dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s nieuwste vakcentrale: overleg nodig

Suriname’s nieuwste vakcentrale: overleg nodig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – Overleg, en niet arrogantie, zal Suriname helpen maken tot een leefbaar land. Dit stelt de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren, Col. In tegenstelling tot wat regeringsfunctionarissen suggereren, wordt niet getracht politiek te scoren. Integendeel, het gaat om de overleving van de ambtenaar. Die is steeds minder in staat zich staande te houden.

Omdat niet gerekend kan worden op oudere vakorganisaties, wordt nu het voortouw genomen. Met in de eigen gelederen onder meer politie, douane en leerkrachten, wordt ten strijde getrokken. “De vakbondsacties waar de samenleving mee geconfronteerd wordt, hebben alles te maken met de economische terruggang in het land”, zegt Col-bestuurslid Wilgo Valies tegenover De West.

Er moet dringend overleg worden gevoerd om ten minste koopkrachtversterking doorgevoerd te krijgen. “De overheid moet niet afstappen van het pad van overleg dat enkele jaren geleden is ingeslagen”, aldus Valies. Anders wordt sociale onrust in de hand gewerkt en daar wordt niemand beter van. Ook de verslechterende werkomstandigheden behoeven dringend aandacht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Vakcentrales zullen zich als geen ander moeten realiseren dat 65% van de beroepsbevolking in overheidsdienst is. Een gezonde inkomensontwikkeling voor ambtenaren zal om die reden niet losgezien kunnen worden van saneringen in dit apparaat. Een zure appel, maar als vakbondsleiders gesneden zijn uit het juiste hout zullen zij deze uitdaging niet uit de weg gaan, maar gezamenlijk met de overheid zoeken naar een lange termijn oplossing die inhoud het doorvoeren van inkomensverbeteringen in samenhang met sanering van het overheidsapparaat. Elke andere opstelling van vakbonden is gerelateerd aan korte termijn succesjes, maar zal geen structurele oplossing bieden voor de mensen die zij vertegenwoordigen.


  Maak melding
 2. Een personeelsstop zou heel goed zijn.Gepensioneerd overheidspesoneel zou voorlopig zo min mogelijk vervangen moeten worden.Er werden b.v. vóór de laatste verkiezingen honderden mensen in dienst genomen die louter als stemvee werden gebruikt.Nu wordt de rekening gepresenteerd.


  Maak melding
 3. Als eerste wil ik zeggen dat die menneer valies niets heeft geleerd uit het verleden .
  Dat je nu gaat staken geen nut heeft .Toen niet en nu ook niet .
  Menneer valies is bekent en ook andere bonds lieden met in het zich wanner ze gezicht verlies lijden bij hun leden zij direkt zond in de ogen strooid van hun leden doormiddel van stakingen .
  Terwijl deze gasten uit de zelfde bord eten met regerings leden die er helemaal geen baat bij hebben .
  Ze denken allemaal om hun eigen zakken te vullen .
  Neem een voorbeeld van Surlaand een van onze belangste inkomsten dervende bedrijf kijk wat er is gebeiurd door middel van stakingen falliet.En waar zitten deze bonds besturen nu.
  In het het parlement waar zij graag zitting wilde hebben voor eigen belang en niet van de arbeider van surland en andere bedrijven .
  Zowel de heer dwarka als sital zijn een stelletje boeven is maar een topje van de vinger zo zijn er meerdere bonden die mensen gebruiken om hun eigen doel te bereiken .
  Dus wat ik hiermee wil uitdrukken is dat een stakking op dit ogenblik teveel van het goede is .Geef welke regering dan ook de ruimte om ook te ontplooien .Maar ook nit te vergeten dat er ook klootzakken er tussen zitten die een groepje van hard werkende regerings leden verstoren die echt voor het land willen opkomen .
  Dus mensen baby beginnen te en later kruipen ze ook dus geef de druk die er nu heerst de kanst om uit deze delemma te geraken .
  Want alles wat nieuw en strak is kan blarren veroorzaken en dat doet heel erg zeer.
  A tang so.


  Maak melding
 4. de bevolking van suriname is een kudde, ze komen alleen op wanneer men ze stuurt, kunnen niet zelf beslissingen nemen. We moeten samen bundelen en opkomen, niet een deel en de rest zit en doet alsof er niks aan de hand is. Meneer Hooghart gaat niet staken nee want hij heeft zijn doel al bereikt, maar nu dat wij het zo moeilijk hebben zou hij moeten vergaderen met ons en samen opkomen
  Toen wijdenbosch aan de macht was waren deze zelfde vakbonden op straat, waarom doet ze dat nu niet, omdat ze van het Front zijn
  Politiek en vakbond mag niet samengaan, maar hier zien we wel dat het samengaat
  Hooghart is van NPS(CLO), C47 is van SPA
  wo dede dja oen no mang moro

  ik ben aan geen enkele partij gelinieerd

  wan djadja sranang man


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES