maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof wil beroepskamer Decembermoorden

Surinaams Hof wil beroepskamer Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – Het Hof van Justitie wil een beroepskamer voor een vlottere afhandeling van het aanloopproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. De kamer zou een oordeel moeten vellen over het hoger beroep, dat is aangetekend door de drieëntwintig verdachten tegen hun vervolging.

Het hoger beroep is eerder dit jaar ingediend na het uitbrengen van de dagvaardingen. Door het ontbreken van een beroepskamer kan er nog geen besluit genomen worden en wordt het hele strafproces gestagneerd. Het is niet verwachtbaar dat voor oktober daadwerkelijk wordt aangevangen. Het handjevol rechters is er niet happig op een beroepskamer te vormen.

Dit zou hen de kans ontnemen om deel te nemen in een beroepsstructuur als het proces op gang is gekomen. “Ja, daar zitten wij ook op te wachten, zolang die niet komt, komen we geen stap verder”, zegt advocaat Fred Kruisland, die enkele nabestaanden vertegenwoordigt. De verdachten wordt moord en medeplichtigheid aan moord ten laste gelegd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Weer zo’n vertragingstactiek. Wie gelooft er nou dat het proces er ooit komt? We worden aan het lijntje gehouden. Elk jaar hoor ik weer hetzelfde, het zal niet lang meer duren, dit jaar zal een aanvang worden gemaakt enz. enz. Waarom kan deze zeer negative episode uit onze geschiedenis niet op een andere manier worden afgesloten? Men zal er niet aan ontkomen rekening te houden met de politieke realiteit zonder het belang van de nabestaanden uit het oog te verliezen.


  Maak melding
 2. Nou, ik vind het ook erg dat er nog steeds geen aanvang kan worden gemaakt met het proces.
  Maar ja, de advocaten van de verdachten hebben al gezegd dat ze in beroep gaan tegen het vonnis.
  En aangezien het Hof van Justitie ( waar de verdachten terecht zullen staan) het hoogste rechtscollege van Suriname is, voorzie ik al problemen.
  Waar zal het proces in hoger beroep moeten dienen??
  En nu hebben de rechters al bij voorbaat laten weten niets te voelen voor een beroepskamer.
  Dit wordt nog een hele interessante ontwikkeling.
  Wordt vervolgd……………


  Maak melding
 3. jullie bekrijpe dit niet ya

  het is nok keen verkiezing tijd

  PArtjaja lehur moet eerst verkiezing zien en dan pas gaan we bouta treiteren.

  dit is politiek.


  Maak melding
 4. Suriname is geen rechtstaat zolang brunswijk in de regering zit. In de surinaamse gevangenis moetje niet gaan. Want daar wortje verkacht. En dan mogen jou familie jou bezoeken in de mortiwarium. Als u mijn niet geloof vraag het aan die dogla die door verkrachting in de surinaamse gevangenis om het leven kwam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES