Studenten protesteren weer tegen gronduitgifte

2

PARAMARIBO, 12 jul – Studenten van het Natuurtechnisch Instituut, Natin, hebben weer protestacties gevoerd om hun eis te ondersteunen tot teruggave van een stuk schoolterrein. Onder meer is het bouwsel bezet, dat door de nieuwe eigenaren is opgezet. Ook dit keer moest parlementsvoorzitter Paul Somohardjo het ontgelden, vanwege zijn dubieuze rol.

“Waar wil je nog meer?”, was onder meer te lezen op protestborden die her en der op het terrein werden gepriemd. Somohardjo werd door de studenten persoonlijk aansprakelijk gesteld. Zijn stichting Browini heeft het terrein onlangs in beheer gekregen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeleid, ROGB. De bedoeling is er een internaat op te zetten voor plattelandskinderen.

Somohardjo vindt dat het terrein anders maar stond te verpieteren. “Er is jarenlang niets mee gedaan.” Volgens de studenten en enkele docenten is het Natin aan uitbreiding toe. Er is nu al een ernstig tekort aan onderwijsfaciliteiten. Jaarlijks komen er honderden studenten bij. Op het terrein, naast het Natin, zou een nieuw leslokatie worden opgezet. Die plannen dreigen nu in het water te vallen.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.