Kustwacht VS content met staat Surinaamse haven

8

PARAMARIBO, 22 jul – De veiligheidssituatie van de Surinaamse havens krijgt een voldoende. Dit stelt de missie van de US Coast Guard. De eerste inspectie sinds de invoering van de verhoogde veiligheidsvoorwaarden, is naar tevredenheid verlopen. Zo goed zelfs, dat enkele Surinaamse havens als internationaal model gaan dienen.

De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, is toestemming gevraagd om Surinaamse voorbeelden te plaatsen op de website van de US Coast Guard. Er moet nog gerapporteerd worden aan het hoofdkwartier, waarna het definitieve rapport wordt uitgebracht. Mas-directeur Marlene Harris zegt tegenover de Ware Tijd dat ervoor gezorgd zal worden dat de veiligheidsnormen op peil blijven.

Suriname hanteert de International Ship and Port Facility Code, ISPS. De strengere beveiliging sinds de terroristische aanslagen in de VS, is stipt doorgevoerd. Mas-functionarissen zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de VS, om de dialoog op gang te houden. Havendirecteur John Defares zegt dat protestacties van havenarbeiders slechts ten doel hadden de missie negatief te beïnvloeden.


8 REACTIES

 1. Dat is mooi dat de havens zo goed beoordeelt worden. Als ze echt als internationaal model gaan dienen heeft Suriname iets om trots op te zijn.

  Maar hoezo voert de Amerikaanse kustwacht inspecties uit in Surinaamse havens. Ze hebben er niks over te zeggen. Laat ze zich lekker met hun eigen zaken bemoeien.


  Maak melding

 2. Dit is toch ook positief?
  Alleen op de staking wordt commentaar geleverd.Als Sur iets goeds doet, hoor je nooit iemand. Als het niet goed gaat heeft vooral de sur nederlander commentaar. Bravo


  Maak melding

 3. Opvallend dat er niet veel reacties zijn op dit artikel? HMMMM…Of komt het omdat de zogenaamde Surinaamse Nederlanders hierbij niets af te kraken hebben? HMMMM….


  Maak melding

 4. Die Amerikanen hebben altijd gelijk, luister naar hun, lik eventueel hun voeten, want hun hebben de macht en wat hun vinden dat is de waarheid. Als hun vinden dat er tienduizenden onschuldige mensen gedood moeten worden op deze wereld voor het goede doel dan zal het wel zo zijn. Hun zijn ook de nieuwe goden van deze planeet. Dus als ze zeggen dat Suriname de beste haven van de wereld heeft dan zal dat zondermeer wel waar zijn, wie zou het anders beter weten dan de nieuwe goden……?????????????????? Suriname gefeliciteert.


  Maak melding

 5. Als er eigenbelang is voor Amerika dan keuren ze alles goed, je moet eerlijk tegen jezelf zijn en zeggen dat er veel mis.
  Heb je weleens moeten wachten op het inklaren van goederen en je in moeten schrijven.
  Wel ik heb dat zes jaar lang drie keer per jaar moeten doen en wil toch geen kritiek spuien, maar alleen zeggen dat er veel daar op de haven mis is.
  Mijn containers en Kraakperswagens zijn altijd geplundert.Beleefdheid, ho maar alleen de wil om mijn werk te doen gaf rust.


  Maak melding

 6. Na dat is mooi want zelf heb ik ook mijn ISPS certificaat.Dan kan ik werk vinden voor me oude dagen in mijn sweety sranag en mjn kennis overdragen aan mijn land en er voor zorgen dat er meer schepen langs komen mang.

  J.F.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.