zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMelkboeren in Suriname van de wal in de sloot

Melkboeren in Suriname van de wal in de sloot

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – De melkveesector is de afgelopen tijd van de wal in de sloot geraakt door het uitblijven van overheidsmaatregelen. Dit stelt de Vereniging van Surinaamse Melkboeren, VSMB. Noch aan productiekosten, noch aan de prijs van eindproducten wordt wezenlijk gewerkt. Gesprekken met het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij hebben weinig opgeleverd.

“De boeren zijn niet meer in staat hun bedrijf draaiend te houden en hun gezinnen te onderhouden”, aldus de VSMB. De sector is zo goed als aan de grond. De enige afnemer van hun product, de Melkcentrale Paramaribo, is zelf uitgezongen. Kon sinds eind vorig jaar nog een week te laat worden uitbetaald, nu moet zeker een maand gewacht worden. Dit is onhoudbaar.

Bovendien is de prijs al lang niet meer kostendekkend. Dit heeft zijn weerslag op het productievolume en het inkomen van de ongeveer vierhonderd boerengezinnen. Volgens de directie van de centrale is er geen zicht op regulering. Prijsaanpassingen kunnen alleen worden doorgevoerd met toestemming van LVV. De boeren overwegen nu stappen om de sector te redden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
 1. Weer zo’n situatie.
  In plaats van deze bedrijven te stimuleren waar er zoveel mensen aan het werk zijn worden deze bedrijven geleidt door analfabete politieke aanhangers.

  Kan niet veel van dit soort mensen verwachten .
  Dus er is maar een bedrijf dat het melk opkoopt en weer verpakt om het weer te gaan verkopen.Kunnen er geen andere bedrijven opgezet worden die dit ook kan doen.

  Vene het is tijd dat je je eigen producten waardeerd en stimuleerd.
  Melk is een produkt dat nodig is in de samenleving.Probeer deze bedrijven stabieler te maken. Daar zal je veel profijt van hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES