vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederland heeft nieuwe politieattaché in Suriname

Nederland heeft nieuwe politieattaché in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jul – Nederland heeft een politieattaché aangesteld in Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Hendrikus Koene wordt per 1 mei aangesteld op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Hij is reeds door minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie voorgesteld aan de politietop. Dit gebeurde bij de officiële opening van het nieuwe politiebureau Lelydorp.

Het bureau is gerenoveerd met steun van de politie van Utrecht. De aanstelling wordt gezien als uiting van vertrouwen in Suriname’s justitiële en politiezorg. “Het buitenland ziet Suriname nu als een volwaardige samenwerkingspartner”, zegt Santokhi. Koene bevestigt dit, “Absoluut, anders was het niet mogelijk samen te werken.” Hij vertegenwoordigt alle politiediensten van Nederland.

Ook moet hij de komende vier jaar de samenwerking onderhouden. Brazilië, Frankrijk en de VS overwegen een soortgelijke functionaris aan te stellen. Volgens Santokhi is het een kwestie van formalisering, goede samenwerking garanderen via goede verdragen. “Als dat samenwerkingskader goed is op politiek en beleidsniveau, dan zal alles daaronder ook probleemloos verlopen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. BEste mensen,

  Venetiaan is Blaka snesie
  Santoki is Bakra Koeli
  Somo is SOmo

  SOMO is de enige die naar zijn eigen volk kijkt en dat moet gewaardeerd worden.

  DEze man santrobie gaat suriname de das omdoen. hij ziet al weer niet dat suriname als speelgoed gebruikt wordt
  ach ja een kind hand is gauw gevuld met een opknapbeurt!


  Maak melding
 2. laat je beter informeren alvoorens je reageert op een artikel. Santokie is een van de ministers hier in Sur. die in elk geval zijn beloften aan het volk nakomt.


  Maak melding
 3. bla ka rosoe,
  Somo weet heel groed dat er binnenkort verkiezingen komen. Zijn stemvee moet hij dus goed gemest worden. In zijn criminele carriere heeft hij juist vooral javanen het meest opgelicht. Denk je echt dat Somo, Sardjoe, Brunswijk en Vene echt geinterreseerd zijn in hun stemvee? Ze stoken de etnische tegen elkaar op om er zelf beter van te worden.


  Maak melding
 4. Hulp en kennis is altijd welkom, vooral op het gebied van veiligheid. Suriname moet meer middelen eisen om een adequate controle op de drugs smokkel gebruik en handel te kunnen uitoefenen. Wie niet rijk is moet zich ook niet rijk prijzen… maar gewoon de middelen uitbuiten..slimpie.


  Maak melding
 5. Beste mensen,
  Let op de voorde voor jullie iets verkeerds schrijven.
  Ze hebben dit alles niet verdiend.
  Wat ze wel hebben verdient, dat ze gewoon de boeven zijn en alles uitflikken in hun eigen voordeel.
  En wat doet de volk, kijken met mond vol tanden en telkens weer opnieuw voor hun kiezen.


  Maak melding
 6. Sommige Surinamers zijn eg Dom met een hoofdletter D.
  Ze weten totaal niet wat internationaal speelt.

  Een minister van Justitie & Politie die de criminaliteit in Suriname met wortel en tak probeert uit te roeien en z’n best doet Suriname te bevrijden van drugs en de daarmee gepaarde negatieve imago van het land wordt totaal ondergraaft.

  Neem blaka rosoe bijvoorbeeld, als je kijkt wat deze persoon heeft getypt dan kan je alleen maar tot de conclusie komen dat deze persoon duidelijk de huidige armoedige Surinaamse politiek pur sang weergeeft, alles wordt negatief op de man gespeeld.
  Elk stuk positivisme wordt keihard neergehaald.

  Volgens deze persoon z’n trieste kinderlijke denkwijze zal Suriname zichzelf in zijn eentje bevrijden van meer dan 30jaar totale mismanegement.
  Sterker nog hij prijst een corrupte volksvertegenwoordiger als Somo die bekend staat als iemand die gemeensschaps gelden verkwanseld ten bate van zichzelf en om politieke steun te vergaren de hemel in.
  Daarop kan een redelijk denkende Surinamer alleen als antwoord geven, jij ben geen mens meer.

  Blaka Rosoe, banisader en zo nog een paar zijn wat dat betreft echte Mierenneukers.
  Als 1 krab probeert te ontsnappen om zichzelf te bevrijden uit de emmer trekken zij hem weer naar beneden.

  Blaka Rosoe zal geen enkel probleem hebben met het op de man spelen met deze reactie.
  Hij/Zij is het toch al van huisuit gewend.
  Dus maak je geen zorgen.

  Degene die op dit bericht reageren zijn de andere personen die zichzelf aangesproken voelen.


  Maak melding
 7. Beste lezers,

  Schrijven is een machtig middel, omdat woorden beklijven. Maar een aanzienlijk deel van jullie epistels is de moeite niet waard. Niet alleen vanwege de slechte taalbeheersing, maar door de waardeloze inhoud.
  Ik geef de slechte schrijvers in overweging eerst een goede taalcursus te volgen, alvorens jullie gedachten aan deze rubriek toe te vertrouwen.

  John


  Maak melding
 8. Lees de posting van NATIONALIS.
  Veel hoef ik daarbij niet aan toe te voegen.
  Slechts dit: Chandrikapersat Santoki for PRESIDENT.

  Snee-C


  Maak melding
 9. Ik ben benieuwd of het andersom ooit eens Nederland zal gebeuren is Su in Ned met die functie,na ka waar daar ze we te minder voor en onderontwikkeld zoals als er over ons wordt gedacht.

  Ik snap niet waarom SU geen Amerikaan neemt als ze geen Surinamer willen want die komt sowieso beter over de hele wereld dan een kaas of niet?


  Maak melding
 10. Beste mensen

  Wat ben ik blij dat minister Santokhie iets probeert te doen voor de armen,die GEROOFD worden door de criminelen,als hij maar echt iets laat doen voor de hele bevolking.Hoe hij het doet maakt niets uit.Als er wat gebeurd.En naast mij zullen er VELEN zijn die het eens met mij zijn.U niet,dan heeft u pech.Petje af voor Mijnh..Satokhie.Heel trots.Ga A.U.B.Door.Dank U wel.


  Maak melding
 11. De helft van de mensen hier ziet spoken, veel ambassades kennen een attache, millitair of in dit geval van politie. Het gaat om grensoverschrijdene criminaliteit…Ik weet het niet maar er zijn mensen die hier dingen schrijven die echt niet weten waar ze over praten.Wat ik niet snap waarom jullie je niet beter laten informeren. Een cursus diplomatieke geschiedenis en jullie zijn voldoende bijgepraat, maar dat zal wel moeilijk zijn, noh?


  Maak melding
 12. Wij surinamers zullen een éénheid moeten vormen,als wij graag willen, een ontwikkeld Suriname.Wij moeten onze denken op de eerste plaats gaan vernieuwen.Niet negatief zijn.Maar blijven volharden en inzetten voor geliefd Sranang Gron.De juiste man/vrouw op de juiste plaats.Een ontwikkeld Sranang Gron in wording hangt van uw denken en weldaden af.Als wij steeds negatief en wantrouwend zijn,zullen wij altijd en voor eeuwig gebukt staan onder de slavenjuk van de kalvreter.Dit woord is betrouwbaar,kijkt eens naar het leven van mensen,die altijd negatief zijn.Hun leven zit vol haat,nijd,angst en wrok.Samenwerking is altijd goed als beide partijen elkander kunnen vertrouwen.Wees positief in uw denken dan zult u de vruchten zien afwerpen…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES