zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname overweegt compensatiemaatregelen

Regering Suriname overweegt compensatiemaatregelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – De regering overweegt compensatiemaatregelen voor kwetsbare groepen en de productiesector. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Door de stijgende kosten van goederen en diensten kunnen velen het hoofd nog nauwelijks boven water houden.

Het ziet er niet naar uit dat de situatie zal verbeteren de komende tijd, vooral met het oog op de te verwachten recordstijgingen van de aardolieprijs. Ingrijpen is daarom geboden. “We zijn bezig verschillende scenario’s na te gaan om te kijken welke optie de beste is”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. Langer uitblijven van maatregelen is niet gewenst.

Gevreesd wordt dat vooral rijst- en visserijbedrijven het niet zullen halen als de prijzen van energie blijven stijgen. “Deze zullen dan waarschijnlijk niet meer in staat zijn concurrerend op de markt te opereren”, aldus Van Ravenswaay. Weliswaar kunnen de directe schokken opgevangen worden. Maar ook de langetermijneffecten moeten in acht genomen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Suriname probeer koste wat het kost de landbouw en visserij in eigen handen te houden, en niet aan het buitenland te verkopen, anders is Suriname ook verkocht. Kijk maar naar de bauxiet, zelf verdienen we niks aan, het zijn de andere landen die er rijk van worden. Zo ook met vele andere produkten. Een banaan, koffie enz enz wordt heel goedkoop ingekocht en word daarna voor het tienvoudige of meer verkocht in het buitenland. Wie is hierbij de slimme???? Leer er wat van a.u.b….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES