vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister van Justitie wil meer rechters

Surinaamse minister van Justitie wil meer rechters

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jul – De rechterlijke macht moet op de meest korte termijn versterkt worden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Obstakels die aanvulling in de weg staan moeten zo snel mogelijk opgeheven worden. Zo zal de wet die de uitbreiding regelt van het aantal rechters binnenkort behandeld moeten worden.

Opheffing van de limiet van vijftien rechters bij het Hof van Justitie zou vooral de stagnatie in rechtsspraak moeten voorkomen. Het Hof kan dan naar eigen believen bepalen hoeveel personeel zal worden toegelaten. “Maar ik houd wel rekening met de ministerraad die vindt dat we gefaseerd de zaak moeten aanpakken”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Santokhi wil nu van het Hof weten welke limiet acceptabel is. Volgens onderzoek zijn vijfentwintig rechters nodig. Er zijn elf actief. Tien juristen worden nu opgeleid en komen volgend jaar ter beschikking. De tijd dringt. “Ik kan niet hebben dat we straks op advies van het Hof rechters moeten benoemen, maar dat we dan geen wet hebben die ons daartoe in staat zal stellen”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Waarom eeen gefaseerde aanpak??
  Wat schuilt daar weer achter?? Er is een haast onoverkomelijke achterstand in behandeling van zaken?? De nood is hoog, mits de kandidaten van rajo een hun opleiding met goed gevolg hebben doorlopen, zijn ze direct inzetbaar. Wat heeft gefaseerd nu voor zin mensen van DNA??? Maak die wet! en bekrachtig het! a.s.a.p.


  Maak melding
 2. we weten allemaal dat er als een slak gewerkt wordt in Parbo.

  Maar dat is typisch Suriname.Ga eens maar kijken bij de Suri. ambasada in nederland.

  Tijd is niet belangrijk.Dus men gaat nogsteeds van uit dat we nog alle tijd van de wereld hebben.

  Maar ik denk dat er gewacht wordt op afrondingen van bepaalde figuren die in opleiding zitten en die deel uit maken van de corrupte coalitie van Vene en Sardjoe.

  Mischien wordt gewacht op Brunsie die straks jurist gaat worden en hierna gelijk rechter ,want zijn rijbewijs heeft hij van Arron en Lachmon gekregen als
  ka- doo ….!!!!!


  Maak melding
 3. Geachte brada of sisa,

  Wat wil deze minister infeite, gezien de houding van de vorige ministers van Justitie in ons jongste verleden.

  Wil men Hindustaanse rechters, Javaanse, Inheemse, Chineze of Marron rechters. Of wil men SPA rechters, NDP rechters, NPS, VHP of KTPI rechters.

  Of toch rechters die in Amerika, Nederland of Suriname zijn afgestudeerd.

  Of verkies men liever partijdige of onpartijdige rechters.

  Wat wil men.

  Wil men daad werkelijk rechter ter versterking van de rechtstaat Suriname of wil men die rechter die slechts tot versterking van de eigen partij politieke macht zouden moeten dienen.

  Wat wil deze minister eigenlijk.

  Laat deze minister toch wat helder voor de dag komen, zodat de gemeenschap het beter kan vatten omtrent zijn intentie t.a.v. de rechtstaat Suriname.

  Want hoe zit het met de kwestie omtrent die twee rechter die voormalig president Wijdenbosch indertijd benoemd had. Die kwestie zou een begin start kunnen zijn voor deze minister, een uitdaging zelfs t.a.v. zijn goede bedoelingen.

  Want wat wil deze minister eigenlijk; een kip of een ei.

  Tan bun.


  Maak melding
 4. Enkele rechter zijn hier vaker bedreigd met de dood, velen vermoeden uit welke hoeken de bedreiging komen. Het ziet er niet rooskleuring uit, met onberechte moordenaars aan de macht, gedragen ddor duistere rechtsgekleerden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES