij stelde van hoeveel trek jij per dag,
  toen had jij mij een kopei gestuurt met de opname wat jij uitgezonden had ik volg de rest wel via deze media


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.