woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandOpheffing noodtoestand Surinaams binnenland nabij

Opheffing noodtoestand Surinaams binnenland nabij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – Opheffing van de noodtoestand in het binnenland is nabij. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. De omstandigheden na de overstromingen zijn zodanig verbeterd, dat opheffing overwogen wordt. Dit kan al binnenkort gebeuren. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR, heeft een positief rapport uitgebracht.

“Ook andere indicatoren zijn positief”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Bij de bevolking in de rampgebieden is de bewustwording gegroeid wat betreft de woonomstandigheden. Het traditioneel dichtbij de rivier wonen wordt kritischer bekeken, omdat daar het meeste gevaar in zit. Nu de wederopbouw voor de deur staat, worden de diverse strategieën bekeken.

De centrale idee is dat de doelgroep zelf nauw betrokken worden, evenals niet gouvernementele organisaties die actief zijn in het ontwikkelingswerk. De hoogte van de materiële schade is nog niet duidelijk. Nutsvoorzieningen, schoolgebouwen en poliklinieken worden zoveel mogelijk hersteld door de betrokken ministeries. Eigenaars van toeristenverblijven krijgen een zachte lening.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES