zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Utrecht, Surinaams korps nog jaar samen

Politie Utrecht, Surinaams korps nog jaar samen

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 13 jul – De politie van Utrecht inNederland gaat voor nog een jaar samenwerking met het Korps Politie Suriname, KPS. De samenwerkingsrelatie gaat zijn vierde jaar in. Behalve materiële ondersteuning bij herstel van politiestations, zullen ook trainingen worden verzorgd. Belangrijk concentratiepunt vormen onder meer jeugd- en zedenzaken.

Er zal gewerkt worden volgens het studiepakket van de politieacademie Apeldoorn. De bedoeling is gecertificeerde rechercheurs af te leveren en de kwaliteit op te voeren van de politiezorg voor jeugdige slachtoffers en verdachten van ernstige delicten. Volgens korpschef Stoffel Heijsman van Utrecht is de samenwerking sinds 2003 zo goed verlopen, dat met genoegen wordt verlengd.

De samenwerking is nu gericht op renovatie van stations in de districten Wanica en Coronie. Het station in Lelydorp, Wanica, is net opgeleverd. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie stelde is dit station cruciaal bij de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit, die zich via Wanica uitbreidt naar het zuiden en westen van het land.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
 1. ze loeren bouta, om di eop te pakken en hem naar nederland te gijzelen i.v.m. internationale opsporing.

  DIt is politiek. met khan hebben ze een voorbeeld gegeven. dus pa bouta ga schuilen die roodhuiden loeren je.


  Maak melding
 2. Er zal altijd mensen zijn die negatief oordeelt, waarom dan vraagd ik me zelf?
  Kan dat ook niet als een gebaar van goede daad zijn.
  Maar goed dat is maar mijn mening hoor dus dat is maar een minderheid denk ik


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES