woensdag, juni 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameMogelijk loonaanpassing Surinaamse ambtenaren

Mogelijk loonaanpassing Surinaamse ambtenaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jul – Er komt mogelijk binnenkort een nieuwe loonstructuur voor ambtenaren. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het zogenaamde Tjong A Hung-rapport wordt alsnog uitgevoerd, bijna twee jaar na oplevering. Aan de hand van het rapport zullen nieuwe looncategorieën worden vastgesteld. Eind juli moet het kostenplaatje al bekend zijn.

Dan zal worden beslist of uitvoering financieel haalbaar is. Naar bleek tijdens een informatiebijeenkomst met Human Resource managers van alle ministeries, is haast geboden. “Minister Hassankhan deed een beroep op de functionarissen om elk uur te benutten”, meldt Binnenlandse Zaken. De uitvoering zou in een beslissende fase zijn beland.

Vier jaar terug is samen met de ambtenarenvakbonden de noodzaak erkens van hervormingen. Adviesbureau Tjong A Hung is opgedragen een functieanalyse te plegen. De dit jaar opgerichte Confederatie van Organisaties van Landsdienaren heeft acties aangekondigd tegen het uitblijven van loonaanpassingen. Het besluit wordt in regeringskringen bestempeld als ‘politiek gemotiveerd.’

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het is de hoogste tijd, de ambtenaren zijn ARMENAREN ,wil men dat zij hun werk goed doen ,moeten ze door een goede honorering gemotiveerd worden. Denk a.u.b ook aan de gepensioneerde ambtenaren heren.////


  Maak melding
 2. 138 miljoen euro hebben ze mee gekregen van balkenende, en nu geven ze aan de mensen die hen aan de macht hielpen een loonsverhoging, ja lekker makkelijk, hebben de ambtenaren wel dat verdiend, nee, ze werken te langzaam en zijn te lui. de 60 plussers hebben juist meer geld nodig om hun levensbehoeften te verwezenlijken..


  Maak melding
 3. Geachte meneer Kamperveen ik denk dat Suriname zich meer druk moet maken en meer moet gaan investeren in landbouw, diverse vormen van industrie, betere grensbewaking zodat de economie beter gaat draaien. Ik heb gelezen dat er veel vis, hout, goud enz. enz. naar het buitenland weggesmokkeld wordt terwaarde van honderden miljoenen dollars per jaar. I.p.v. dat de bevolking ervan profiteert zijn het maar een handvol criminele,corrupte (ambtenaren mischien ook wel) mensen. Er zijn al teveel ambtenaren op kantoor en dat kost natuurlijk heel veel geld, dat houd de staatskas nooit lang vol, laten ze maar de grenzen goed gaan bewaken en/of ingezet worden voor de produktie. Ambtenaar worden kan iedereen echt werken kunnen maar sommigen.


  Maak melding
 4. Een reële salarisverhoging (= een loonsverhoging die geen prijsstijging tot gevolg heeft en waarbij de ambtenaar in staat is meer goederen en diensten te kopen)is alleen mogelijk als de productiviteit van de ambtenaar stijgt, dat wil zeggen als hij per uur meer presteert dan voorheen. Om dit te bereiken zal het aantal ambtenaren dat ca. 40% van de beropepsbevolking beslaat moeten worden verminderd. Tegelijkertijd zal een omscholings- en herscholingsprogramma moeten worden opgestart, vergezeld met verdoorgevoerde automatisering van de werkzaamheden. Daarvoor is geld en technische assistentie van buitenaf nodig. Die hulp kan worden gezocht bij Nederland, België en de EU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES