Surinaamse regering voorziet moeilijke periode

5

PARAMARIBO, 17 jul – Er staan moeilijke tijden te wachten als gevolg van de stijgende aardolieprijs. Dit stelt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Hij wil spoedoverleg binnen de regering over de recente ontwikkelingen op wereldmarkt. De recente spong naar 75 dollar per vat aardolie heeft de vooruitzichten alleen maar verslechterd.

Er valt eerder een opwaartse dan neerwaartse trend te bespeuren. “Aan de prijzen zelf kunnen wij niets doen, want wij zijn slechts afnemers en geen prijsbepalers”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Compensatie van ambtenaren is nog geen optie. Het een en ander hangt ook af van de berekeningen die nu worden uitgevoerd.

Als grootste afnemer van brandstof, dreigt de overheid in de grootste problemen te raken. Dit kan van invloed zijn op de kwaliteit van de dienstverlening. Daar moet over gepraat worden. “De overheidsvoertuigen, de elektriciteitsvoorziening in het binnenland en transport zijn enkele van de diensten. Dit alles betekent een verhoogde mate van uitgave voor de overheid”, aldus Marica.


5 REACTIES

 1. In plaats foe den man dies biegin nanga wan bio brandstof aanplant toe lek brasjon.
  Gron def nak dagoe ete, dus waarom niet surviven met de beschikbare middelen.

  Jongoe den man dies na visie jere!!!!


  Maak melding

 2. Brada nanga sisa,

  Ik wordt zo misselijk van een regering die bij alles en nog wat, dat zich internationaal negatief afspeelt, roept hoe moeilijk de bevolking het zullen hebben.

  M.a.w. niet de schuld van de regering hoor.

  Het lijkt een beetje op het verhaal dat ik vanaf mijn geboorte hoor dat Suriname 400.000 inwoners telt.

  Wanneer wordt dat inwonersaantal eens meer.

  Wat ik mij afvraag is wanneer Surinamers in de Republiek Suriname het eens goed zullen hebben.

  Ik stoor mij aan de diverse regeringen die niet willen of kunnen begrijpen dat de Republiek Suriname zeer rijk is, maar een onvoldoende bewoners aantal heeft om spoedig ontwikkelingen in het land op gang te brengen voor haar bevoolking.

  Vandaar dat ik eerder stelde dat de Republiek Suriname steeds meer op The Gambia zal gaan lijken, als politici niet wakker (bewust)worden.

  En dat men ooknog het gevaar van die houding niet inziet. Men is momenteel bezig haar onafhankelijkheid internationaal te verspelen, zonder dat men dat in de gaten heeft.

  Zo’n rijk land, zo zwak op alle fronten vormt een makkelijk prooi voor die internationale abani’s.

  Eigenlijk kan je gerust stellen dat nu al, de natuurlijk rijkdommen en grondstoffen van Suriname voor multinationals voor het grijpen liggen, totdat men het tijdstip rijk acht.

  Amerika moest haar olie reserves voor de komende 30 jaar zonodig voor haar economie
  veilig stellen. Verzon een rechtvaardiging aan de buitenwacht, liet haar zo beroemde Twintorens kaarsrecht naar beneden donderen, en pakte vervolgens de olie van Afganistan en Irak. En omdat dat nog niet voldoende is voor de komende 30 jaar, werd ook Iran op de agenda geplaatst. Ach Suriname? hebben we al zie ik die janky denken.

  Een bevolking van nauwelijks 400.000 inwoners, waarvan meer dan de helft van het kader wordt uitgesloten om volwaardig deel te nemen aan de ontwikkeling van het land. Een land dat ongeveer 5x zo groot is als Nederland.

  Hoe wil je uit de gevaren zone geraken als je meer dan de helft van het kader uitsluit voor deelname aan de ontwikkeling.

  En maar roepen “moeilijke periode”, telkens weer, totdat internationaal teerling wordt geworpen.

  Tan Bun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.