vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidUroloog wil apparatuur naar Suriname zenden

Uroloog wil apparatuur naar Suriname zenden

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Nederlandse uroloog Bram Zeijlemaker wil heel graag medisch apparatuur naar een ziekenhuis in Suriname sturen. Zeijlemaker, die verbonden is aan het Ziekenhuis Hilversum, heeft zich al drie keer vrijwillig ingezet als arts in Suriname. De laatste keer, als uroloog bij het St. Vincentius Ziekenhuis, zag hij hoe basaal de afdeling urologie daar werkt. Daardoor ontsond het idee om goed onderhouden spullen, die in Nederland niet meer gebruikt worden, naar Suirname te sturen. Het gaat om een echo-apparaat, lenzen, werkelementen voor operaties, biopsie pistolen en kindersetjes zijn voorhanden.

Urologen houden zich bezig met stoornissen betreffende de urinewegen in ruime zin. “In Suriname komt veel prostaatkanker voor, maar de behandelingen zijn er duur en veel mensen zijn niet goed verzekerd. Nu gaat de diagnose daar nog primitief met een naald op een gehandschoende vinger. Dat is pijnlijk, terwijl je deze prostaathapjes met dit echoapparaat en plaatselijke verdoving bijna pijnloos kunt uitvoeren” zegt de uroloog in de Gooi en Eemlander.

De spullen staan nu klaar, maar het transport moet nog geregeld worden. Zeijlemaker is op zoek naar sponsors die kunnen helpen om alles zorgvuldig te vervoeren. Kent u iemand mail dan naar zeylema@xs4all.nl.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Verscheping is punt 2. Deze goed man moet eerst vast stellen wie de spullen gaat ontvangen en als deze persoon het gaat willen gebruiken. Het klinkt misschien gek dat iemand de spullen niet zou willen gebruiken maar een paar jaar geleden hebben Surinaamse organisaties in Amerika volledige ambulances (ik dacht 3 stuks) naar Suriname gestuurd. Helaas zijn geen van deze ambulances ooit ingezet bij de EHBO maar zitten als pronkstuk elders.


  Maak melding

 2. Beste Bram Zeijlemaker,

  Zelf werk ik in de gezondheidszorg in Nederland (interim management in o.a. ziekenhuizen).
  Ik vind dit een goed inititatief dat verdient te worden bevestigd door een daad.
  Ik stort graag een bedrag om transport mogelijk te maken.

  Graag het bank/gironummer!

  Filia Kramp


  Maak melding

 3. Eindelijk, iemand die behulpzaam is en misschien is het nog niet te laat voor mijn vader die al jarenlang loopt te tobben met zijn gezondheid. Dan cateter in en dan weer uit. Via de bij buik en dan weer via de penis en het is inmiddels 5 jaar verder. In het begin,liep hij rond met buikpijn rond totdat hij niet meer normaal kon plasse. Toen is er uiteindelijk vastgelegd dat hij vernauwingen heeft in zijn urine leiding.
  Hij krijgt verwijsbrief om in Nederland verholpen en in Suriname ??

  Ik hoop dat dokter Bram Zeijlemaker met zijn apparaturen hem in Suriname kan helpen.
  Dit zou voor hem een verlossing zijn.

  sadhar


  Maak melding

 4. ‘De stichting Kamaga Nederland verzorgt transport van medisch materiaal vanuit Nederland naar Suriname. De stichting werkt hierbij samen met de Stichting Regionale Gezondheidsdienst Suriname, die beschikt over 66 poliklinieken in diverse districten in het binnenland van Suriname.’
  Ik ken deze stichting persoonlijk niet, maar kwam deze tegen op het internet. Ik ben studente MBRT en ik wil graag zelf in de toekomst samenwerken met collega MBRT-ers in Suriname. Succes met uw aktie.
  Met vriendelijke groet,
  Sanne Berkhout


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES