Surinaamse parlementiërs twisten over regeerplan

0

PARAMARIBO, 22 jul – De coalitie en de oppositie hebben in het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2006- 2011, MOP, hun zoveelste twistpunt gevonden. Uit de ingenomen standpunten valt nu al op te maken dat het bereiken van consensus een onmogelijke opdracht wordt. Het MOP is wellicht hetzelfde lot beschoren als andere wetsvoorstellen.

De coalitie zal simpelweg zijn meerderheid aanwenden en het plan goedkeuren, voor de oppositie een reden temeer tot pessimisme en tot wegblijven. “Er is een jaar verstreken en de regering heeft nog niks gepresteerd. Zo’n programma moet coherent uitgevoerd worden, maar ze liggen telkens met elkaar overhoop. De vraag is of ze in staat zijn een fractie uit te voeren”, zegt Kenneth Moenne van de NDP.

Simpele vraag, althans volgens Winston Jessurun van coalitiepartij DA ’91. Hij wijst de kritiek van de hand, dat niets gedaan wordt aan het investeringsklimaat. In tegendeel, er wordt aan een sfeer gewerkt om buitenlands kapitaal te mobiliseren, inclusief de twee miljard dollar die Surinamers buiten zouden bezitten. “En die willen wij hier laten investeren”, aldus Jessurun.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.