Vonnis regionaal Hof oneindig lied voor Suriname

6

PARAMARIBO, 12 jul – De uitvoering van het vonnis van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens dreigt een lied zonder einde te worden. Althans die indruk ontstaat nu een groeiende groep nabestaanden van de massamoord in Moiwana, zich aanmeldt voor naregistratie. Geruime tijd bestond de indruk dat er een volledige lijst was opgesteld door de voorbereidingscommissie.

Die werd geleid door één van de nabestaanden zelf. Volgens de groep kon geen gevolg worden gegeven aan de oproep tot registratie vanwege “angst”. Mensen zouden doodsbang zijn om uit Frans Guyana terug te keren na de ervaring van 1986. Toen werden ruim veertig dorpsbewoners neergeschoten door een legereenheid. Die was op zoek naar rebellen van het Jungle Commando.

Toch heeft een aanzienlijk deel van de ongeveer vierhonderd nabestaanden laten registreren. Zij komen in aanmerking voor een schadeloosstelling van dertienduizend dollar de man. Volgens de commissie is dit de belangrijkste reden voor de plots toegenomen belangstelling. Het vonnis schrijft ook een publieke verontschuldiging voor. President Venetiaan zal dit op 14 juli uitvoeren.


6 REACTIES

 1. Beste mensen als eerste burger van suriname mag ik u dit vertellen…

  het is nog geen verkiezing dus o no meki druk druk noso desie pa e go shoot!

  PAs in verkiezing tijd zullen jullie een korrel rijst krijgen..

  en stoor me niet


  Maak melding

 2. Ik als halfbloed zeg dat de werkelijke nabestaanden zich moeten registreren. Het moet duidelijk zijn hoeveel nabestaanden van 1 slachtofffer schadeloon moet ontvangen. ik vind het een goed zaak dat men de marrons schade betalen.Surinamers ga nou goed met elkaar om en schrijf geen domme dingen die telkens weer haat oproepen. jullie zijn toch geen hoetoes en toetsies?


  Maak melding

 3. Ze ruiken geld en hebben dollartekens in hun ogen gekregen,luibakken.
  Geef enkel de pesonen die zich gergistreerd hebben klaaro.Nu komen plotseling uit het niets allerlei mensen zich melden,ding jereh monie ding komoto fu ding hangmata,aii bajaaa geld doet wonderen.


  Maak melding

 4. Je hebt het hier over mensen waarvan hun babies op hun schoot zijn gexecuteerd door de nationale leger van Suriname.ik ben benieuwt hoe sommige gasten hier zouden reageren als zoiets hun was overkomen ????


  Maak melding

 5. Beste baas van de president sultaan Salam Somo,

  heb je ook voor mij een stuk grond in de Mohanonylaan? of moet ik wachten tot verkiezing?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.