Sylvana Simons columniste in nieuw tijdschrift

39

De Surinaams-Nederlandse Sylvana Simons, bekend als presentatrice van het RTL-programma TV Makelaar, wordt columniste voor het nieuwe tijdschrift ‘Mooi’. Het blad, dat vier keer per jaar uitkomt, stelt trends op het gebied van gezondheid, schoonheid en verzorging centraal en is vanaf vorige week maandag gratis verkrijgbaar in de winkels van drogisterijketen Etos.

In haar eerste column koppelt Simons schoonheid aan de titel van het blad. Zij heeft het over uiteenlopende zaken waarvan zij de schoonheid opmerkelijk vindt. Zo schrijft zij het over de krullen van haar zoontje en de wijsheid van Nelson Mandela, maar ook over materiële schoonheid. Eerder had Sylvana een column in Veronica Magazine en de Playboy.


39 REACTIES

 1. daar zitten we op te wachten, een column van die bountie……… het blad is gratis maar ik bedank ervoor. alsof haar meningen zo boeiend zijn. Tsss ……….. lekker belangrijk


  Maak melding

 2. Ik vind die sylvana gewoon een excuus negerin; ze is superslecht,heeft geen uitstraling en heeft zelf niet door dat ze een bepaalde tijd steeds door een betere kandidaat wordt vervangen bij de programma,s die ze presenteert,ook mag ze haar haar aan haar z.g glamorstatus aanpassen i.v. dat afscuwelijk kapsel,ziet er echt niet uit.


  Maak melding

 3. Stelletjes jaloerse krengen, dat jullie haar niks vinden ..oke dat mag , maar om zo te reageren,… wat doen jullie voor de kost trouwens(janson en bler), bolletjes slikken misschien.

  Marron


  Maak melding

 4. Jammer dat jullie over het algemeen zo negatief zijn. Ook al is ze een bounty, so what. Zou ze dit in Su kunnen bereiken, ze is immers geen dogla. Ik vind Sylvana een sterke persoonlijkheid die zich goed kan aanpassen en iemand die laat zien dat je een goede moeder kan zijn en carriere kan maken. Wat voor tegenslag ze ook heeft ze laat zich niet uit het veld slaan.
  Daar kunnen nog velen iets van leren.
  Ze doet toch niemand kwaad.
  Nou Syl, voor mij ben je een kanjer. Zulke sterke vrouwen als jij geven het goede voorbeeld.
  Nur


  Maak melding

 5. Ik vind het prachtig wat Sylvana doet. Prachtige meid, ik gun haar alle succes van de wereld. Als je afbrekende kritiek hebt, probeer haar maar eens na te doen.


  Maak melding

 6. Ik denk ze is geen presentatrice type ze heeft haar profiel en haar niet mee.
  Ze is ontzettend lelijk en haar haar lijkt net potteschuur.


  Maak melding

 7. Sylvana is het levende bewijs van een zwarte surined,die zich schaamt voor haar mooie kleur.
  Dus Marron,waar moeten we jaloers op zijn?Dat ze kostte wat kost,o zo graag wit wilt zijn?Want haar programma`s zijn jakkkkkkkk.
  Geef me dan maar Wendy v Dijk,die heeft prachtige programma `s.


  Maak melding

 8. Ach dat mens heeft het moeilijk. Ze heeft altijd afgegeven op surinaamse mannen en heeft niet lang daarna mogen ervaren dat sommige nederlandse mannen dezelfde honden-eigenschappen hebben als sommige surinaamse mannen. Nu zal ze moeten kiezen uit een indiaan een chinees of een eskimo. En of die nou zitten te wachten op een versleten zwart/witte vrouw……., who knows


  Maak melding

 9. Oooo wat een negativiteit allemaal. Zal het niet verstandig zijn dat we op de inhoud reageren i.p.v. op het uiterlijke. Volgens mij is dat een relatief begrip.
  dat is zo jammer van de discussie hier op deze site!. People thin a bout it!!.

  Gegroet A


  Maak melding

 10. Inderdaad typisch surinaams,gaat altijd om het uiterlijk, zo europees mogelijkheid uitzien,geen kroeshaar,de duurste kleding, mooiste auto en 0.00 op je bankrekening.
  Heeft allemaal te maken met het hebben van een minderwaardigheidscomplex. Als ze haar kop (sorry hoofd) wil kaal scheren, so what jij hoeft er toch niet mee rond te lopen.
  Scheer jij je hoofd maar kaal en kijk in spiegel misschien spring je wel van 10 hoog naar beneden.

  Marron


  Maak melding

 11. Hallo.

  Ik ben Jannie en ik vind het heel erg raar
  dat jullie surs zo afgeven op je eigen mensen.
  Jullie zijn niet 1 volk maar een samengeraapt zooitje die onderling ontzettend disc.Prem radakishoen vooral op de televisie . Ik schaam mij gewoon voor dit volk.Vindt je het gek dat het in Sur.zo een rotzooi is.De mentaliteit is slecht. En maar klagen over de hollanders, Die zijn tenminste
  trots op hun land en rijk en disc elkaar niet,


  Maak melding

 12. beste Alida,
  Hoe kun je zo praten over Sylvana.
  Ze is lelijk en haar haar is net potteschuur.
  Blijkbaar vinden de nederlanders haar wel leuk en goed,En als zij niet discrimineren wie ben jij dan wel en op grond waarvan.
  Wie bepaalt of iemand een mens is op grond van haar haar of kleur.Waar kwamen de eerste mensen vandaan? Alida je bent gewoon dom en achterlijk en bekrompen .Of kom je van een andere planeet? Bepaal jij hoe een mens eruit
  moet zien?Diezelfde nederlanders zullen jullie
  racistische surinamers een lesje leren door sylvana de mooiste programmas aan te bieden ,
  En als jij niet stopt met het gediscrimineer dan moet je het de europeaan niet verwijten,


  Maak melding

 13. Jannie of Jan
  “een samengeraapt zooitje” ????????

  Hallo……… kan het wat minder.
  Jij bent toch niet toevallig een hollander he. Hier mogen alleen surinamer schelden ….hollanders mogen hier niet schelden.

  Maron


  Maak melding

 14. Het wordt tijd dat Sylvana, na 25 jaar of meer……..weer eens een keertje haar roots in Su gaat opzoeken anders belandt ze ,net als Jurgen, ook in dat grijs gebied.
  Zou jammer wezen…….. want dan zijn we weer eentje kwijt.


  Maak melding

 15. Allen,

  Respect naar jezelf je medemens en goede communicatie daar draait het om!
  Waar je vandaan komt en welke achtergrond je ook hebt.
  Sylvana je bent mooi, intelligent en positief.
  De wereld van nu is te klein en te snel voor negativiteit.

  Mare


  Maak melding

 16. Nogmaals,
  Sylvana mijn zegen hebje !
  Ik wens je heel veel sukses op de TV.
  Je bent een voorbeeld voor de werkende sur vrouw en ook voor de werkende europese vrouw..
  Jij bent de Oprah Winfrey van Nederland.


  Maak melding

 17. Gefeliciteerd Sylvana.
  Ik weet hoe moeilijk het is om als gekleurde vrouw, in je werk dingen te bereiken, dus als je zo ver bent gekomen heb je er keihard voor gewerkt. Ik ben trots op je sister. En als ik je op tv zie of in een blad , dan ben ik blij, want ik kan me met jou indentificeren. Go Slivie! i love you

  je bent weer eens een bewijs dat black beautifull is, maar dat wisten we toch eigenlijk al.


  Maak melding

 18. Wat Silvana doet doet ze goed. haar werk doet ze goed, ze heeft twee prachtige kinderen op de wereld gezet. en ze is mooi, met of zonder haar. geen wonder dat sommige vrouwen die niet aan haar kunnen tippen jaloers zijn.
  ik ben niet lesbisch hoor, maar ze is miijn blaka rosoe.


  Maak melding

 19. Beste Jannie , Je hoeft het niet erg te vinden dat je geen Su bent.Zie jouw woordkeuze “jullie Su”,.
  Ook ik bewonder Oprah hoor.Ze is een geweldige vrouw.Maar een Su hoeft geen Amerikaan te zijn……….of omgekeerd.
  Be proud!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Aub zeg, hahahahahhaahah Sylvana de Oprah van Nederland,get out of here.Ze zou willen ,doe normaal en vergelijk Syl. NIET met Oprah.Overdrijven is ook een vak pffffffff.


  Maak melding

 21. Als Sranangmang geef ik haar de props voor wat ze allemaal probeert te doen en ook doet.
  Maar persoonlijk moet ik haar niet. Niet alles wat Su is goed, maar zo kan je ons niet “dissen”. En met Su bedoel ik ook Hindus, snesies, bus’nengres etc.
  Surinamers kan men nu nog amper een volk noemen.
  Wij zijn gemaakt door Hollanders en hebben nog wat eeuwen te gaan(het NL volk bestaat ook al eeuwen)
  So Fuck al negative M&&FF.


  Maak melding

 22. Beste mensen,

  SVP de discussie/opmerkingen naar een hoger niveau tillen want met elkaar neerhalen schieten we niets mee op. Over welk onderwerp het ook gaat het is vaak elkaar “afmaken” in deze rubriek.

  Tang boeng

  Sranangmang


  Maak melding

 23. “Jij bent de Oprah Winfrey van Nederland”

  heheh, nou nou overdrijven is ook een vak, he

  Mensen misgunnen d’r succes nog steeds vanwege die uitspraak die ze deed way back over zwarte mannen. Ik was het er zeker niet mee eens laat dat dudielijk zijn en ik begreep eerlijk gezegd ook niet waarom ze dat deed in een blad zoals de Volkskrant? Maar goed, dat houdt mij niet meer bezig als zodanig om haar succes te (blijven) misgunnen, zoals vele dat helaas nog hebben.


  Maak melding

 24. Jullie suries,
  Jullie zijn een stom volk.
  Komt er eens een negerin op de tv en zie daar ze hebben weer wat te klagen.
  Ze schamen zich voor hun eigen ras en beledigen hun eigen soort .Ik ken geen enkele
  volk die zo gestoord doet en racistisch is.
  En maar klagen over die hollanders.steken’jullie je hand maar in eigen boezem,Jullie denken behoorlijk minderwaardig over je eigen soort.Vindt je het gek dat de vooruitgang van dit ras zeer traag op gang komt.Door je eigen soort te dissen ,dis je jezelf.Dom Dom Dom die suries.


  Maak melding

 25. Oh mijn hemeltje lief
  Wat een slap gelul allemaal. ik ben zelf ook een surinaams meisje woon in NL ben er geboren blablabla. Maar dit gaat echt nergens over, ik vind het eigenlijk gewoon lachwekkend hoe dom sommige mensen zijn.

  En jannie wat lul je nou slap man; ‘Ik ken geen enkele volk die zo gestoord doet en racistisch is’. Ik behoor ook tot dat volk, je hebt het maar over jullie jullie… dit is nou net juist het probleem van de meeste nederlanders iedereen over 1 kam scheren jammer jammer jammer.

  En sylvana oh ja dit forum gaat over jou he doe gewoon je ding en fuck al die playa hatezz ik heb echt veel respect voor je en niet zozeer om dat je van surinaamse afkomst bent maar omdat je gewoon je werk goed doet.

  En grootste gedeelte surinaamse mannen dit zelfde geld voor jullie fuck al die playa haters, als je goed bent in het spel moet je het spelen.

  Tevens wil ik even zeggen dat respect niet iets is wat je moet afdwingen maar het is iets wat je alleen kunt verliezen (jannie en al die stomme mensen op dit forum voor jullie heb ik al geen respect meer) hiermee probeer ik te zeggen heb respect voor elkaar.

  vrede op aarde


  Maak melding

 26. Die Jannie( lees ijzeren Rita)toch.

  Bemoeit zich weer met Zwarten.
  Ze zijn dom.Ze mogen geen eigen mening hebben.
  Dame(of misschien heer) wil weer gelijk hebben.
  Denkt zelf racistisch, maar deponeert het op andersmans bord.
  Zielepoot.( lees Loser)


  Maak melding

 27. Ja Jannie een typisch volk “die surinamers” en toch zijn het gezellige mensen. Je moet alleen geen ruzie hebben met ze,verder is het ergens wel waar wat je schrijft,maar dat niet alleen tegen hun soortgenoten (de negers) maar ook tegen de iets licht gekleurde surinamers,dus niets nieuws onder de zon hoor. Niets aan te doen meid; mentaliteit,dat spreekt.


  Maak melding

 28. Wat een neerbuigendheid weer. En maar klagen dat we gediscrimineerd worden en als er dan iemand positief in het nieuws komt en er ook hard voor werkt wordt hij/zij met de grond gelijk gemaakt. Jammer hoor. Ken genoeg donkere mensen die niet in de zon willen liggen omdat ze bang zijn om nog bruiner te worden en de helft van de Surinaamse vrouwen loopt met nep, glad, blond nylon haar rond. Willen die dan ook allemaal blank zijn dan? We zouden juist trots op iemand als Sylvana moeten zijn.


  Maak melding

 29. Beste Mensen,

  Eindelijk een verstandig antwoord.
  Iemand die trots is op Sylvana en op haar talent.
  Geloof me je komt er niet zomaar,
  je moet nl geluk en talent hebben..
  En over haar uiterlijk gesproken ”
  Ze wordt opgemaakt door vaste make up mensen
  van de televisie die ook haar haar verzorgen,
  Deze mensen hebben totaal geen notie van black make up en black hair incl de belichting die nodig is om voordelig op de tv te komen.
  Dus ze is verplicht zich te laten opmaken door mensen die geen ervaring hebben
  met blacks en dat staat bljkbaar in haarkontrakt.Vergelijkbaar met Oprah Winfreh
  die heeft een heel team van make up mensen ,
  een vaste kapper om zich heen.Die mensen zijn
  gespecialiseerd in de back make up.
  Dus ik vind het knap dat zij zich handhaaft binnen die witte wereld in Hilversum.
  Het is niet haar schuld dat ze er soms onvoordelig uitziet ,de leiding moet personeel die ervaring hebben met andere huidskleuren en haar inhuren.Of het personeel
  moet all round geschoold zijn .Ik geloof dat uit Sylvana meer te halen is aleen moet ze de juiste mensen om zich heen hebben,want ze is en blijft een mooie meid.


  Maak melding

 30. Jannie kan wel waar zijn wat je schrijft; maar ik zou Sylvana willen advieseren niet meer over haar prive leven te spreken op t.v, dat ontsiert haar. Wees jezelf,en doe je werk; jouw prive-leven gaat verder niemand iets aan. Wat weet men b.v. van Noraly dat al zo lang het nieuws leest ?

  Is zij getrouwd,hoeveel kinderen heeft zij; hoeveel relaties heeft zij gehad? Dat gaat toch niemand aan?
  Je hele hebben en houden aan jan en alleman vertellen om in the picture te komen en te blijven spreekt niet van wijsheid hebben. Mooi zijn is niet alles hoor!


  Maak melding

 31. Als krabben in een mand, altijd proberen je eigen soort naar beneden te halen wanneer ze dreigen uit de mand te klimmen. Nogmaals wees gewoon trots!
  Nu wordt Sylvana ineens gelijkgesteld met Noraly, Noraly die pakweg 10/20 jaar ouder is dan Sylvana, van een heel andere generatie dus. Vergelijking slaat alleen hier al mank, afgezien van de verschillende persoonlijkheden van beide dames. Het is zoals ze zeggen, een goede vrouw is beter dan een goede man en moet er dus harder voor werken, wat moet dat dan wel niet betekenen voor een zwarte vrouw????? Geloof me, ze zal er ongetwijfeld hard voor moeten werken en heeft aan haar mooie hoofd echt niet genoeg. Op tv zie ik slechtere presentaties die verder komen, alleen omdat we in een wereld leven waarin blank, op tv en in de commercie beter verkoopt . Zelfs ben ik zo een BOUNTY, zoals ik door mijn eigen roots genoemd word, net als een Sylvana een harde werker en een doorzetter. Ik klaag niet, geloof niet dat ik altijd word gediscrimineerd, word ik dat wel dan wijt ik dat aan domheid en onwetendheid. Ik meet niet, zoals veel van mijn roots genoten, met twee maten, en denk verder dan alleen de korte termijn. Als ik mijn roots genoten hoor klagen dat er bijvoorbeeld te weinig specialisten zijn die gespecialiseerd zijn in de zwarte huid dan zeg ik: er zijn ook te weinig zwarte specialisten die gespecialiseerd zijn in de zwarte huid. Moraal van dit verhaal, verbeter de wereld begin bij je zelf en stop met klagen en zeuren.

  LiSula


  Maak melding

 32. Je laat zien dat je van Zwarte mensen hou, dat vind ik mooi aan jou.
  Dat is een van de gebreken van de Creoolse mens.
  Laat dat maar nog meer zien.
  PROFICIAT


  Maak melding

 33. Suri’s worden boos als gezegd wordt dat ze dom zijn, maar zie op wat voor manier jullie dit voeden!!! Een ieder heeft zijn eigen leven en leidt die op zijn manier.

  Hoezo moet Sylvana haar prive beschermen? Wendy van Dijk stond ook in alle kranten en in vele programma’s werd haar ex Xander de Buissongne aangehaald, ma na so a liebie tang. Er zijn nu eenmaal opstakels die je pad kunnen kruisen en die je het hoofd moet proberen te bieden. Als je zo bekend bent komen ze toch achter je verhaal. Maar vele suri’s hebben nu eenmaal de angst zelfs hun naam met nummer in het telefoonboek te laten vermelden.

  Sylvana is nu eenmaal een goedgeschoolde donkere Surinaamse meid met klasse, pit en wat al niet meer. En ja, de ene keer staat een jurk iets mooier dan de andere, so what? Velen zullen aan haar een voorbeeld kunnen nemen. Als alleenstaande werkende moeder heeft ze zich op eigen kracht een plek kunnen verwerven in deze maatschappij waar je als (zwarte) vrouw toch als drie keer zo hard je best moet doen om je te bewijzen.

  De naam Sylvana Simons staat rotsvast!!!!

  Condoleesa Rice is toch ook niet de meest moderne knappe ziel die op de aardbol rondloopt,maar intelligent is ze……

  And so does Sylvana


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.