Begroting of niet, Surinaams parlement wil reces

9

PARAMARIBO, 25 jul – Het parlement gaat op reces, of de overheidsbegroting nou goedgekeurd is of niet. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Weliswaar heeft behandeling van het Meerjarenontwikkelingsplan 2006 – 2011 prioriteit als basis voor de begrotingen over het dienstjaar 2006. Maar het parlement is ook aan rust toe.

“We gaan kijken wat haalbaar is. De begroting heeft ook prioriteit, maar we gaan kijken hoever we komen met het MOP”, zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Niet dat parlementariërs onwillig zijn. Vaak genoeg wordt ook tijdens de recesperiode flink wat parlementair werk verricht. Toch wordt veel waarde gehecht aan de ‘geestelijke ontlading’.

Daar is het parlementair reces nu eenmaal voor. “Maar als de omstandigheden het vereisen moet het ook mogelijk zijn dat tijdens het reces het parlement bijeen kan komen. Daarvoor moeten we wel zorgdragen”, aldus Somohardjo. De kans bestaat dat president Venetiaan op 2 oktober de begroting over 2007 aanbiedt, zonder dat die van 2006 nog goedgekeurd is.

Vanuit de oppositie wordt aangedrongen op realiteitszin. “Er is te weinig gestopt in het parlementair werk en veel zaken zijn blijven liggen”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne. Het reces zou dus onverdiend zijn. Bovendien moet een reeks brandende vraagstukken besproken worden, zoals de aangekondigde stijging van energietarieven en de brandstofprijzen.


9 REACTIES

 1. wat een bullshit excuus van somo. ipv het belang van het volk tijdens het reces het eigen belang bespreken( welke percelen kunnen we nog onderverdelen. dat gaat gebeuren.wat werken betreft bakt hij er niets van.


  Maak melding

 2. Gelul van zohebjemeniet! Reces om nog meer plannen te maken voor nog meer te plunderen.Hebben ze dit reces verdiend , waarmee en waarvoor? Schaamtegevoel kennen ze niet ,dus is ,t zinloos daar een beroep te doen en ze willen op reces om zich vol te vreten en”big spenders” uit te hangen terwijl t gros van de bevolking maar moet zien rond te komen.
  Hoe bezopen is t wel niet, om een begroting van 2007 te willen indienen terwijl dat van t lopende jaar 2006 nog niet eens is goedgekeurd.Al die onbehandelde zaken en kwesties die zijn blijven liggen die verdwijnen vanzelf in de prullenbak en ze gaan op herhaling ,op oude voet verder .Jullie zijn aan rust toe , maar ik heb een beter voorstel aan jullie: rust vooral NIET in vrede en blijf alsjeblieft voor eeuwig weg, dan bewijs je Suriname een dienst, stelletje luileballen.


  Maak melding

 3. Somohardjo kondigt aan dat het parlement op vakantie gaat of de overheidsbegroting is goedgekeurd is of niet. Denkt deze meneer dat hij een luxebaantje heeft, waarbij hij de grote jongen kan uithangen en wel de lusten van zijn positie kan genieten maar de lasten aan de kant kan zetten. Als ik de nieuwsberichten van de laatste dagen lees kan het Surinaamse parlement het zich niet permiteren om zaken onafgerond te laten en het er eens flink van te gaan nemen. Het is een schande dat hij, nog wel in de ‘Ware Tijd’, zoiets verkondigt en het nog meent ook. Geen wonder dat Suriname er zo aan toe is, als mensen met zo een mentaliteit zich parlementarier mogen noemen.


  Maak melding

 4. Toch vreemd zoals men in Suriname, na 31 jaar onafhankelijkheid, steeds maar weer Nederlands overheidgedrag blijft naäpen.
  In Nederland gaan ze met reces. Nou wij dus ook. Lekker puh. Het belang van land en volk?? Nooit van gehoord!!


  Maak melding

 5. Met alle respect, maar de DNA is een grote poppenkast.

  51 leden die de DNA als parttimejob erbij doen naast hun vaste baan. Een unicum in de wereld.

  Deze gasten moeten wetten maken en de regering ter verantwoording roepen, maar in de praktijk is daar vrijwel geen sprake van.

  En waarom verschijnt Bouterse nooit, wordt het geen tijd dat de NDP een vervanger aanwijst??


  Maak melding

 6. welke somohardjo is dit. want die somohardjo die ik ken van de jaren zeventig. die had geld gestolen van de regering. m.a.w. geld van de mensen. geld van het volk. ik had die man zelf op de politie bureau gezien. hij was in bewaring.
  maar na een tijd zat hij weer buiten. dat is normaal voor sur. alle leiders van sur zijn te koop. tieren op andermans geld. nooit zelf standig worden. tot dat een anderland sur. heroverd. dat hoop ik niet. maar er zijn altijd kapers op de kust. wie niet naar zelf standig heid streeft kan zo iets verwachten. sorry volgen mijn is dat al zo. tenminste een groot deel.


  Maak melding

 7. En straks hoor je dat de voorzitter naar een conferentie is in het buitenland. Zo wordt dit land op beestachtige wijze beroofd van al haar tegoeden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.