Jimmy-Floyd Hasselbaink naar Charlton

0

Profvoetballer Jimmy-Floyd Hasselbaink vervolgt zijn loopbaan bij de Engelse club Charlton Athletic. De 34-jarige in Paramaribo geboren spits, komt over van Middlesbrough waar hij transfervrij kon vertrekken. De voormalig international speelde ook bij Chelsea, Atletico Madrid, Boavista, Leeds, Campomaiorense, AZ en Telstar.

Hasselbaink maakte in zijn loopbaan al 188 doelpunten in 407 duels. Hij begon zijn carrière bij Telstar in het seizoen 1990/91. Aan het eind van dat seizoen vertrekt hij naar AZ.Bij deze club zal hij tot 1993 spelen. In het seizoen 1995/96 vertrekt hij naar Portugal, waar zijn aantal doelpunten opvallen. Daarna wordt hij door Leeds United naar de Engelse Premier League gehaald.

Hij vertrekt in 1999 naar Atlético Madrid. Met deze overstap is 40 miljoen gulden gemoeid en dat maakt Hasselbaink (op dat moment) de duurste Nederlandse voetballer ooit.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.