woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandVoetbalkampioen Suriname niet langs ADO Den Haag

Voetbalkampioen Suriname niet langs ADO Den Haag

-

Does Travel & Cadushi Tours

ADO Den Haag boekte zaterdagmiddag een eenvoudige 2-0 overwinning tegen de kampioen van Suriname, ‘Walking Boys Company’ (WBC). Echt veel te genieten was er volgens Voetbalmagazine Sportsignaal niet in het Zuiderpark, of het moest van de Surinaamse gerechten zijn.

Jörgen Raymann verrichtte samen met de loco-burgemeester van Den Haag de aftrap van de wedstrijd (foto: Diana de Lange – meer foto’s)
Aftrap
In de eerste helft werd er niet gescoord. Na de pauze verscheen ADO Den Haag met drie wissels en opende Aleksander Rankovic al snel de score. Dezelfde speler maakte er ook 2-0 van.
WBC tegen ADO
WBC is afgelopen woensdag al naar Nederland afgereisd en speelt ook oefenduels tegen ADO Den Haag, FC Den Bosch, Sparta, Excelsior en RKC Waalwijk.(foto: WBC)

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

24 REACTIES
 1. Sarie boi echte club met een afspiegeling van suriname.
  Geen Indianen, geen chinezen, geen sefardische joden, geen javanen, geen hindoestanen, geen libanezen, geen blanken.
  Hoe is het mogelijk een bevolkingspopulatie van ongeveer 500.000 maar geen bovenstaande bevolkingsgroepen? tjepotie.
  En wat een vertoning in Den haag qua spel zelfs niet een eerste klasse niveau in Nederland waardig. Naam kunnen ze gelijk veranderen in Walkings Blows Company.


  Maak melding
 2. geen vertrouwen in hun eigen volK????
  het is wel dramatisch.

  Ik heb de Surinaamse voetbalcompetitie vaker in Su op de televisie gezien, maar het is ook een competitie van niets.
  Soms speelde ik met wat jongens van de straat en die speelde zelfs veeeel beter dan die voetballers van de hoofdklasse in Su.


  Maak melding
 3. AAN GULPENRUIKER:

  Hoe bedoel je geen hindoestanen? Er speelt er eentje in namelijk de doelman(somai, verder zijn er brazilianen en 1 indiaan erin.
  Er zijn geen chinezen omdat in er geen van ons topclubs 1 chineez voetbalt die willen liever achter de kassa zitten. van javanen vindt ik wle jammer maar als je de laatste ontwikkelingen gevolgd hebt kan je zien dat ze goed op gang komen in de topsectie, er is momenteel zelf 1 opgeroepen voor het nationale selectie.

  Die jongens gaan voor t eers europa in, gaan ze t vanzelf moeilijk hebben om hun aan te passen daar. Ik heb zelf mogen vernemen van hun spits dat t een beetje moeilijk was om daar te spelen. Er waren zoveel factoren die een rol speelde waaronder ook het veld. In suriname is men niet zo gewend aan zo’n veld. Als die zelfde Ado hie rin suriname was gekomen zou het weer een heel andere uitslag en verhaal kunnen zijn. Niet zomaar hebben ze in 2004 of 2005 de inter expo cup in Curacao gewonnen waaronder Dordrecht en nog 1 club van Nederland meedeed.

  Ik ben als echte Surinamer heel trots op deze jongens, al komen ze zonder 1 overwining terug. Want ze zijn en blijven Sranang Mangs!


  Maak melding
 4. Een ieder die zich hier druk maakt over WBC en wel of geen hindoestaan, javaan etc etc of sowieso gaat vergelijken wat het nivo van het SME voetbal is, wil ik adviseren hun tijd aan iets nutigers te besteden. Je kunt het amateurvoetbal van SMe toch helemaal nietserieus nemen.

  Trainen in SME doet het als het de persoon uitkomt.Het is pure hobby en zoals het land sinds de revolutie achteruitgehold is, is dat ook op het voetbal en andere sportfronten gebeurt. No money no nothing qua ontqwikkeling.

