maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieArbeidersprotest tegen chaos op Surinaamse haven

Arbeidersprotest tegen chaos op Surinaamse haven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – Honderden havenarbeiders hebben een protestactie gehouden op de Nieuwe Haven in Paramaribo. Belangrijkste reden is wat zij noemen de chaotische toestand op het complex, waar dagtaken naar willekeur toebedeeld zouden worden. De leiding van de NV Havenbeheer zou trachten verdeeldheid te zaaien om het dagloon laag te houden.

Ook wordt nagelaten pasjes te verstrekken, zoals eerder is beloofd. Volgens de arbeiders wordt zo de deur open gehouden naar willekeur. De actie, waaronder het barricaderen van de toegang, zijn opgeschort op aandringen van de politie. Toch was er tastbaar resultaat. Havenbeheer heeft per spoedbrief laten weten dat de pasjes binnen twee dagen beschikbaar zullen zijn.

“De laksheid van het management is onacceptabel”, zegt vakbondsleider Romeo Chin A Loi, die de actie heeft geleid. Het zware werk is op zich al onderbetaald, drie Surinaamse dollar of ongeveer één euro per uur. Het komt dan ook niet zelden voor dat twaalf of meer uren per dag wordt gewerkt. Onder zulke omstandigheden komt de houding van het management des te harder aan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. dit vind ik nu tof nieuws over Sranang. dat mensen daar voor hun rechten op proberen te komen.nu hoop ik dat de “bazen” dit ook kunnen waarderen, en Sranangmang genoeg zijn om de schreeuw om rechtvaardigheid kunnen waarderen.als je goed bent voor je werknemers, bind je ze veel meer aan je , dan wanneer je ze slecht behandeld.


  Maak melding
 2. `Die werkgever zijn slecht bezig die mensen werken zo lang daar en nog steeds geen vast contract neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dat kan niet mang !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ze verdienen maar 3,… srd wat is dat dat is geen geld hoe moeten rond komen met dat geld ??????????????

  ze komen elke dag naar het werk met de bus en worden ze naar huis terug gestuurd want er is geen werk maar men vergeet inderdaad dat de bus ook geld kost als dat een week zo door gaat hoe dang al je geld op

  Het bestuur van hun is echt belachelijk bezig .
  En dat werk wat ze verrichten is zo zwaar daar ik weet t want mijn schoonbroer werkt daar mijn eigen broer werkte daar dus ik weet ik heb t zelf gezien met mijn ogen is echt belachelijk manggggggggggggggg & dang worden ze ook niet op tijd betaald dat kan niet he dat kan echt niet !!!!!!!!!!

  geef die werknemers een contract en opslag
  hoe zouden jullie t vinden in hun plaats????


  Maak melding
 3. ik vind het erg, het gaat niet goed in het land. Arbeiders zijn nu het slachtoffer, als ze durven op te komen voor hun rechten dan krijgen ze ontslag, er moet een ander regeling komen ,want het kan niet zo verder.
  ik mis een ding bij surinamers, eenheid. We moeten gewoon samenbundelen en alle diensten in het land lam leggen voor 1 dag en vechten voor onze rechten, waar zijn de grote vakbonden. Meneer Hooghart heeft zijn doelen al bereikt dus praat negatief over andere bonden.Politiek en vakbond mag niet samen gaan, dus vakbondsleider oen bondroe kon na wang foe feti na feti.

  wan pasensi oeman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES