zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameCorruptieonderzoek ministerie van Openbare Werken

Corruptieonderzoek ministerie van Openbare Werken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jul – Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken, OW, heeft een juridisch onderzoek gelast naar mogelijke corruptie op zijn ministerie. Hij heeft juristen ingeschakeld om na te gaan of er inderdaad sprake is geweest van onregelmatigheden bij het inhuren van pick-ups voor vuilophaal vorig jaar. Bij positief resultaat wordt de politie ingeschakeld.

Alles hangt af van het juridisch advies dat binnenkort wordt verwacht. Exact wordt nagegaan of een bepaalde ambtenaar in de fout is gegaan door werk uit te besteden aan zijn echtgenote. “Als iets is misgegaan, denk ik niet dat het aan mij heeft gelegen. Ik ben de hoofdverantwoordelijke, maar de fout moet dan worden gezocht bij de mensen die in de keten zitten”, zegt Kandhai tegenover de Ware Tijd.

Veel schijnt niet te zijn geleerd van zijn voorganger Dewanand Balesar. Die zegt foute nota’s ‘op goed vertrouwen’ te hebben getekend, die waren opgesteld door ondergeschikten. “Alle activiteiten met betrekking tot een openbare aanbesteding worden van beneden af voorbereid en ik teken slechts op advies. Mijn werk is niet om na te gaan wie getrouwd is en wie niet”, aldus Kandhai.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Te you matie barba brong you musoe natie dief you.

  DIe man steelt en schuift de schuld in zijn schoenen. als hij bonnen tekent draagt hij dan een zonnebril of zo. hij is toch geschoold en heeft geleerd dat je eerst moet lezen en daarna moet ondertekeken?

  En heeft hij geen controleur die de bonnen controleert naar juistheid en of het wel nodig was?

  ach


  Maak melding
 2. Beste mensen,
  Het heel politiek systeem in Suriname deugt voor geen cent.De politieke partijen kweken alleen maar boeven en kleine belangen groepen.De enkele integere burgers in de politieke partijen die wel wat voor het land willen doen worden door het vuile water weggespoeld.
  Er zijn wel genoeg Surinamers in Suriname die het algemmen belang willen dienen, maar door het politiek systeem gaan ze nooit een kans krijgen.
  Het volk is nog niet bewust van hun macht en er wordt nog niet genoeg in het algemeen belang gedacht en gehandeld.Het etnisch denken is nog te sterk geweven met de politiek.Elke ontwikkeling is een proces en dat kost tijd.
  Ik heb hoop.


  Maak melding
 3. Er zit niks anders op voor meneer Kandhai. Degene die de frauduleuze stukken heeft opgesteld moet hij ontsslaan, degene die hem geadviseerd heeft om te tekenen moet hij ontslaan, en tenslotte met hij de eer aan zichzelf houden en de toezegging aan het volk doen dat hij bij de eerstvolgende misser op zijn ministerie opstapt.


  Maak melding
 4. Dit geeft weer eens aan hoe”belangerijk” het is om zo`n log ambtenarenapparaat te hebben,die heel eg “efficient”is.De minister weet niet wat zijn ondergeschikten doen,kom nou,wat voor grappenmakerij is dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES