woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Midden Holland steunt Surinaamse collega’s

Politie Midden Holland steunt Surinaamse collega’s

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – De politie van Midden Holland heeft het politiestation te Uitvlugt, in Paramaribo, helpen renoveren. Er is vijftigduizend euro gestopt in herstel en modernisering. “Wij politiemensen werken altijd samen”, zei korpschef Jan Stikvoort van Midden Holland bij de inwijdingsceremonie. Het station staat er weer sprankelend bij, inclusief het nieuwe arrestantenverblijf.

Dat oogt een stukje frisser. “Het gaat er niet alleen om de werksfeer te verbeteren, van belang is ook dat arrestanten een menswaardige onderkomen wordt aangeboden en een klantvriendelijke sfeer wordt geschapen”, aldus Stikvoort. Zijn Surinaamse collega’s beamen dit. Volgens stationshoofd George Biervliet is de hulp geen moment te vroeg gekomen, gezien de omstandigheden.

“Mijn kantoortje diende ook als verhoorkamer en opslagplaats.” Eerder heeft de politie van Utrecht het station van Lelydorp, in Wanica, helpen renoveren. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie is samenwerking essentieel bij de aanpak van criminaliteit. Geϊsoleerd optreden gaat niet meer. “Het veiligheidsvraagstuk is niet langer een aangelegenheid voor één enkel land.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Heel mooi van de Nederlanse Politie.Maar op die manier blijft Suriname afhankelijk van Nederland.
  Ik vraag me af waarom, de Surinaamse regering,niet zelf,de politiestations renoveert,er is genoeg geld ,maar neen ze besteden het liever voor andere dingen die nergens toe doen bv,reizen,dat als ze terug komen ,niemand weet wat voor toegevoegde waarden al dat gereis heeft opgebracht.

  Any how, Bedankt heel erg bedankt Politie Hollands Midden,voor jullie inzet,idd collega`s onder elkaar,helpen elkaar wat lieffffffff.Te hopen dat de regering het onderhoud voor hun rekening nemen.
  Sari tori, erg sari tori .


  Maak melding
 2. Kan voor criminaliteitsbestrijding niet eens een bedragje van 50 duizend euro worden opgehoest? Moet er weer hulp komen van de ex-kolonisator die voortdurend wordt uitgemaakt voor uitbuiters. Wat vinden de namaak-nationalisten hiervan. Tja ik weet het wel. Zwijgend hun hand ophouden, de aalmoes aannemen en onderdanig bedanken.
  Hoe wil men dan aan drugsbestrijding doen in su. als de drugsorganisaties in staat zijn om een wc van 50 duizend euro in hun drugspaleizen te installeren en de staat zelf dat bedrag niet kan ophoesten om een politiepost op te lappen?


  Maak melding
 3. Ik vraag mij af of op deze manier geld van de belastingbetaler in nederland, waar voor de minima geen geld is om de koopkracht te bevorderen, geld naar suriname zonodig moet. Zeker als de regering daar geen “MOER”uitvoert en corrupt is als de pest, terwijl er honderden timmerlieden en metselaars het min. van Openbare Wwerken in dienst heeft en salarissen betaald die ook geen klap uitvoeren, waarom die mensen niet ingezet worden om dat soort werkzaamheden uit te voeren??????????????????.
  Dus Ned. regering die opgebrachte belastinggelden moeten hier besteed worden en niet aan corrupte leiders als Venetiaan ( Chimpansee) worden gegeven.


  Maak melding
 4. jammer dat wij weer afhankelijk zijn van de nederlandse regering . maar nogmaals bedankt politie midden holland .ik hoop dat de surinaamse politie er netjes en zorgvuldig gebruikt van zal maken en dat zij hun werk met meer overtuiging mogen uitvoeren.

  Lange


  Maak melding
 5. Die corrupte politie van Suriname kunnen zelf het geld opbrenegen als ze maar een deel van hun smeer/zwijggeld daarvoorgebruiken.Het zou een mooiere geste zijn als de politie midden Holland het geld had besteed voor het bijbrengen van enige gevoel voor menselijke waarden bij de surinaamse politie.


  Maak melding
 6. 50.000 euro, wat is de prijs die Su moet terugbetalen en hoe lang?
  Met prijs bedoel ik natuurlijke geen geld. Het valt mij op dat er vanuit Ned heel veel in Su “geinvesteerd” wordt. Su zal hiervoor een dure prijs terubetalen. Watch It


  Maak melding
 7. Vraag,waarom nederland de sur.politie steunt? De nederlandse regering is heus niet gek om zonder bijbedoelingen de sur.politie te ondersteunen,Dat de surinamers zich nog steeds laten manupileren door ned.regeing,dat is erg.Men heeft niet geleerd van vroeger.Een moordenaar loopt in ned.vrij rond,waarom vraagt suriname niet om uitlevering.Als het andersom zou zijn,dan was de moordenaar allang in nederland. Regering van sur.open je ogen en gebruik je verstand,laat de ned.regeing niet alles voor jullie bepalen.


  Maak melding
 8. aan de ondankbare surinamers het is nooit goed alls hulp word geboden ik hoor niemand wat zeggen over de oogoparatie in cuba willen die ons ook inlijven en chavis die ook goederen heeft gestuurt naar suriname en ook binnenkort goedkope oilie ai sranang sanding oeng tang so en nog iets alls santoki en die mevrouw die laast in nederland was onze reisgrage dame hun pagero verkopen kunnen die politie beter voertuigen kopen en nog wan ik ben een voorstander van de aanpak van santoki dat voorop


  Maak melding
 9. Het is wel leuk dat de politie Ned de sur politie ondersteund,maar ik zou willen dat men meer aandacht schenk aan de sociale aspecten z.a.werkloosheid en scholing,want dat help wel degelijk aan de criminaliteitsvermindering


  Maak melding
 10. Als ik mij goed herinner,is er een paar maanden geleden voor 50.000 dollars 4 nieuwe jeeps of zo gekocht,ja door de Surinaamse regering,wat een schande,dat de Politie Hollands Midden,€50.000 moet uitgeven voor het opknappen van Surinaamse politiestations.
  Heeft deze regering nog wat men noemt nog eigen waarden,in dit gval schaam ik me om een Surinamer te zijn.Venetiaan DAMN YOU.

  But Still, Dank je Politie Hollands Midden,dat jullie je Surinaase collega`s niet in de kou hebben laten staan.MIJN DIEPE RESPEKT.


  Maak melding
 11. Hallo broerders en zusters,

  Allereerst bedankt politie midden-holland,
  voor de renovatie.

  Nou nog al die politie-posten in de achterbuurten, dan wil ik wel een nachtje
  slapen in zo’n luxe tent, effe voelen hoe het is in zo’n luxe door ned.gesubsideerd.

  Alleen nog moksie-metie d’r bij, dan past
  is het compleet, en yskast en tv d’r bij,
  en mijn geluk kan niet meer op.

  Dan laat ik me echt opsluiten, op een open
  dag zoals ze d’r hier hebben, maar 2 nachten
  lekker slapen kan geen kwaad.

  Het mes snijdt aan 5 kanten, want 5 partijen hebben belang, effe een doordenkertje…!!!en de criminaliteit kan weer stijgen.

  Groetjes, broerders en zusters.


  Maak melding
 12. Belachelijk dat elke vorm van ontwikkeling;vernieuwing en modernisering;onderhoud en reparatie en zelfs subsidie voor nood(ramp)gevallen in Suriname vanuit t buitenland moet komen. Een stelletje bedelaars en armoedzaaiers vormt onze regering.Waarin worden de opbrengsten van onze eigen economie gestopt?


  Maak melding
 13. als nederland, suriname plotseling wil helpen word ik een beetje wantrouwig, daar kan ik niets aan doen. ik hoop dat men me dat niet kwalijk neemt, maar we Nederland en Suriname hebben nu eenmaal een gedeeld verleden. In dat verleden heeft Nederland meer verdiend aan Suriname dan geinvesteerd, vandaar mijn wantrouwen. Nederlanders zeggen toch altijd “voor niets gaat de zon op”? en “voor wat hoort wat”. wat zouden ze dit keer voor deze hulp willen?


  Maak melding
 14. raja,
  Als Vene een Chimpansee is, dan ben jij en je famailie een Orangoetang. Rot op, ik sta niet toe dat een gefustreerde ALLOCHTOON (2e rangsburger daar in ned)mijn President beledigd. Of je met hem eens bent of niet. Ik ben ook niet altijd met eens, maar hij is mijn President.

  kolebrie


  Maak melding
 15. Het is heel simpel,Suriname is een volk van bedelaars en gelukzoekers.
  Het is een mengelmoes van afdankertjes,Afrika, india en Indonesie heeft vroeger onze voorvaderen het land uitgezet c.q. verkocht.
  Men wilde ons toen niet en nu helemaal niet,wij waren afval van die landen.
  Wij gedragen ons tegenover mekaar ook zo,op een hondse manier doordat wij het niet beter weten.
  Wij zonder proces leveren wij onze burgers en buitenlanders uit aan de amerikanen en hollanders.
  Het bewijs lees je dagelijks in de kranten en wij spreken het ook goed…


  Maak melding
 16. Beste Mensen,

  Ik ben op zoek naar mevrouw Filia Kramp.

  Voor zover ik weet zou zij in Suriname zijn als manager of interim manager in een ziekenhuis of een verzorgings huis voor ouderen.

  Wellicht zou iemand mij kunnen helpen haar te vinden,
  Bij voorbaat mijn dank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES