Meubels van Nederlandse zorginstelling naar Suriname

19

Twee tehuizen in Paramaribo krijgen binnenkort een grote container met ziekenhuismeubels waaronder zestig bedden en bijhorende matrassen, dekens, nachtkastjes en gardarobekasten. Het interieur, dat afkomstig is van het Willem Arntsz Huis in Utrecht, is overbodig geworden door de nieuwbouw van het ziekenhuis in Utrecht. Die wordt opnieuw ingericht.

Medewerkers van de GGZ-organisatie Altrecht, waartoe het Willem Arntsz Huis behoort, brachten dit voorjaar een werkbezoek aan het Psychiatrisch Centrum Suriname en het verpleeg- en verzorgingscentrum Huize Ashiana in Paramaribo. Daarbij bleek dat in Suriname het tweedehands interieur zeer welkom is. De spullen worden binnenkort verstuurd.


19 REACTIES

 1. dit is op zich geen slecht idee. maar ze moeten dan wel een bonus geven van bijvoorbeeld goede medicijnen. Nederland is rijk genoeg toch? anders lijkt het teveel erop alsof Nederland alweer een “arm” land opscheept met haar oude troep.wat natuurlijkzo is, maar als er bijvoorbeeld die medicijnen ,die naar ik gehoord heb, daar soms schaars zijn erbij geven, laten ze zien , dat ze ook echt iets goeds kado willen doen aan Suriname.


  Maak melding

 2. PRACHTIG. Ik heb 16 maanden in Suriname gewerkt en gebleken is dat Suriiname een dumping-ground is van gebruikte ziekenhuis appartuur. Ik heb daar apparatuur bekeken en gerepareerd waarvan 95% niet werkte of stinkend smerig was en dat er 5% door kunst en vliegwerk gemaakt konden worden. Geen documentatie en geen onderdelen meer te krijgen dus…..dumpen maar in Suriname. Is Suriname daar gooed voor????


  Maak melding

 3. Men vind het goed als mensen elkaar helpen. Dat zou de hele werld moeten doen. Want het leven is toch kort. Wat men niet begrijpt dat het surinaamse regering een paar matrassen niet kan kopen voor de zieke surinamers. Ik zou mijn verheugt voelen als één van de surinaamse politicus wakker zou worden en zou zeggen nu gaan wij doen wat wij moeten doen. We stoppen met de vuile streken. We gaan opnieuw beginnen. Hij of zij zou moeten zeggen ik heb een echte opleiding. Ik heb mijn opleidings papier niet gekocht. Dus echte opleiding echte werk. Wie van de surinaamse politicus durf te leven met eerlijk brood verdiennen. Als de surinaamse politicus dit niet durf. Welke hoogopgeleide surinamer in nederland durf dat. De surinamse hoogopgeleide stop met daroe. Stop met buiten vrouw. Ga voor een goed doel. Somige nederlander zegt dat donkere mensen geen hoofd hebben. De hoogopgeleide surinamer laat zien dat het niet zo is. Somige kritiek kan gezond zijn en vooruit streven. Begin bij nul. Als jij recht loop dan betekent dat de jongeren jou gaan na doen. Dat is goede voorbeeld. Dat brengt geluk. Wie eerlijk brood probeer te verdienen die hoef later niet te bedelen.


  Maak melding

 4. dat vind ik een goed gebaar van het ggz om spullen die voor hun niet bruikbaar meer zijn om die af te staan aan sur , nu komt de vraag , weet men zeker of zij wel bij de instelling terecht komen en niet bij de werknemers thuis , of dat zij niet door worden verkocht, daar hebben zij een handje van , hopend dat het niet gebeurd, maar dat de zieke en oudjes er wel gebruik van kunnen maken


  Maak melding

 5. heel erg bedankt voor jullie bijdrage GGZ.
  als jullie ook wat nieuwe spulletjes erbij doen, dan is het ook goed. en net wat die ene persoon zei, ook medicijnen zijn welkom.
  dat is het belangrijkste. nogmaals bedankt, voor jullie goede inzet.


  Maak melding

 6. Bedankt voor jullie afgedankte spullen.
  De Surinaamse afval verwerking kan t wel aan zo te zien. Stuur maar meer van jullie troep richting Suriname,t is toch al een aktieve vuilstortplaats.Die sukkels in Suriname snappen t maar niet.


  Maak melding

 7. Men reageert op de stelling van.Megawatie Suriname is niet arm. suriname moet leren zich zelf te zorgen. Met zijn rijke grondstoffen. Goud. Boxit.Olie.Etc, Een land met zoveel grond stoffen bedeld voor matras. De land suriname krijgt hulp van een anderland. En wat krijgen ze aan hulp Matrassen. Straks gaat suriname toiletpapier ook als hulp krijgen. Het gaat hier om een overheids instelling van sur. Donkere mensen bedelen overal. vooral surinamer. Want een tijd geleden ging surinaamse overheid bedelen in india.India leid al honger. Dan komt venetiaan in india en dan zegt hij. Ik kom hulp vragen aan jullie. Schame for sur.


  Maak melding

 8. Na een jaar of twee(een??)kom je al die afgedankte spullen ergens lang een weg weer tegen. Misschien kan Nederland de troep zelf opruimen als het zover is. lekker…. op een afgedankte stinkmatras liggen. De 2de handse spullen die nog redelijk/degelijk uitzien gaan echt niet naar Suriname,die gaan gewoon naar andere ziekenhuizen hier in Nederlad , alleen de echte TROEP mag Suriname hebben.
  Niks dank je wel Nederland……stuur maar nieuwe spullen.

  Marron


  Maak melding

 9. schande is dat.alle afgedankte spullen naar sur sturen.zo een prachtig land,met zoveel grondstoffen.kunnen zij geen nieuwe matrassen kopen.ik heb zelf in de zorg gewerkt ,het zijn vieze smerige spullen die daar gedumpt worden.het lijkt wel een derde wereld land.


  Maak melding

 10. Niet de weldoener treft blaam, maar de bedelaar. Het is gemakkelijker om te bedelen dan om je ballen te zweten. De surinaamse regering bestaat alleen uit bedelaars en dat is al decenia lang overgeslagen op de bevolking.


  Maak melding

 11. Van een president die tijdens een staatsbezoek in india een fietsfabriek bezoek en het nog interessant vindt mag je nimmer visie en daadkracht verwachten.


  Maak melding

 12. Ik vind de gifteuit nederland wel goed.Liever iets van een vreemdedan niets van je eigen regering. De regering kan beter onafhankelijkheid met klein letter schrijven.
  Oppapierzijn wij onafhankelijk, maar in de praktijk zijn wij afhankelijk. Schamen de mensen die het beleid in su maken zich niet?
  Waar is nu hun trots?
  Ik hoop dat ze nu harder hun best gaan doen, om Su tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 13. mensen die hier zo ondankbaar reageren, daar heb ik een vraag voor.
  Wat doen jullie om Suriname te helpen???

  Verdomme, allen maar kritiek geven , worden jullie niet soms moe van jezelf?????

  wees blij dat iemand nog naar Su omkijkt, want van de Surinaamse regering hoef je niet te verwachten.


  Maak melding

 14. Wie van de posters over dit onderwerp wil zelf op een afgekeurde ziekenhuisbed slapen?
  Als wij het over hebi hebben dan is dat een vorm van hoe je hebi binnenhaald.
  Het heeft ook niets met ondankbaarheid te maken , maar met eigenwaarden.


  Maak melding

 15. Psychiatrisch Centrum heeft een geavanceerd eeg-apparaat
  Het Psychiatrisch Centrum Suriname, heeft als enige ziekeninstelling in Suriname, sinds kort een top of the line volledig digitaal eeg-apparaat. Het apparaat is een schenking van de Nederlandse stichting Altrecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.