Aanbesteding herstel grootste haven Suriname rond

2

PARAMARIBO, 26 jul – De internationale aanbesteding voor rehabilitatie en modernisering van de Nieuwe Haven is afgerond. Van de vijftien bedrijven die zich aanvankelijk lieten inschrijven hebben de multinationals InterBeton en Ballast Nedam daadwerkelijk een bod gedaan. Een commissie zal beslissen welk bedrijf het project mag uitvoeren in 2007.

Het project Rehabilitatie Nieuwe Haven omvat drie fasen: renovatie, supervisie en institutionele versterking. InterBeton heeft ingeschreven voor zesendertig miljoen euro en Ballast Nedam voor eenendertig miljoen. In de commissie zitten vertegenwoordigers van twee ministeries, de NV Havenbeheer en het bureau van de Europese Commissie in Paramaribo.

Behalve op het inschrijvingsbedrag, wordt ook gelet op de uitvoeringscapaciteit. De uiteindelijke keus zal worden voorgelegd aan de Europese Commissie. De financiering loopt via het Europees Ontwikkelingsfonds. De uitvoering was aanvankelijk gepland voor 2001. Daar de aanbesteding maar niet kon worden gehouden, dreigde de financiering weg te vallen. Dit is ternauwernood voorkomen.


2 REACTIES

  1. Ik ben blij dit te vernemen. Goede ontwikkeling. Het zal dan niet meer lang gaan duren voor het project Mongo & Albina rehabilisatie/ groeisteden met brug over de Marrowijnerivier. Als dit gerealiseerd is dan zijn we echte buren van Europa. Van daar uit autowegen met benzinepompen, motels, moderne parkeerplaatsen voor vrachtwagens enz. Natuurlijk een profesionele bewaking. Allemaal werkgelegenheid in dat gebied. Ik denk niet dat het Europees Ontwikkelingsfonds negatief zal reageren als het gevraagd wordt om te financieren. Laat Franse aannemers ook inschrijven bij aanbestedingen. Zij hebben veel ervaring bij dit soort zaken. Bent u ooit met de auto of bus via Frankrijk naar Spanje geweest? Zo ja, dan weet u wat ik bedoel met deze aanpak van Albina en het gebied richting Par’bo. Een mooie droom!


    Maak melding

  2. Als de laagste inschrijver het project wordt gegund (en dat behoort toch de normale gang van zaken te zijn..) kan BN weer een kwaliteitsproduct afleveren aan het land Suriname, waarmee de economische ontwikkeling een stevige impuls krijgt. Goed geluid!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.