  Vroeger kon een SME natioonaal elftal het een goede braziliaanse ploeg nog zeer moeilijk maken. Nu verliezen SME van Aruba, Curacao of Frans Guyana. Dat zegt genoeg over de ontwikkeling. Laat die jongens gewoon lekker van hun hobby genieten. Zij zijn echt niet naar NL afgereisd met de illusie hier een wedstrijd te winnen.

  Enne een voetbalploeg moet een afspiegeling zijn van de samenleving? Wat een onzin. Het gaat om talenten in een club en niet om een indiaan, een jood, hondoestaan of wat dan ook in een elftal. People . . grow up


  Maak melding
 5. jammer dat ze verloren hebben, maar we moeten een vuist maken en achter hun gaan staan.Ze zijn geen betaald voetballers, maar doen hun best.Kijk je naar de historie, dan hebben al die goeie grote voetballers het land verlaten, dus geen ondersteuning voor de jeugd.Trouwens qua sponsering, scouting, internationale ervaringen etc die ontbreken.Maar me tak power den en join de tra wedstrijden anga wan sweet sranang ati.


  Maak melding
 6. Jammer van de persoon achter de 1e reactie.
  Nou ik ben zelf naar de wedstrijd geweest en ik was/ben trots op WBC.Gelet op de omstandigheden waronder deze jongens moeten trainen en wedstrijden in Sú.Die beste man is vergeten dat WBC tegen een profclub heeft gevoetbald waarvan de spelers iedere maand gegarandeert hun salaris opstrijken en onze jongens niet.Die moeten na hun werk snel naar de training gaan etc etc en alle dagelijkse beslommeringen in Sé trotseren.Ik zou zeggen goed gedaan en probeer tenminste één wedstrijd te winnen
  Een echte Suri


  Maak melding
 7. Als ze zo slecht zijn (zie bovenstaande reacties, dan kunnen ze liever thuis blijven.
  ……………….grapje ,,,, moet kunnen.

  Marron


  Maak melding
 8. Een groot deel van de hindoestanen zien sport als slecht voor hun ontwikkeling/of van hun kinderen en zelfs slecht voor hun gezondheid.
  trust me ik ben zelf een hindoestaan, en laten we eerlijk zijn jongens en durven hand in eigen boezem te steken.
  ja, ja er zullen wel een paar zijn die er juist anders over denken, ik zeg ook niet “alle hindoestanen” dus lees goed voor je ondoordacht reageert,
  groet
  Harry


  Maak melding
 9. Yeah man,

  sranang mang oeng lobie na djoegoe djoegoe oeng lobie tak negatief sanie abra oeng srefie.die jongens hebben hun best gedaan punt uit.


  Maak melding
 10. Observer, ten eerste jouw spelling is ook niet echt correct (maar geeft niet)

  Ik woon in Nederland en ik weet zelfs dat Suriname had gewonnen van Aruba, de eerste wedstrijd in Aruba was 1-2 voor Su, in de return was het 8-1 voor Su.
  Hoezo Suriname kan niet winnen van Aruba??????????????

  Voor het WK was er in Togo en Trinidad & Tobago ook bijna geen geld, maar toch een WK halen.

  Ik vind dat er meer naar de jeugd gekeken moet worden, en een excuses voor dat er geen geld is gaat er bij mij echt niet in!!!
  Als je in Suriname voetbalt op de straten en op veldjes zie je echt FANTASTISCHE voetballers.
  Er zijn wel goede voetbaltalenten, maar worden niet gebruikt, of beter gezegd over het hoofd gezien.

  Curacao, heeft in de selectie voetballers die hier in Nederland in hele hoge competities spelen, zoals de eredivisie, hoofdklasse en de eerste divisie, dus in het Caribisch gebied is Curacao helemaal geen zwakke tegenstander.

  Ook denk ik dat de jongens van WBC wel ZEKER een wedstrijd willen winnen, denk je nou echt dat ze naar NL komen om zich helemaal te laten afmaken of zich belachelijk willen maken, misschien denk jij zo over de sport, maar voetballers echt niet, zelfs op de pleintjes wil men winnen, ook amateurs .
  Het maakt echt niet uit wie dan de tegenstander is!!!

  Hoop toch dat ze de eer van Su een beetje hoog houden.

  Succes boys!!


  Maak melding
 11. Was vorig jaar in Su en heb met wat jongeren gevoetbald en wat me opviel is dat ze noig steeds punteren in suriname, dus met je grote teen de bal trappen. Hier in Nederland zie ik jongeren het niet doen.
  Ik schreeuwde die jongeren van NO DOI A BAL!!
  Vraag me af hoe ze trainen in Suriname.
  Wat trainers moeten gewoon hier stage lopen


  Maak melding
 12. nou nou gulpenruiker in dit geval gaat het ni om de afvaardiging maar om de criteria om naar ned af te reizen nl KAMPIOEN in Su kunnen zij het helpen dat het 4namelijk creolen zijn dan moet r 4taan maar een 4namelijk Javaanse alftal of 4namelijk hindoestanen elftal Champ van Su worden…. mij maakt het ni uit 4mij zijn het allemaal Srananmangs en als j n btje surigeschiedenis kent dan hebben d meeste creolen wel indianen of chineesbloed of zelfs hindoestaans (kijk maar naar de 8ernamen)…of haddn zeallemaal Raymann moetn heten……of kijk in de geschiedenisboeken van Su zoniet ga naar n willekeurig ned centrale bieb en j kan het vinden….odi odi…of moet ik zeggen…adjosi…..haatzaaier…???


  Maak melding
 13. Ai Boy

  Je praat net als die tata’s, als als als, de wedstrijd in Su werd gespeeld dan zou er een andere uitslag kunnen zijn.
  De wedstrijd is gewoon in NL gespeeld, dus kom niet met dat soort praat.

  Valt nog mee dat je de hitte niet gebruikt, want tegen de hitte moet WBC wel kunnen, waar NL teams minder tegen kunnen.

  Ten tweede echt zo’n misselijk opmerking over het veld (doen tata’s ook altijd als ze verliezen)je moet als voetballer gewoon op de velden kunnen spelen, zonder dat het ten koste van je eigen spel gaat, ook al is het een amateurelftal (de tegenstanders tegen wie ze spelen hebben goede velden).
  Trouwens in Su heb je wel degelijk leuke en mooie veldjes.

  Su heeft wel degelijk goede talenten op de straten lopen, maar er wordt zo laks over gedaan.

  Overigens hoop ik wel dat WBC een goede indruk hier in NL achterlaat (zal wel moeilijk worden).
  Ik hoop op z’n minst dat ze een wedstrijd gelijk spelen.


  Maak melding
 14. Kan wbc oftewel de West indische compagny niet meedoen aan een tafelvoetbalwedstrijd?
  Het niveau is gelijkwaardig denk ik.

  Blakamaribo


  Maak melding
 15. Nou ik wil even de nadruk leggen op het bovenstaande. Er komt nu een compleet zwart elftal uit suirname en we mogen geen bedenkeijlke vragen stellen.
  Waarom wel als er compleet wit elftal naar het wk gaat?
  Waarom als het blanke spelers betreft mogen ze uitgescholden worden voor narcist en een compleet zwart elftal mogen niet voor narcisten worden uitgemaakt?
  Dan moeten we ons surinamers voelen of tewel sranangmangs. Dus moeten we ons solidair opstellen. Maar we zijn toch nederlanders en daarom mochten we niet achter het ned. 11tal staan. Dus conclusie we meten met een blanke maat en een zwarte maat. Denk er goed over na.
  Mischien niet nu maar voordat je gaat slapen en dan ben je geestelijk ook ontspannen.

  Black/white


  Maak melding
 16. Wederom,laten de Surinamers zien dat ze geen druppel eigenwaarde hebben,laat staan een ander in zijn waarde laten.Dit volk is gedoemd te falen Uitzonderingen Daar Gelaten.
  Zie hoe ze een Surinaams elftal,met de grond gelijk maken,HET ZIJN AMATEURS, OELEWAPPERS. 2-0 veliezen van Ado-Den-Haag is geen schande.1 Ado speler vedient meer dan het hele elftal van WBC en toch heeft WBC zich niet laten inmaken met 10-0 .Wezen jullie toch 1x trots op een Surnaams iets,mie gado jere, wat een stelletje SUKKELS zijn jullie toch.

  Any how ik ben ontzettend trots op WBC.


  Maak melding
 17. Deze uitslag verbaast me niet.
  Maar ik heb hoop voor het surinaamse voetbal
  Als er daar een paar snuggere, daadkrachtige, rechtlijnige kerels het voor het zeggen krijgen op het bestuurlijk vlak dan gaan de tijden dat een surinaamse kampioen het feyenoord/ajax/psv het moeilijk kon maken weer herleven.Wordt vervolgd…


  Maak melding
 18. huh,

  Mensen als jou nemen genoeg met een heeeeeel klein beetje, daarom zal je het niet ver schoppen.
  Steeds een excuses zoeken voor een verlies!

  De grootste oelewapper/sukkel ben je echt zelf, het gaat echt niet om GELD, het gaat om de TROTS.
  WBC wil echt wel laten tonen dat ze wel een potje kunnen voetballen en GEEN koekebakkers zijn,zoals vele tata’s denken.

  Geloof me, al zijn het amateurs, ze zullen ALLES geven om een wedstrijd hier in NL met een goed resultaat af te sluiten!!!
  Zou jij een wedstrijd ingaan met van hun zijn profs, dus hun gaan gewoon simpel winnen?????
  Dan denk ik dat jij niet aan een sport doet.

  Vergeet niet dat elke sportman, prof of amateur er alles aan zal doen om te winnen, en dat heeft gewoon te maken met TROTS!!!!!!!

  WBC succes!!! en probeer de hou de eer van Su een beetje hoog te houden


  Maak melding
 19. Rick,oefffffffff

  Je hebt last van dyslexi no?
  By The Way,niet dat het je wat aangaat,maar ik ,heb ZEKER HEEL VEEL bereikt in mijn leventje en i`ve more to go,dus wie denk je wel dat je bent,tja,zulk soort als jou,zijn nog zoekende denk ik,RANDDEBIEL.

  Any How(2x) IK BEN TROTS OP WBC,ze hebben zich niet laen inmaken door de so called profs van Ado-Den-Haag.


  Maak melding
 20. Ik had had het in eerste instantie moeilijk.

  Ik ben een echte Hagenees maar mijn ouders komen uit het mooie Suriname.
  Dus het maakte mij niet uit wie zou winnen.

  Ik ben ook naar de wedstrijd geweest en in mijn ogen vond ik de KAMPIOEN van Suriname echt heel slecht voetballen. Vond ik echt (heel) jammer. Maar helaas is de waarheid niet anders.

  hopend op een betere toekomst


  Maak melding
 21. Echte Hagenaar ben je als je roots daar liggen,de echte Hagenaar zien je als een Surinamer/Allochtoon, Dinesh,onthoudt dat mie boi.

  Ik ben ook geboren en getogen in Roelofsarendveen een echte boerendorpje maar zie me zelf niet als een Roelofse,ook kan ik er makkelijk voor door gaan met mijn(jammer)boeroe uiterlijk.Mijn ouders zijn 100% Suinaams,dus ik ook,ik ben maar geboren in Roelofs.Dus ik kies er voor SURINAMER te zijn.

  WBC, heel veel succes met jullie verdere oefen wedstrijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES