Internationale noodfondsen voor Suriname vrij

0

PARAMARIBO, 13 jul – De internationale financiële noodhulp voor het door watersnood getroffen binnenland is eindelijk beschikbaar. Met de ondertekening van de schenkingsovereenkomst met het VN Ontwikkelingsprogramma, UNDP, is het geld vrijgekomen, dat in mei is toegezegd door onder meer Nederland, de Verenigde Staten en België.

Het leeuwendeel gaat naar de regering, omdat die het geld heeft voorgeschoten voor uitvoering van noodhulpoperaties. Er is afgegaan op de toezeggingen ten tijde van de ramp. De UNDP heeft bemiddeld bij het loskrijgen van het geld. “Het is nu vooruit kijken”, zei minister Ricardo van Ravenswaay kort na de ondertekening. De fase van directe hulpverlening is zo goed als voorbij.

De herstelfase wordt nu voorbereid. “Het betreft kortetermijnoplossingen, we zullen met de mensen zelf nagaan hoe zij in staat gesteld kunnen worden om voort te gaan”, aldus Van Ravenswaay. Ook aan de middellange termijn wordt gedacht, daar de perspectieven meer dan ooit aandacht behoeven. Ruim vijfentwintigduizend mensen zijn getroffen door de overstroming.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.