maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSchaarste dreigt in Suriname door douanestaking

Schaarste dreigt in Suriname door douanestaking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – De staking van de douane dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de samenleving. Dit stelt de Surinaamse Scheepvaart Associatie, SSA. De import van voedingswaren is volledig lamgelegd. Gevreesd wordt dat bij voortduring de samenleving in gevaar kan komen. De overheid zal tot actie moeten overgaan.

“Als de situatie zo doorgaat, gaan we op den duur de schade wel verhalen op de staat, in deze het Ministerie van Financiën, en de leden van het bestuur van de Douanebond hoofdelijk aansprakelijk stellen,” zegt SSA-voorzitter Remy Vijzelman tegenover de Ware Tijd. De omvang van de schade is nog niet te overzien. Ook importeurs vrezen het ergste.

Radjen Ramsoediet van Combémarkt is bezorgd om de voedselvoorziening: “Vanaf vorige week zijn er geen uien en aardappelen en wij hebben onze inkoop zodanig geregeld, dat we elke week verse spullen hebben.” Directeur Rabin Bishesar van Subisco ziet geen been in het doorberekenen van de schade. “Ik denk dat wij zelf daarvoor zullen opdraaien, want de samenleving heeft het al moeilijk genoeg.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. als ik het goed heb begrepen is de SSA dus niet bereid om aan de eisen van het stakende douane personeel tegemoet te komen. De overheid moet tot actie overgaan.Over wat voor soort actie hebben ze het hier. moet de overheid optreden tegen de stakers, of moeten ze met vergoedingen over de brug komen?
  Ik neem aan dat mensen niet zomaar gaan staken en hun baan riskeren. Iedereen wil goed betaald worden voor verricht werk dus ook deze stakers, mensen voor je laten werken en niet goed betalen, is diefstal. Dat zijn maffiapraktijken!


  Maak melding
 2. Ik kan me vergissen, maar volgens mij is de douane een erg corrupte Dienst. Ik denk dat als er een Internonderzoeksbureau zou zijn bestaande uit integere lieden meer dan 80% van de douaneambtenaren geen baan meer zou hebben of zelfs achter de tralies zou belanden. De Douane is een Staat binnen een Staat. Gezien de weelde waarin douaneambtenaren leven zouden zij de laatsten moeten zijn die betere werkomstandigheden zouden moeten krijgen. Er is weinig tot geen toezicht op de handel en wandel van deze criminelen die niet alleen op eigen bejag uit zijn, maar ook nog schaamteloos zichzelf en familieleden bevoordelen. Het is een publiek gegeven dat de Douane tot op het bot corrupt is en gemeenschapgelden in eigen zak stopt. Ik ken genoeg mensen die voor de invoer van bepaalde goederen niet datgeen hebben betaald wat op de formulieren staat, maar aan wie te kennen is gegeven dat het niet anders is. Aangezien vaak genoeg gebruik met worden gemaakt van douanefaciliteiten kunt U wel raden dat deze lieden of beter gezegd criminelen zich ongestraft verrijken met datgene wat de Surinaamse Staat en dus de bevolking toekomt. Als je naar de haven gaat zie je handelaren en hun handlangers gewoon rondlopen in het Douanecomplex en als burger moet je het niet in je hoofd halen daar wat van te zeggen. Laat de douaneambtenaar maar eens vertellen waar al de bezittingen van zichzelf en familieleden vandan komt. Het wordt tijd dat dit zootje criminelen dat de Staat besteelt ook nog door diezelfde Staat, lees werkgever, wordt betaald. De hele Dienst is aan revisie toe en vooral de heren bestuursleden mogen voor mijn part langere tijd het gevang in. Door de douaneambtenaren worden uit naam van hun beroep ongestraft strafbare feiten gepleegd en iedereen kijkt de andere kant op. Het kan simpel. Nodig een willekeurige douaneambtenaar uit en laat hem uitleggen hoe het kan dat hij en woning bezit, als het maar een is, welke niet van het gewone salaris betaald zou kunnen worden. Was vroeger in Suriname corruptie iets dat enigszins bedekt werd gedaan hoe anders is het nu. Corrumpterende handelingen worden gepleegd in een sfeer van “wie doet mij wat”. Neen, Chin A-Loi en zijn boys zouden voor mijn part tot op het bot gestript mogen worden en in hun kielzog al die andere corrupte zakenlieden en familieleden. Corruptie is in Suriname verworden tot de normaalste zaak van de wereld. Ik ken genoeg integere Surinamers die naar Suriname zouden willen emigreren om een zaak op te zetten doch de smeergelden die gevraagd wordt nemen exorbitante vormen aan. De Douane is een van de kankergezwellen in de Surinaamse samenleving. Wellicht dat de Minister van Justitie daar even oog voor zou willen hebben. Het kan niet zo zijn dat een dergelijk corrupte Dienst ook nog het volk van Suriname gaat chanteren. Uitroeien dat gespuis.


  Maak melding
 3. DE zinsnede ” het wordt tijd dat dit zootje criminelen, dat door de Staat als werkgever wordt betaald en ook diezelfde Staat besteelt tegen het licht wordt gehouden. Er zullen weinig ambtenaren overblijven is mijn gerechtvaardigd vermoeden. Stelen van je werkgever en hiermee een hele natie benadelen, geeft aan met wat voor lieden wij hier te maken hebben. Helaas is het vaak zo dat de lieden die er iets aan zouden kunnen doen om wat voor reden danook, politiek of economisch, in hun oprecht handelen worden of zullen worden belemmerd. Immers alles en iedereen is politiek gebonden en dus moet alles maar gedoogd worden. Volk van Suriname, hoe lang wilt U nog werkeloos blijven toekijken terwijl U wordt bestolen.


  Maak melding
 4. Als door stakingen de maatschappij zo ontwricht wordt en de schade zo hoog oploopt waar moeten de hogere salarissen dan uit betaald worden ? Wordt het niet tijd voor een ander soort actie ?


  Maak melding
 5. Ik ben het helemaal eens met gilbert. ik heb ook heel wat megemaakt in Suriname. Dat de overheid tot actie moet overgaan kan, Namelijk de politie inzetten. Die hebben ook de bevoegdheid( wettelijk) om de douane taken over te nemen. DE dooane is een byzondere opsporingsambtenaar en de politie algemene oipsporings ambt. en die mag dus de taken van de douane overnemen. Dan zal je zien hoe snel ze weer aan het werk gaan, want ze hebben het heel goed. Tijdens de regering wijdenbosch was er ook zoiets, toen zij hoorden dat de politie de taken hun taken zou overnemen zijn ze gelijk gestopt en begonnen met hun werk. ze zijn gewoon uitbuiters.


  Maak melding
 6. in het algemeen is het voor surinamer. samen leven. maar wat bij de regering zit.dat is alleen voor leden. dat blijkt. door de compensatie van koop kracht voor amtenaren.
  de burgers mogen dood vallen.
  normaal gesproken zou in suriname uitkering moeten zijn. m.a.w. voor levens onderhoud.
  in curacao hebben ze zo iets.
  het zou niet voor iedereen moeten gelden.
  bijv.voor ouderen. zwakzinige. etc. normaal gesproken moest het kunnen.
  als de surinamers gestimuleerd zou worden door de regering. dan zou de lui heid van de mensen verdwijnen. maar het tegen deel is nu waar. ik hoop dat ooit een surinamer die in nederland woont. hoog opgeleid naar sur zou gaan. en in politiek. een normale sur. geen zieke. want dat hebben ze genoeg in sur.


  Maak melding
 7. waarom weer wachten op de regering, wat gaan ze doen, wat SSA moet doen is contractors nemen,ik ben zeker van er zijn honderden mensen die werk zoeken. SSA kan ze gewoon aan nemen on the spot en betaalt ze per dag.


  Maak melding
 8. Ik ben het met dhr.Gilbert eens. Regering van Suriname,wanneer wordt er actie ondernomen om deze criminelen te bestrijden. Mijn hart bloedt als ik zie wat er allemaal in Suriname ongestraft gebeurd. De kleine man wordt hardhandig aangepakt.wordt doodgeschoten of mishandeld voor een kleine daad,maar deze criminelen die de staat beroven worden ook nog beloond. In Suriname hwordt de arme,armer en de criminelen in overheidsdienst RIJKER. Bevolking van Suriname open jullie je ogen en kom op voor jullie rechten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES