Zilver voor zwemster Kromowidjojo

6

Ranomi Kromowidjojo heeft op de slotdag van de Europese junioren zwemkampioenschappen op Palma de Mallorca zilver veroverd op de 50 meter vrije slag. De Groningse zwemster, die haar achternaam dankt aan de Javaanse voorouders van haar Surinaamse vader, tikte zondagavond in de finale aan na 25,81 seconden. Alleen de Britse Francesca Halsall was sneller: 25,28. Eerder veroverde ze ook al brons op de 50 meter vlinderslag.

Het 15-jarige zwemtalent draagt inmiddels het stempel van grootste zwemtalent van Nederland. Ranomi Kromowidjojo maakte vorig jaar december haar debuut op een EK voor senioren. De zwemste heeft maar één doel voor ogen: Schitteren op de Olympische Spelen, het liefst al in Peking. Haar deelname aan de Europese kampioenschappen kortebaan in het Italiaanse Triëst ziet ze als eerste stap op weg naar verwezenlijking van haar droom.


6 REACTIES

 1. Proficiat Ranomi,

  En ook de familie die jou steunt en er altijd voor je is.Zo hoort het ook.
  Jong,talentvol en Brilliant, dat is wat jonge mensen van suri-afkomst moeten willen.Je bent nog zo jong en aan het ONTLUIKEN,moge jou carriére en leven zich ook als een MOOIE BLOEM ontluiken.


  Maak melding

 2. Het is een kind van een surneds familie, dus suriname moet niet gaan pronken, alsof het van hun is, ze woon in nederland, dus komt ze gewoon voor nederland uit.!!!


  Maak melding

 3. normaal zijn wij niet goed, omdat wij nederlanders zijn, maar alle helden komen uit ned, zoals voetballers, dan spreek men in sur van surinaamse.


  Maak melding

 4. Ranomi, Fantastisch zo’n prestatie! Hopelijk kijkt men niet naar je afkomst, maar naar je prestaties. Ga zo door!!!Als Surinamer ben ik ontzettend trots op je.


  Maak melding

 5. Wat je ook doet, je moet goed zien de meeste medailles of way dan ook in nederland of waar ter ereld grhssld wordt heeft Surinaams bloed, laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.