Frans vonnis Surinaamse politicus geen belet

12

PARAMARIBO, 11 jul – Het Franse vonnis van coalitieparlementariër Ronnie Brunswijk is voor Suriname geen reden om niet nauwer te gaan samenwerken met de Franse justitie. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Dat Brunswijk zich fel tegenstander heeft getoond van het recent getekende politieverdrag, maakt geen indruk.

“Wij gaan ons niet laten storen en gaan onverkort door met de aanpak van de criminaliteit”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het verdrag, dat nog goedgekeurd moet worden door het parlement, regelt de achtervolging van verdachten. De politie van zowel Suriname als Frans Guyana krijgt dan extraterritoriale bevoegdheid.

Het grondgebied van het buurland mag tot twee kilometer landinwaarts betreden worden. Volgens Santokhi zal dit alleen mogen onder begeleiding van de politie in het gastland. Brunswijk die in het grensdistrict Marowijne woont, ziet mogelijk de bui al hangen. Hij is in de jaren negentig wegens cocaïnesmokkel veroordeeld door een rechtbank in Parijs.


12 REACTIES

 1. Franse skootoe’s zullen Brunsie vanuit de assamblee oppakken en meenemen naar Frans guyana .Dus ik ben benieuwd wat Vene gaat doen.
  Alle criminaliteit van Frans Guyana staat op de borst van Brunsie geschreven.

  Tek joe ai loekoe!!!!!

  Dus Santhokie ,je gaat binnenkort naar huis gestuurd worden door Vene.Want Vene wil nog steeds Pres. blijven.En je weet Brunsie maak deel uit van de coalitie.

  Ben benieuwd!!!


  Maak melding

 2. Deze crimineel die de oorzaak is van verval in suriname en i.h.z. marowijne is natuurlijk zonder omgekochte kroongetuige veroordeeld(DOOR FRANKRIJK). Ze (holland) hebben deze struikrover en drugshandelaar juist gebombadeerd tot vrijheidstrijder.

  Gendarmerie schop hem in de cel en verban hem naar Duivelseiland.

  W.G TROTSE AUCCANERS VAN MAROWIJNE


  Maak melding

 3. brunsie go ey jameng now,,maar waarom ,om bang te zijn voor de franse politie.deze regering(vene)heefd er voor gezorgt, dat de crimineel lonny blunswijk van hun bescherming mag genieten.weetje, ik wil alleen maar dit zeggen,ik begrijpt niet waarom mensen voor zo een kut, laffe regering partij kunnen kiezen.


  Maak melding

 4. Wordt het geen tijd dat Ronald Venetiaan wordt veroordeeld.

  Op zijn verjaardagsparty in Grun Jari de plek was het drugssydicaat prominent vertegenwoordigd. Op het podium hield witwasser Gilds toespraak (boesemvriend van Vene). Deze misdager (Vene) was in geanimeerd gesprek met de grootste drugsbaronnen van Suriname(de financiers van zij verkiezingscampagne). Nieuw Front Plus is een naar voren geschoven door deze heren.


  Maak melding

 5. De domme massa staat erbij en kijkt er naar,nu moeten ze straat opgaan en protesteren ,dat Vene opstapt.

  Door het kiezen van Venetiaan om met criminelen in zee te gaan(Brunswijk en Somo)krijgt ie dit nu op zijn bord.Wat nu Venetiaan????????Wederom lijdt Suriname gezichtsverlies,edoch Brunswijk mag gewoon als”volksvertegenwordiger”aanbljven,wat een SLAPPELING is die zaagselkop van een Venitiaan.


  Maak melding

 6. Na het Leonsberg accoord Front en Bouta
  het vredes accoord Nieuw Front en Brunsie.

  Opmars van disrespect voor het recht.
  Opmars van disrespect voor Normen en Waarden.
  Opmars van disrespect voor mensens leven.

  Grondwet aanpassen!!!
  Geen DNA als sta in de weg van opsporing, onderzoek en vonnis.
  Geen bescherming van misdadigers die internationaal opgespoord worden.
  Geen bescherming van misdadigers met een surinaams paspoort (gekocht of niet!!!)
  Geen mensen in DNA en openbare politieke functies met een vonnis voor misdaden.
  Geen kinderverkrachters in de DNA/RVM
  Geen fraudeurs in de DNA/RVM
  Geen moordenaars in DNA/RVM
  Aanpassen van de wet.
  Financiele winst/opbrengsten afpakken
  bij vonnis voor misdaden (drugs, vrouwenhandel etc.
  WET voor EEN, WET voor ALLEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.