Deel nabestaanden Moiwana-slachting overgeslagen

2

PARAMARIBO, 8 jul – Ruim dertig nabestaanden van de Moiwana-slachting zijn overgeslagen door de overheid. Dit meldt de Ware Tijd. De groep dreigt de schadevergoeding van dertienduizend dollar per persoon mis te lopen. Ook komen ze niet in aanmerking voor een nieuwe woning in het op 29 november 1986 door het leger vernietigde dorp.

De groep wil alsonog op de lijst van nabestaanden geplaatst worden en heeft reeds zijn beklag gedaan bij de overheid. Naar hun gevoel wordt afbreuk gedaan aan het vonnis van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens. De opstellers van de lijst wordt verweten personen te hebben opgevoerd, die slechts voordeel willen trekken uit het leed van anderen.

Maar volgens André Ajintoena, nabestaande en initiatiefnemer van het schadevergoedingsproces, is secuur gehandeld. “We hebben openbare vergaderingen gehouden, maar slechts weinig mensen kwamen opdagen. Pas nu men hoort dat er een uitbetaling komt, rent iedereen op ons af.” De nabestaanden hebben in 2004 een proces aangespannen bij het Hof in San José, Costa Rica.


2 REACTIES

 1. Moet dat zo?
  Is dat wel zo?
  Suriname worsteld zich een weg door de
  door de NDP ( en VVV) veroorzaakte moeras.
  Surinamers worstele met het probleem van de boedel eigendommen.
  Suriname worsteld met het zich nestelen van de misdaad in de samenleving en staatsorganen
  Suriname (lees: SLM) werd bij het vliegtuig ongeval geconfronteerd met vele “valse” nabestaanden.
  Worden wij weer met zo een verschijnsel van dank zij de doden kunnen plukken.
  Ik hoop het niet.
  De discussie omtrent normen en waarden
  moet toch wel opgang worden gebracht.
  Bestrijden schending mensenrechten.
  Bestrijden kindermisbruik.
  Bestrijden verkrachting van vrouwen rechten.
  Bestrijden van de drugshandel en gebruik.
  Bestrijden van handel in vrouwen.
  Bestrijden van politici en partijen in dienst van de misdaad.
  Bestrijden van uitbuitings mentaliteit.
  etc.etc.


  Maak melding

 2. ik snap heel goed dat mensen geen zin hebben in politiek getinte vergaderingen. want wat heeft de gewone mens daar nou aan? vooral in Suriname. en logisch dat ze rennen als ze smartegeld kunnen krijgen. geld haalt hun leed niet weg, maar kan wel helpen om hun kinderen beter te verzorgen, en dat kan het leed wel verzachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.